CELEBRITIES

Amber Heard: Οι δηλώσεις μετά τη δίκη για τα «άδικα» social media και τους «πληρωμένους μάρτυρες» του Depp

@2022 Brendan Smialowski/Pool Photo via AP Images

Στον ρόλο που έπαιξαν τα social media στην έκβαση της δίκης της με τον Johnny Depp, αναφέρθηκε η Amber Heard στην πρώτη της συνέντευξη μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την έκδοση της απόφασης των ενόρκων που την παρακολούθησαν για 6 εβδομάδες, όπως και όλος ο υπόλοιπος πλανήτης μέσω Live streaming. Η Amber Heard, που επίσης αναγνωρίστηκε ότι δυσφημίστηκε από τον πρώην δικηγόρο του Johnny Depp, Adam Waldman, σε μία από τις κατηγορίες που διατύπωσε εναντίον του πρώην συζύγου της, δήλωσε ότι «κατανοεί» το σώμα των ενόρκων.

Η Amber Heard παραχώρησε συνέντευξη στο NBC News, που θα προβληθεί καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Τα πρώτα clip δόθηκαν στη δημοσιότητα μέσα από την εκπομπή Today και σε αυτά, η Amber Heard εξηγεί πώς τα social media, κατά τη γνώμη της, επηρέασαν την απόφαση του δικαστηρίου.

«Ακόμα και κάποιος που είναι σίγουρος ότι μου αξίζει όλο αυτό το μίσος και το βιτριόλι, ακόμα κι αν πιστεύεις ότι λέω ψέματα, ακόμα και τότε, δεν μπορείς να μου πεις κοιτώντας με στα μάτια, ότι πιστεύεις πως στα social media υπήρχε δίκαια εκπροσώπηση», είπε η Amber Heard στη δημοσιογράφο Savannah Guthrie. «Δεν μπορείς να μου πεις ότι νομίζεις ότι αυτό ήταν δίκαιο», πρόσθεσε η ηθοποιός που ο Johnny Depp κατηγόρησε για συκοφαντική δυσφήμιση ζητώντας 50 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση, για άρθρο της το οποίο δημοσιεύτηκε το 2018. Τελικά το δικαστήριο εκδίκασε αποζημίωση ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα social media τις εβδομάδες που κράτησε η δίκη των δύο πρώην συζύγων που κατηγόρησαν ο ένας τον άλλο για συκοφαντική δυσφήμιση, λειτούργησαν ως ένα ατέλειωτο live chat για τις εξελίξεις στην αίθουσα του δικαστηρίου. Βλέπεις αυτή η δίκη μεταδόθηκε live σε κάθε γωνιά της Γης. Κάπως έτσι το hashtag #Justiceforjohhnydepp στο TikTok είχε πριν λήξει ακόμα η δίκη μεταξύ τους, δισεκατομμύρια views, ενώ το αντίστοιχο που είχε φτιαχτεί υπέρ της Amber Heard είχε μόνο 80 εκατομμύρια views. Επιπλέον, μία online αίτηση που δημιουργήθηκε με αίτημα να εκδιωχθεί από το Aquaman 2 η ηθοποιός, συγκέντρωσε περισσότερες από 4,5 εκατομμύρια υπογραφές.

H Amber Heard δήλωσε επιπλέον ότι «κατανοεί» την απόφαση των ενόρκων και δεν τους κατηγορεί γι’ αυτή. «Βασικά κατανοώ τους ενόρκους. Είναι ένας αγαπητός χαρακτήρας και οι άνθρωποι νιώθουν ότι τον ξέρουν. Είναι φανταστικός ηθοποιός», σχολίασε η Amber Heard και η δημοσιογράφος της απάντησε ότι η δουλειά των ενόρκων είναι να μην επηρεάζονται από αυτό κι ότι δεν πίστεψαν την κατάθεσή της και τα αποδεικτικά της στοιχεία.

H ηθοποιός σημείωσε ότι δεν θα μπορούσαν να μην επηρεαστούν καθώς «επί 3,5 εβδομάδες, κάθονταν σε εκείνες τις θέσεις και άκουγαν ασταμάτητες, χωρίς οίκτο καταθέσεις από πληρωμένους υπαλλήλους και προς το τέλος της δίκης από διάφορους τυχαίους. όπως τους λέω, σύμφωνα με τις οποίες ήμουν ένα αναξιόπιστο άτομο και δεν θα έπρεπε να πιστέψουν όποια λέξη έβγαινε από το στόμα μου». Αυτά ήταν τα λόγια της στο αρχικό clip που δημοσιεύτηκε από το Today στο Twitter, ωστόσο, αργότερα εμφανίστηκε μία πιο σύντομη εκδοχή της δήλωσης στην οποία τα περί «πληρωμένων» και «τυχαίων» μαρτύρων είχαν αφαιρεθεί.

Η Amber Heard μοιράστηκε τις σκέψεις της για την κοινή γνώμη και την εικόνα που έχει σχηματίσει για αυτήν ο κόσμος μετά τη δίκη της με τον Johnny Depp. «Δεν με νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι για μένα, ή τα συμπεράσματα που θέλουν να βγάλουν για το τι έγινε στο σπίτι μου, στον γάμο μου, πίσω από κλειστές πόρτες», εξήγησε η ηθοποιός. «Δεν υποθέτω ότι ο μέσος άνθρωπος τα ξέρει αυτά. Οπότε δεν το παίρνω προσωπικά», πρόσθεσε η Amber Heard.