CELEBRITIES

Αλκυόνη Παπαδάκη: Η απώλεια του γιου και του συζύγου της και οι μεγάλες οικονομικές δυσκολίες

Papadakis Press

Στην εκπομπή Επί Τόπου του Open φιλοξενήθηκε η συγγραφέας Αλκυόνη Παπαδάκη, η οποία με εξομολογητική διάθεση μίλησε για τις απώλειες που την στιγμάτισαν, αυτές του συζύγου και του γιου της, που βίωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με όσα είπε, μεταξύ άλλων την έχουν κάνει να μην μπορεί να γράψει.

Η Αλκυόνη Παπαδάκη εξομολογήθηκε ότι φιλοξενείται στο σπίτι της θείας της και ζει με 250 ευρώ τον μήνα, ωστόσο δεν έχει χάσει την αισιοδοξία της απέναντι στη ζωή. Μιλώντας με τον παρουσιαστή της εκπομπής Επί Τόπου, η συγγραφέας εξήγησε: «Είναι μία εποχή δύσκολη, δεν είναι εποχή του βιβλίου, είναι του διαδικτύου», είπε η Αλκυόνη Παπαδάκη που νωρίτερα είχε μιλήσει σε δημοσιογράφο της εκπομπής που βρέθηκε στον σπίτι όπου φιλοξενείται.

Η Αλκυόνη Παπαδάκη μίλησε πιο αναλυτικά για τις απώλειες που βίωσε και πώς αυτές επηρέασαν το συγγραφικό της έργο, όταν βρέθηκε στο studio της εκπομπής. «Επειδή εμένα μού συνέβησαν τα πιο δύσκολα γεγονότα, απανωτά, το να χάσω το παιδί μου ας πούμε. Έχω ένα μαχαίρι καρφωμένο πάνω μου. Δεν μπόρεσα να κάνω ένα νέο βιβλίο. Ένα καινούργιο βιβλίο τραβάει και τα προηγούμενα. Πάγωσε η ζωή. Γι’ αυτό βρέθηκα σε αυτή τη δύσκολη θέση, δεν μου φταίει κανείς, δεν έχω παράπονο από εκδότες, οι άνθρωποι είναι σωστοί. Εμένα με πήγε η ζωή σε καταιγίδα», επεσήμανε η συγγραφέας κι έπειτα μίλησε για το πώς μέσα σε διάστημα λιγότερο από 6 μήνες έχασε από τη ζωή τον σύζυγό της και τον γιο της.

«Χάνω τον σύζυγό μου και τον γιο μου, ήταν 42 χρονών. Δεν είναι εύκολο να τα διαχειριστεί κανείς. Δεν μπορούσα αυτή την εποχή, γιατί δεν ήταν μόνο οι θάνατοι, προηγήθηκαν νοσοκομεία. Δεν μπόρεσα να γράψω και ακόμα δεν μπορώ. Έχω στο μυαλό μου ότι θα γράψω ένα δυνατό βιβλίο για όσα έζησα», είπε η Αλκυόνη Παπαδάκη.

Η συγγραφέας εξήγησε ότι ο γιος της έφυγε από κίρρωση του ήπατος. «Ήταν λίγο φευγάτος, έπινε τελευταία», είπε χαρακτηριστικά η Αλκυόνη Παπαδάκη.

«Δεν το έχω ξεπεράσει, δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν υπάρχει στη ζωή μου. Περιμένω κάθε βράδυ το κλειδί στην πόρτα ή το πρωί να φωνάζει “μαμά”. Είναι όλα νωπά ακόμη κι είναι πάρα πολύ δύσκολα», σχολίασε η συγγραφέας.

«Είναι πολύ δύσκολη αυτή η ερημιά. Δεν μιλάμε για μοναξιά αλλά για ερημιά. Προσπαθώ με κάθε τρόπο να σταθώ στα πόδια μου», είπε έπειτα η Αλκυόνη Παπαδάκη και πρόσθεσε: «Προσπαθώ πάντα να ανοίγω το παράθυρο το πρωί, να λέω μία καλημέρα στη ζωή και να περιμένω κάτι».

Η Αλκυόνη Παπαδάκη βρέθηκε στην Αθήνα στα 18 της χρόνια και ξεκίνησε να εργάζεται σαν δημοσιογράφος. Το πρώτο της ρεπορτάζ ήταν στα βρεφοκομεία της Αθήνας. Εκεί ήταν που γεννήθηκε η επιθυμία μέσα της να γίνει μητέρα, μέσω υιοθεσίας.

«Ήθελα να μεγαλώσω ένα παιδί του κόσμου, δεν είναι ανάγκη να βγει από μέσα μου», έχει πει σε συνέντευξή της. Και το έκανε μαζί με τον σύζυγό της, με τον οποίο είχε ερωτευτεί βαθιά, τον είχε παντρευτεί σε ένα ξωκλήσι χωρίς νυφικό και τον οποίο χώρισε 10 χρόνια αργότερα για να επανασυνδεθούν και να μείνουν τελικά μαζί μέχρι τέλους. Μέχρι τέλους έδωσε αγάπη και στον γιο της, και τώρα μένει δυνατή για την εγγονή της, όπως είπε.

«Είναι δύσκολα και θέλω να βοηθήσω και την εγγονή μου που έμεινε πίσω κι αυτή έχω τώρα να μου δίνει ελπίδα, είναι ένα κοριτσάκι 13ων χρονών και προσπαθώ να ανταπεξέλθω», δήλωσε η Αλκυόνη Παπαδάκη στην εκπομπή Επί Τόπου. «Δεν υπάρχει χειρότερο. Εγώ νιώθω ένα μαχαίρι καρφωμένο στην ψυχή μου. Αυτό θα μείνει εκεί αλλά εγώ πρέπει να ζήσω, δεν πρέπει να αφεθώ να με παρασύρει αυτός ο πόνος. Πρέπει να ζήσω», εξήγησε η Αλκυόνη Παπαδάκη, διδάσκοντας σε όλους μας την αξία της αντοχής.

«Ποτέ δεν αφήνομαι να με καταβάλλει η απελπισία. Κάτι θα κάνουμε. Έχω ανθρώπους, έχω φίλους που είναι κοντά μου. Οι φίλοι είναι κοντά μου. Εγώ δεν είμαι σκληρή, καθόλου είμαι δυνατή κρίνοντας από τα πόσα πράγματα, πόσες δυσκολίες στη ζωή μου έχω συναντήσει και συναντώ», σχολίασε η Αλκυόνη Παπαδάκη όταν τη ρώτησαν πώς θα τα βγάλει πέρα τον χειμώνα. «Κάνω ό,τι μπορώ. Παραπάνω απ’ ό,τι μπορώ», κατέληξε στη συνέντευξή της η συγγραφέας.