CELEBRITIES

Αργύρης Πανταζάρας: «Από αγάπη δεν δολοφόνησε κανένας»

Papadakis Press Βαγγέλης Γκικόπουλος

Με αφορμή την παράσταση This is not Romeo and Juliet, στην οποία πρωταγωνιστεί ενώ παράλληλα τη σκηνοθετεί, ο Αργύρης Πανταζάρας μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Καλύτερα Δε Γίνεται και τη δημοσιογράφο, Ναταλία Αργυράκη, και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη ζωοποιό διαφορά του έρωτα και της αγάπης.

«Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα να παίξω είναι ο Ρωμαίος. Φέρνουμε λοιπόν δυο ηθοποιούς, δυο ερμηνευτές, στα όρια γελοτοποιών να αρνηθούν να παίξουν την παράσταση. Δε θέλω να την παίξω, δε θέλω να ερωτευτώ, δε θέλω να πεθάνω. Είμαστε μια γενιά που πάντα θα λέει “αν είναι να είναι έτσι ο κόσμος, εγώ σου κόβω τη συνέχεια”», ανέφερε για την παράσταση που παρουσιάζεται στο θέατρο Πορεία, ο Αργύρης Πανταζάρας.

«Συνειδητά πια, εννοείται ότι λέω όχι στον έρωτα», ανέφερε στη συνέχεια ο ηθοποιός. «Ο έρωτας, αν το καλοσκεφτείς είναι μια νεύρωση. Μπορείς να ερωτεύεσαι κάθε πέντε μέρες και να ξε-ερωτεύεσαι. Επίσης, αυτού του είδους τη νεύρωση εγώ δεν την εμπιστεύομαι πια. Μπορεί να κινεί σύμπαντα και να δημιουργεί αλλά μπορεί και να διαλύει», είπε στη συνέχεια. Στην ερώτηση της δημοσιογράφου, αν έχει βιώσει τον έρωτα πολλές φορές στη ζωή του, ο Αργύρης Πανταζάρας ήταν κατηγορηματικός. «Δεν μου επιτρέπω σε καμία περίπτωση να το νιώσω αυτό πολλές φορές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επειδή ο έρωτας έχει συνδεθεί με τα πάθη μας και τα πιο σκοτεινά σημεία της ζωής μας, επειδή έχει λειτουργήσει ως το πλαίσιο που ψευδώς περιβάλλει ειδεχθή εγκλήματα, για κάθε σχεδόν γυναικοκτονία που μετράμε, ο Αργύρης Πανταζάρας ανέλαβε στη συνέχεια, την αποκαθήλωσή του. Και πολύ καλά έκανε, αν μας ρωτάς.

«Λοιπόν παιδιά, να τελειώνουμε λίγο με τον έρωτα και να πάμε στο επόμενο στάδιο που είναι η αγάπη. Από αγάπη δεν δολοφόνησε κανένας, από αγάπη δεν αυτοκτόνησε κανένας. Ας δώσουμε λίγο χώρο πια στο μετά», είπε ο Αργύρης Πανταζάρας και ένα micdrop θα μπορούσε άνετα να συμβεί.

Ο Αργύρης Πανταζάρας μίλησε επιπλέον για τα social media, παραδίδοντας ακόμα ένα «μάθημα ζωής». «Το θέμα είναι πόσο επενδύουμε εμείς σε αυτά. Είναι άλλο οι ακόλουθοι κι άλλο οι φίλοι. Είναι άλλο οι φίλοι κι άλλο οι άνθρωποι της ζωής σου. Ναι, και θα τρολάρω κι αν μπορούσα να τρολάρω και παραπάνω εννοείται θα το έκανα, απλά ξέρεις κάποιοι σε περιμένουν στη γωνία μην πεις κάτι που δεν έπρεπε. Ρε παιδιά, δεν είμαι εγώ υπεύθυνος για την εικόνα που έχεις εσύ στο κεφάλι σου για μένα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αργύρης Πανταζάρας. Κι αυτή την τελευταία φράση μπορείς να την κάνεις μότο ζωής σου.

«Μου λένε “Στα stories είσαι αλλιώς, στα post είσαι αλλιώς, στις συνεντεύξεις είσαι αλλιώς”. Βέβαια είμαι, είναι οι συνθήκες κάθε φορά. Κι αν μου κορνάρεις στο φανάρι μάλλον θα είμαι αλλιώς», συμπλήρωσε με χιούμορ ο Αργύρης Πανταζάρας.

Ο ίδιος μίλησε για την ανάγκη του να πρσφέρει όπου μπορεί. Ο Αργύρης Πανταζάρας, όταν τιμήθηκε με το βραβείο Χορν, ήθελε να δώσει το χρηματικό έπαθλο προς ανακούφιση κάποιων άλλων, όπως επεσήμανε η δημοσιογράφος Ναταλία Αργυράκη. «Το να σε τιμήσουν ως την καλύτερη ερμηνεία σε καιρό πολέμου, τι να πεις; “Ευχαριστώ που είμαι τόσο ταλαντούχος και χάρηκα;”. Και βέβαια, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Την ώρα που τιμήθηκα από αυτή την παράδοση, την ίδια ώρα ξεβράζονταν νεκρά σώματα από τη θάλασσα. Τι συζητάμε; Είπα ότι αν ο πολιτισμός δεν μπορεί να φέρει την ειρήνη, τότε έχει αποτύχει ο πολιτισμός», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αργύρης Πανταζάρας.

«Δεν το θεωρώ πόλεμο αυτό. Το θεωρώ ορατότητα. Ίσως είναι η ώρα να είναι ορατά κάποια πράγματα. Εγώ θέλω να είναι ορατά τα όρια. Κι αυτοί οι άνθρωποι που παραβίασαν τα όρια κάποιου άλλου το έκαναν στο όνομα μίας ελευθερίας, του δικού τους “έρωτα”», πρόσθεσε αναφερόμενος στο #ΜeToo και τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου. Είδες γιατί δεν εμπιστεύεται κανέναν «έρωτα» πια ο Αργύρης Πανταζάρας;