CELEBRITIES

Άντζελα Γκερέκου: «Μοίρασαν φέιγ βολάν στα χωριά με αισθησιακές μου φωτογραφίες»

Instagram.com/angela_gerekou/

Η Άντζελα Γκερέκου μίλησε στην εκπομπή Μεγάλη Εικόνα το βράδυ της Δευτέρας 20//05 αφού υποδέχθηκε τη Νίκη Λυμπεράκη στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Κέρκυρα και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην πολιτική, αλλά και τον Τόλη Βοσκόπουλο.

Αρχικά, αναφέρθηκε στον Τόλη Βοσκόπουλο, με τον οποίο ήταν παντρεμένοι από το 1996. «Σε αυτό το σπίτι ζήσαμε με τον Τόλη από την αρχή της γνωριμίας μας και του γάμου μας, 25 ολόκληρα χρόνια. Δεν είναι ότι με ενοχλεί που με ρωτάνε οι δημοσιογράφοι για εκείνον, αλλά μου είναι δύσκολο κάθε φορά να βρω τις κατάλληλες λέξεις για να τον περιγράψω. Είμαι ευγνώμων που τον γνώρισα και έκανα αυτή την πορεία μαζί του στη ζωή». Ο Τόλης Βοσκόπουλος και η Άντζελα Γκερέκου παντρεύτηκαν στο δημαρχείο της Κέρκυρας, με κουμπάρους τον δημοσιογράφο, Τέρενς Κουίκ και τον επιχειρηματία Στέργιο Βρούσγο.

Αργότερα, η ηθοποιός αποκάλυψε ότι ο σπουδαίος καλλιτέχνης είχε ξεκινήσει να γράφει την αυτοβιογραφία του. «Ο Τόλης είχε ξεκινήσει να γράφει την αυτοβιογραφία του, είχε γράψει περίπου 80 σελίδες. Είχε ξεκινήσει από τον διωγμό των γονιών του από τη Μικρά Ασία και έφτασε μέχρι τα πρώτα χρόνια της ενασχόλησής του με το θέατρο. Λυπάμαι πολύ που δεν ήθελε από κάποιο σημείο και μετά να το συνεχίσει. Με εμπιστεύτηκε να την ολοκληρώσω εγώ».

Η Άντζελα Γκερέκου έχασε τον σύζυγό της στις 19 Ιουλίου 2021. «Από μικρή είχα έναν φόβο με τον θάνατο, με την απώλεια αγαπημένων προσώπων. Δεν μπορούσα να συμβιβαστώ. Πλέον έχω μάθει να ζω με την απώλεια, καταφέρνεις να μαθαίνεις καλύτερα τον άλλο σκεπτόμενη πράγματα από το παρελθόν. Το θέμα είναι να περάσεις ένα μήνυμα και στο παιδί σου ότι προχωράς, γιατί και η κόρη μου πέρασε πολύ δύσκολα με την απώλεια του πατέρα της».

5 χρόνια μετά τον γάμο τους, το 2001, ήρθε στη ζωή η κόρη τους, Μαρία Βοσκοπούλου, η οποία γεννήθηκε πρόωρα ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου κι έγινε το κέντρο του σύμπαντός τους.

Η Άντζελα Γκερέκου, η οποία έχει σημειώσει μία σημαντική πορεία επίσης στην πολιτική, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δυσκολίες με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη. «Οικονομικά βγήκα πολύ φτωχότερη από την πολιτική», παραδέχτηκε η Άντζελα Γκερέκου.

«Ο πόλεμος ήταν ανελέητα σεξιστικός όταν κατέβηκα το 2004 στις εκλογές στο νησί. Ήμουν η μοναδική γυναίκα στο ψηφοδέλτιο και οι γύρω μου, έκαναν έναν πόλεμο τι να σου πω; Στην προεκλογική περίοδο έλεγαν “δεν είναι δυνατόν να κατεβαίνουν από το πάλκο οι γυναίκες και να μπαίνουν στην πολιτική”. Ποιο πάλκο; Εγώ στο θέατρο και στη σκηνή ήμουν. Επειδή ήμουν γυναίκα, ήμουν καλλιτέχνιδα και γυναίκα του Τόλη, ήμουν η κα Βοσκοπούλου. Που εμένα ήταν τιμή μου και καμάρι μου, αλλά εκείνοι το χρησιμοποιούσαν για να δημιουργήσουν ένα κλίμα αρνητισμού», είπε μεταξύ άλλων, η Άντζελα Γκερέκου.

«Οι αντίπαλοί μου μέχρι και φέιγ βολάν μοίρασαν στα χωριά με φωτογραφίσεις που είχα κάνει και ως ηθοποιός και ήταν λίγο πιο αισθησιακές για να με πολεμήσουν, αλλά τους γύρισε μπούμερανγκ», συμπλήρωσε.

«Τα πρώτα χρόνια υπήρχε σεξισμός στον αέρα και το ένιωθες. Και είμαι σίγουρη ότι κι άλλες γυναίκες το ένιωσαν σε παρόμοια στιγμή και κατάσταση. Αλλά δούλεψα πάρα πολύ. Δόθηκα 100% σε αυτό και ήταν σαν να είμαι ξανά στο Πανεπιστήμιο και να έπρεπε να είμαι μία πολύ καλή φοιτήτρια, μαθήτρια και αγωνίστρια σε αυτό που κάνω», εξήγησε στη συνέχεια η Άντζελα Γκερέκου που αν και δεν είναι πλέον βουλεύτρια, δεν έχει αφήσει στην άκρη την πολιτική και παραμένει πρόεδρος του ΕΟΤ.