CELEBRITIES

Αντίνοος Αλμπάνης: Η γυμνή φωτογραφία του στην παραλία είναι ποίηση σε μία εικόνα

Instagram.com/antinoosalmpanis

Ο Αντίνοος Αλμπάνης έχει έναν αξιοζήλευτο λογαριασμό στο Instagram. Θες η αδιαμφισβήτηση φωτογένειά του, θες τα σημεία που επιλέγει για τις φωτογραφίες του, θες που καμιά φορά μοιράζεται σημαντικά μηνύματα που γεμίζουν αισιοδοξία τους survivors του καρκίνου, λόγω της δικής του περιπέτειας υγείας, ο προσωπικός λογαριασμός του ηθοποιού στο Instagram είναι ένας από αυτούς που μας αρέσει να παρακολουθούμε. Αυτή τη φορά, το Instagram του έγινε μία ποιητική ωδή στο καλοκαίρι μέσα από μία γυμνή φωτογραφία του.

Ο Αντίνοος Αλμπάνης το ερχόμενο φθινόπωρο θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, όπου μαζί με τους Δημήτρη Μάριζα και Peter Rundle, θα πρωταγωνιστήσει στην παράσταση Κάποιος να με προσέχει. Ως τότε απολαμβάνει το καλοκαίρι του, που ξεκίνησε επισήμως μέσα από τις πρώτες φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο Instagram που μαρτυρούν «διακοπές».

Ο Αντίνοος Αλμπάνης βρέθηκε στο βόρειο Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα στο νησί των Ψαρών, απ’ όπου μοιράστηκε μία ασπρόμαυρη φωτογραφία που τον δείχνει γυμνό, καθισμένο στην άμμο. Ο ηθοποιός χώρεσε όλη τη σημασία που έχει για εκείνον η ψυχική ανάταση που προσφέρει το καλοκαίρι και οι διακοπές, το πολυπόθητο διάλειμμα από την καθημερινότητα, μέσα σε λίγες μόνο λέξεις.

«Αυτό που συμβαίνει/ ανάμεσα στον Ιούνιο και τον Αύγουστο/ με κρατάει μέχρι τον Μάη», έγραψε ο Αντίνοος Αλμπάνης. Τρεις σειρές και 14 λέξεις ήταν αρκετές για να συνοδεύσουν την εικόνα και να την κάνουν ποίηση. Σαν ένα μικρό χαΐκού δίπλα σε μία καλοκαιρινή καρτ- ποσταλ.

Τις επόμενες μέρες, ο Αντίνοος Αλμπάνης συνέχισε να μοιράζεται τις δικές του καλοκαιρινές καρτ ποστάλ. Στη μία πόζαρε με ένα ναυτικό καπέλο και «παρουσιάστηκε» στους διαδικτυακούς τους φίλους. Στην άλλη, πίσω από μία πόρτα του νησιού και με τον απογευματινό ήλιο να χρωματίζει ζεστά το πρόσωπό του, περιέγραψε μία εντελώς διαφορετική εικόνα του καλοκαιριού στη λεζάντα. «Τα καρπούζια με φέτα όλου του κόσμου», είπε κι όμως όλο αυτό έβγαζε νόημα. Γιατί ο ηθοποιός φαίνεται πως κάθε καλοκαίρι μετατρέπεται σε ποιητής.

Ο Αντίνοος Αλμπάνης έχει μάθει να εκφράζεται για τα πιο απλά, όπως το καρπούζι με τη φέτα, όσο και για τα πιο δύσκολα, όπως ήταν η περιπέτεια υγείας του που είχε κοινοποιήσει για πρώτη φορά μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram.

Ο ηθοποιός μίλησε και πάλι δημόσια για την απόφασή του να μοιραστεί το γεγονός ότι διαγνώστηκε με λέμφωμα το 2019. Καλεσμένος στην εκπομπή Αυτός και ο Άλλος της ΕΡΤ, ο Αντίνοος Αλμπάνης μίλησε για το πώς το γεγονός ότι έχασε δουλειές εξαιτίας της κατάστασης της υγείας του, τού απέδειξε περίτρανα ότι πρέπει να συνεχίσει να μιλάει γι’ αυτό, μέχρι να πάψει να υπάρχει το στίγμα της ασθένειας.

«Υπήρξε δουλειά σε καμπάνια διαφημιστική που η εταιρεία, και μάλιστα πολυεθνική, δεν ήθελε να ταυτιστεί με το πρόσωπό μου, γιατί ήμουν ένας ασθενής. Ενώ είχαμε συμφωνήσει μου είπαν “Κύριε Αλμπάνη δυστυχώς δεν θα συνεχίσουμε μαζί”. Συμβαίνουν αυτά. Δεν ήρθε και το τέλος. Δεν μου είπαν τον λόγο. Τον έμαθα παρασκηνιακά. Από τότε είπα στον εαυτό μου θα βγαίνω και θα μιλάω ξανά και ξανά, μέχρι να σταματήσει να είναι στίγμα. Οι ογκολογικοί ασθενείς έχουν τη ζωή μπροστά τους. Δεν τελειώνει η ζωή τους με την ανακοίνωση των εξετάσεων», είπε χαρακτηριστικά.