CELEBRITIES

Η Αθηνά Οικονομάκου είναι έγκυος. Η ανακοίνωση στο Instagram

Instagram.com/Athinao1konomakou

Τη δεύτερη εγκυμοσύνη της διανύει η Αθηνά Οικονομάκου. Την ευχάριστη αποκάλυψη έκανε η ίδια μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram το μεσημέρι της Πέμπτης, 14 Ιανουαρίου. Η Αθηνά Οικονομάκου είναι έγκυος και πολύ ευτυχισμένη.

Η Αθηνά Οικονομάκου επέλεξε να ανακοινώσει την ευχάριστη είδησ συνοδεύοντας τα λόγια της με μία φωτογραφία της στην οποία κρατά στην αγκαλιά της τον γιο της, Μάξιμο. «Η ευτυχία και η κοιλιά μου δεν κρύβονται πια», ανέφερε στο σχόλιό της η Αθηνά Οικονομάκου. Στην ηθοποιό έσπευσαν φυσικά να μεταφέρουν τις ευχές τους οι διαδικτυακοί της φίλοι και οι θαυμαστές της.

Η Αθηνά Οικονομάκου παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Φίλιππο Μιχόπουλο στις 18 Νοεμβρίου 2017 με πολιτικό γάμο στο Γύθειο. Τον Μάρτιο του 2018 γεννήθηκε ο γιος τους, Μάξιμος, ενώ λίγους μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς το ζευγάρι παντρεύτηκε και με θρησκευτικό γάμο στη Μύκονο.

«Τώρα καταλαβαίνω και τις αγωνίες της μητέρας μου, που μου έλεγε “μόνο αν γίνεις μάνα θα καταλάβεις”», είχε πει στην Espresso αφού έγινε μητέρα η Αθηνά Οικονομάκου. «Τώρα δικαιολογώ τα πάντα σ’ εκείνη, ακόμη και την αυστηρότητα της. Έχω διαβάσει ότι στα πρώτα επτά χρόνια της ζωής ενός ανθρώπου χτίζεται ο χαρακτήρας του και η προσωπικότητα του. Οι γονείς μας, η μάνα μας και ο πατέρας μας, είναι τα πρότυπα μας για όλη τη μετέπειτα ζωή μας. Το μωρό μου τώρα είναι επτά μηνών. Σε συζήτηση με τους ιθύνοντες του καναλιού τους εξέθεσα τις απόψεις μου και τους ζήτησα πεντάωρα γυρίσματα μέσα στην εβδομάδα, γιατί έχω ένα πολύ μικρό παιδί που θέλει την παρουσία μου και την προστασία μου. Αυτή είναι η προτεραιότητα μου», πρόσθετε η ηθοποιός που όπως και τώρα, έτσι και στην πρώτη της εγκυμοσύνη εμφανιζόταν στη σειρά «Έλα στη Θέση μου» του Alpha.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη μέρα στο μαιευτήριο, όταν ο Φίλιππος πήρε στην αγκαλιά του τον μικρό και κοιμήθηκαν και οι δύο. Ήταν η πιο συγκινητική εικόνα της ζωής μου. Θήλασα για αρκετό διάστημα. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το θηλασμό. Υπάρχουν ωστόσο γυναίκες που δεν μπορούν –δεν έχουν αρκετό γάλα– και είναι πολύ άσχημο να υπάρχει ο διαχωρισμός “καλή και κακή μαμά” με γνώμονα το θηλασμό. Πολλές γυναίκες έχουν ενοχές, απογοητεύονται, κλείνονται στον εαυτό τους σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο της λοχείας, και είναι κρίμα. Το παν είναι να είναι καλά η μαμά γιατί τότε θα είναι καλά και το μωρό», αποκάλυπτε η Αθηνά Οικονομάκου σε αντίστοιχη συνέντευξή της στο People.

Εκεί μιλούσε και για τις δυσκολίες τις οποίες είχε βιώσει ως νέα μαμά. «Δυσκολίες αντιμετώπισα σε πολλούς τομείς, με βασικότερο αυτόν της προσωπικής μου ισορροπίας. Η ζωή μου ήταν πολύ έντονη, οπότε έπρεπε η προ μωρού Αθηνά με τη μαμά Αθηνά να έρθουν σε μια ισορροπία. Μπορεί η ζωή μου να φαίνεται λαμπερή και υπέροχη, όμως κι εγώ ως νέα μανούλα έζησα και ζω ακριβώς τους ίδιους φόβους και τις ίδιες ανησυχίες και αντιμετωπίζω τις ίδιες δυσκολίες με τις υπόλοιπες γυναίκες. Επιλέγω όμως να μην εκθέτω αυτό το κομμάτι σε συνεντεύξεις ή στα social media γιατί είναι κάτι που δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μου. Δεν διαφέρω σε τίποτα από τη μέση Ελληνίδα μητέρα που περνάει δύσκολες στιγμές και χρειάζεται αγάπη, φροντίδα και υποστήριξη από τους δικούς της ανθρώπους. Απλώς, τα επτά χρόνια ψυχανάλυσης με βοήθησαν να μην υποκύψω σε πιθανή κατάθλιψη. Έμεινα στις σκέψεις», τόνιζε η Αθηνά Οικονομάκου.