CELEBRITIES

7 διάσημοι που πέθαναν κατά τη διάρκεια του σεξ

O David Carradine έχασε τη ζωή το 2009 από ερωτική ασφυξία. © 2023 Phil McCarten, file/AP Images

Το μόνο δεδομένο στη ζωή μας είναι πως κάποτε θα τελειώσει. Μπορεί να σου ακούγεται ζοφερό αλλά είναι μία πραγματικότητα. Η ευχή είναι να ζήσουμε μία μακρά και γεμάτη ζωή πριν έρθει η στιγμή να αποχαιρετήσουμε τον μάταιο τούτο κόσμο. Για τις διάσημες προσωπικότητες που ακολουθούν αυτό το «αντίο» ήρθε σε στιγμές χαράς, πράγμα που για να σκεφτούμε θετικά μπορεί να σημαίνει ότι η συνείδησή τους έμεινε «κλειδωμένη» σε αυτή την εύφορη κατάσταση για μία αιωνιότητα. Μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα; Δεν θα το μάθουμε και ποτέ οριστικά. Πάντως αυτοί οι διάσημοι που πέθαναν στο σεξ μάλλον έφυγαν με το χαμόγελο στα χείλη.

Μπορεί να μην ήταν καθόλου ευχάριστη στιγμή για τους σεξουαλικούς παρτενέρ τους (για εκείνους που το σεξ το έκαναν με κάποιον άλλο και όχι μόνοι τους, γιατί κι αυτοί υπάρχουν σε αυτή τη λίστα), αλλά οι διάσημες προσωπικότητες που πέθαναν στο σεξ, δεν μπορείς να πεις ότι «έφυγαν από τη ζωή» βιώνοντας κάποια δυσάρεστη κατάσταση. Ιστορικά πρόσωπα και διάσημοι καλλιτέχνες με ένα σημαντικό και αλλόκοτο κοινό: ο θάνατος φημολογείται ότι τους βρήκε την πιο απροσδόκητη ώρα.

Nelson Rockefeller

διάσημοι που πέθαναν στο σεξ © 2023 AP Images

Απόγονος της γνωστής οικογένειας της πετρελαιοβιομηχανίας, ο Nelson Rockefeller υπήρξε Πρόεδρος του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης και φιλάνθρωπος, ενώ αργότερα μπήκε στην πολιτική. Έγινε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στα 70s, όταν πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Gerald Ford. Είχε παντρευτεί δύο φορές, ενώ πέθανε το 1979 από έμφραγμα κατά τη διάρκεια του σεξ με την 25χρονη ερωμένη του.

David Carradine

διάσημοι που πέθαναν στο σεξ © 2023 Ric Francis, file/AP Images

Το 2009 ο David Carradine πέθανε στην Bangkok ενώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, βρισκόταν εν μέσω μίας πράξης αυτοϊκανοποίησης που περιλάμβανε τη μέθοδο της ερωτικής ασφυξίας, δηλαδή του σκόπιμου περιορισμού του οξυγόνου στον εγκέφαλο για σκοπούς σεξουαλικής διέγερσης. Βρέθηκε με ένα καλώδιο δεμένο γύρω από τον λαιμό του και τα γεννητικά του όργανα.

Michael Hutchence

© 2023 Ray Fairall/AP Images

Με τον ίδιο τρόπο ισχυρίστηκε ότι πέθανε ο τραγουδιστής των INXS, η τότε σύντροφός του, Paura Yates. Σύμφωνα με εκείνη, πέθανε από ερωτική ασφυξία, ωστόσο, ο θάνατός του έχει αποδοθεί επίσημα σε αυτοκτονία διά απαγχονισμού. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή είχε πάρει έναν συνδυασμό ναρκωτικών ουσιών, ενώ ήταν σε καταθλιπτική διάθεση οπότε η αυτοκτονία θεωρήθηκε πιθανή.

Felix Faure

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Felix Faure, πέθανε το 1899 στην αγκαλιά της ερωμένης του, Marguerite Steinheil. Η είδηση για τη σχέση τους έγινε γνωστή αμέσως μετά τον θάνατό του. Μία δεκαετία αργότερα η ίδια βρέθηκε δεμένη στο σπίτι της όπου ο σύζυγος και η μητέρα της είχαν δολοφονηθεί, πράγμα που έκανε πολλούς να θυμηθούν τον θάνατο του προέδρου στην αγκαλιά της και να αναρωτηθούν μήπως εκείνη τον είχε σκοτώσει τελικά κι όχι οι σεξουαλικές του επιδόσεις.

Πάπας Ιωάννης XII

Το έτος 963 η Σύνοδος της Ρώμης κατηγορούσε τον Πάπα Ιωάννη XII ότι είχε μετατρέψει το παλάτι του σε «πορνείο». Οι ερωμένες του ήταν πάμπολλες (ιδιαίτερα οι παντρεμένες) και δεν τις έκρυβε κιόλας, αφού η παρθενία δεν ήταν τότε απαίτηση για να λάβει κανείς το αξίωμα που έφερε. Θεωρήθηκε γενικώς ένας από τους χειρότερους Πάπες της ιστορίας και έναν χρόνο μετά τις κατηγορίες αυτές εναντίον του, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του σεξ με μία γυναίκα.

Ο θάνατός του ωστόσο, μάλλον δεν προήλθε από φυσικά αίτια. Η ερωμένη του ήταν παντρεμένη και σύμφωνα με τους ιστορικούς ο σύζυγός της τους έπιασε στα πράσα και είτε χτύπησε τον Πάπα με ένα σφυρί, είτε τον πέταξε από το παράθυρο. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες πηγές που ισχυρίζονται ότι πέθανε από εγκεφαλικό, καθώς έκανε σεξ.

Billy Snedden

Ο Αυστραλός πολιτικός βρέθηκε νεκρός το 1987 σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Η αστυνομία ήταν που είπε ότι το πτώμα του φορούσε προφυλακτικό και κάπως έτσι τα συμπεράσματα βγήκαν γρήγορα παρόλο που η σύντροφός του είχε φύγει από το δωμάτιο πριν βρεθεί ο Billy Snedden. Τα media μιλούσαν για κάποια Wendy ως τη μυστηριώδη σεξουαλική παρτενέρ του πολιτικού. Ο γιος του, Drew, ήταν εκείνος που αποκάλυψε ότι η Wendy ήταν η δική του πρώην σύντροφος και αντιμετώπισε το όλο θέμα με ανωτερότητα και σεβασμό για τον πατέρα του που είχε φύγει από τη ζωή. «Ήταν ένα γεμάτο αδρεναλίνη βράδυ. Είμαι βέβαιος ότι ο γέρος μου θα έφυγε ευτυχισμένος. Καθένας θα ήταν περήφανος να φύγει πάνω στο “καθήκον”», είχε δηλώσει.

O πατέρας του Matthew McConaughey

Εντάξει το παραδέχομαι σε αυτή την περίπτωση ο πραγματικά διάσημος είναι ο γιος και όχι ο πατέρας. Την αποκάλυψη είχε κάνει η μητέρα του Matthew McConaughey, Kay, στην αυτοβιογραφία της με τίτλο I Amaze Myself. O πατέρας του ηθοποιού, Jim, πέθανε ενώ έκανε σεξ με τη μητέρα του. Εκείνη κάλεσε το ασθενοφόρο και τον άφησε γυμνό γιατί ήταν περήφανη για το μέγεθος του μορίου του το οποίο είχε αποκαλέσει «το χάρισμά του», στο βιβλίο. Όσο για τον Matthew, αντί να νιώσει πιο άβολα απ’ ό,τι νιώθω εγώ γράφοντας αυτές τις γραμμές, είναι υπερ-κουλ με αυτές τις αποκαλύψεις κι όπως έχει πει σε συνέντευξή του, θα ήθελε να πεθάνει με τον ίδιο τρόπο.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο τρόπο να φύγω. Ο μπαμπάς μου πάντα μου έλεγε “Αγόρι μου, όταν φύγω από εδώ, σε πάω στοίχημα ότι θα κάνω έρωτα με τη μητέρα σου”. Ελπίζω ότι ο δικός μου θάνατος θα αργήσει, αλλά είναι και η δικιά μου προτιμητέα στρατηγική εξόδου», είχε πει.