CELEBRITIES

8 διάσημοι που έχασαν (ή κέρδισαν) μία περιουσία με το διαζύγιό τους

© 2023 Joel C Ryan/Invision/AP Images

Όταν ένα παντρεμένο ζευγάρι χωρίσει στο Hollywood, συνήθως ακολουθεί μία μακρά διαδικασία διαπραγματεύσεων για τον διαχωρισμό της περιουσίας τους. Καθώς τη φράση διάσημα ζευγάρια συνοδεύει συνήθως και η φράση απίστευτος πλούτος, καμιά φορά τα διαζύγιά τους μοιάζουν πραγματικά πανάκριβα. Οι 8 διάσημοι που ακολουθούν, έχασαν ή κέρδισαν μία περιουσία με το διαζύγιό τους.

Άλλοι χρειάστηκε να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη κι άλλοι χρειάστηκε να αγοράσουν χρηματοκιβώτια για να χωρέσουν τα χρήματα που αποκόμισαν. Οι 8 διάσημοι που ακολουθούν, πήραν διαζύγιο και μαζί έκαναν και τον λογαριασμό. Κι αυτός σε κάθε περίπτωση φέρνει ζάλη στο κεφάλι.

Ariana Grande

Μετά το διαζύγιό της το 2023 η Ariana Grande, θα πληρώσει σύμφωνα με δημοσιεύματα 1,25 εκατομμύρια δολάρια στον Dalton Gomez και θα καλύψει επιπλέον τα δικαστικά του έξοδα, ύψους 25 χιλιάδων δολαρίων. Επιπλέον έχουν αναλάβει από κοινού να αποπληρώσουν την υποθήκη για το σπίτι που αγόρασαν (6 εκατομμύρια δολάρια) κι αφού το πουλήσουν, θα μοιραστούν το ποσό που θα προκύψει.

Kevin Costner

© 2023 Mark J. Terrill/ AP Images

Όταν χώρισε την πρώτη του σύζυγο, Cindy Silva, o Kevin Costner χρειάστηκε να την αποζημιώσει με περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το δικό του διαζύγιο ένα από τα ακριβότερα στην ιστορία των διαζυγίων των celebrities. Τώρα βρίσκεται σε διαδικασία διαζυγίου από την τρίτη του σύζυγο, Christine Baumgartner, αλλά το προγαμιαίο συμβόλαιο μεταξύ τους τον προστατεύει από το να αναγκαστεί να πληρώσει ξανά ένα τόσο μεγάλο ποσό.

Caitlyn Jenner

διάσημοι διαζύγιο Kevin Mazur/Getty Images for Yeezy Season 3/ Getty Images/Ideal Image

Η Kris Jenner φέρεται να συμφώνησε να πληρώσει 2,5 εκατομμύρια δολάρια για να ολοκληρωθεί το διαζύγιό της από την Caitlyn Jenner. Επιπλέον διαμοίρασαν όλα τους τα αποκτήματα εκτός από το οικογενειακό τους σπίτι, που το κράτησε η Kris.

Jane Fonda

© 2023 Jason DeCrow/AP Images

Η Jane Fonda λέγεται ότι έλαβε 40 εκατομμύρια δολάρια από το διαζύγιο με τον τρίτο σύζυγό της, Ted Turner το 2001. Σε ανακοίνωσή της είχε δηλώσει για τον χωρισμό τους: «Νιώθω θλίψη. Περάσαμε 10 χρόνια μαζί και πάντα θα νοιάζομαι για εκείνον. Τώρα είναι καιρός να προχωρήσω κι εύχομαι το καλύτερο για εκείνον».

Madonna

διάσημοι διαζύγιο © 2023 Matt Dunham/AP Images

Όταν η Madonna χώρισε τον σκηνοθέτη Guy Ritchie το 2008, φημολογείται ότι τον αποζημίωσε με ένα ποσό μεταξύ 76 και 92 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ποσό αυτό περιλάμβανε και την αξία της Γεωργιανής έπαυλης, Ashcombe House που είχαν αγοράσει μαζί στη Μεγάλη Βρετανία.

Harrison Ford

διάσημοι διαζύγιο © 2023 Neshan H. Naltchayan, File/AP Images

Όταν ο Harrison Ford πήρε διαζύγιο από τη δεύτερη σύζυγό του, Melissa Mathison, το 2004, με την οποία ήταν παντρεμένοι για 21 χρόνια, πλήρωσε περίπου 85 εκατομμύρια δολάρια. Εκείνη επίσης διαπραγματεύτηκε ώστε να πάρει ένα ποσοστό από τα κέρδη του από ταινίες που εκείνος γύρισε κατά τη διάρκεια του γάμου τους. Η Melissa Mathison, που ήταν σεναριογράφος (μεταξύ άλλων ήταν το πρόσωπο πίσω από το σενάριο της ταινίας E.T. The Extraterrestrial), έφυγε από τη ζωή το 2015.

Jeff Bezos

διάσημοι διαζύγιο © 2023 Evan Agostini/Invision/AP, File/AP Images

Το 2019 ο Jeff Bezos και η Mackenzie Scott χώρισαν κι εκείνος, της παραχώρησε το 4% των μετοχών της Amazon, που άξιζαν περίπου 38 δισεκατομμύρια δολάρια. Ήταν ο μεγαλύτερος συμβιβασμός που είχε επιτευχθεί σε διαζύγιο στην ιστορία των διάσημων και βαθύπλουτων ζευγαριών του κόσμου, εκείνη την εποχή.

Εκείνη σε ένα γράμμα της προς την πρωτοβουλία Giving Pledge έγραψε: «Έχω ένα δυσανάλογα μεγάλο ποσό χρημάτων να μοιράσω. Η προσέγγισή μου στη φιλανθρωπία θα περιλαμβάνει τη βαθιά σκέψη. Θα πάρει χρόνο και προσπάθεια και φροντίδα. Αλλά δεν θα περιμένω. Και θα συνεχίσω μέχρι να αδειάσει το χρηματοκιβώτιο».

Bill Gates

διάσημοι διαζύγιο © 2023 Elaine Thompson, file/AP Images

Όταν ο Bill Gates και η Melinda Gates πήραν διαζύγιο το 2021, τα δημοσιεύματα τον ήθελαν να μεταφέρει στο όνομά της 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές στο όνομά της. Εκείνη φημολογείται ότι πούλησε 1,44 δισεκατομμύρια δολάρια αυτών των μετοχών μέσα σε έναν χρόνο.