CELEBRITIES

5 ηθοποιοί που έχουν τοποθετήσει τα Όσκαρ τους στα πιο περίεργα μέρη

©2024 Jordan Strauss/AP Images

Όταν ακούει κανείς, ότι κάποιος ηθοποιός έχει βραβευτεί με Όσκαρ, η πρώτη του σκέψη είναι ότι ο ηθοποιός αυτός, είναι σίγουρα υπερταλαντούχος. Εύλογα επίσης, θα σκεφτεί πως ένα Όσκαρ φυλάσσεται σε περίοπτη θέση μέσα στο σπίτι του νικητή. 

Συγκεκριμένα, το αγαλματίδιο Όσκαρ είναι ένα επιχρυσωμένο αντικείμενο από χαλκό και κασσίτερο, έχει ύψος 34 εκ., ζυγίζει περίπου 4 κιλά και το σχεδίασε ο George Stanley. Πρόκειται για έναν γυμνό άνδρα, ο οποίος καρφώνει ένα ξίφος σε μια μπομπίνα που έχει 5 ακτίνες. Οι 5 ακτίνες αντιστοιχούν σε κάθε κλάδο της Ακαδημίας, δηλαδή στους παραγωγούς, τους σκηνοθέτες, τους σεναριογράφους, τους ηθοποιούς και τους τεχνικούς. Όποιος το έχει παραλάβει, το έχει τοποθετήσει σε ένα σημείο για να το βλέπουν όλοι και να είναι ασφαλές. Ή μήπως όχι; Παρακάτω σού έχουμε 5 ηθοποιούς που έχουν τοποθετήσει τα κερδισμενα Όσκαρ τους σε εντελώς ασυνήθιστα μέρη.

Kate Winslet

5 ηθοποιοί που έχουν τοποθετήσει τα Όσκαρ τους στα πιο περίεργα μέρη ©2024Evan Agostini/AP Images
©2024Evan Agostini/AP Images

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό WSJ Magazine, η ηθοποιός φαίνεται να πιστεύει ότι το μπάνιο είναι η ιδανική τοποθεσία για να τοποθετήσει κάποιος το Όσκαρ του. Ενθαρρύνει με αυτό τον τρόπο τον καθένα που επισκέπτεται το μπάνιο της, να κάνει τις δικές του ομιλίες αποδοχής μπροστά στον καθρέφτη, δίχως να αισθάνεται ντροπή.

Η ίδια εξήγησε, «Η όλη ιδέα είναι να το σηκώσουν όλοι και να πουν: ”Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον γιο μου και τον μπαμπά μου” – και μπορείς πάντα να καταλάβεις ποιος το έκανε, γιατί περνάει λίγο παραπάνω χρόνο εκεί μέσα, αφού έχει κοκκινίσει. Έπειτα βγαίνει έξω με ελαφρώς ροζ μάγουλα. Είναι αστείο».

Timothy Hutton

5 ηθοποιοί που έχουν τοποθετήσει τα Όσκαρ τους στα πιο περίεργα μέρη ©2024Danny Moloshok/AP Images

Ο Timothy Hutton είχε τοποθετήσει το Όσκαρ του στην κουζίνα και συγκεκριμένα στο ψυγείο. Ο πρωταγωνιστής του The Ordinary People – το νεότερο άτομο που κέρδισε ποτέ Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου (1981) – και η αδερφή του, σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλή ιδέα να τοποθετήσουν το αγαλματίδιο στο ψυγείο, δίπλα σε μπίρες, σε ένα πάρτι που διοργάνωσαν. «Εκείνη σκέφτηκε ότι θα ήταν κάπως αστείο να βάλουμε το Όσκαρ στο ψυγείο, αφού όταν οι άνθρωποι θα πήγαιναν να πάρουν κάτι από μέσα, θα έλεγαν: Είναι εκεί!», είπε κάποτε ο Timothy Hutton στο USA Today.

Jared Leto

5 ηθοποιοί που έχουν τοποθετήσει τα Όσκαρ τους στα πιο περίεργα μέρη ©2024Vianney Le Caer/AP Images

Ο Jared Letto, παραδέχτηκε ότι κρατά το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για το Dallas Buyers Club στην κουζίνα, δίπλα σε μερικά σνακ. «Το Όσκαρ κάθεται στην κουζίνα μου, προστατεύεται από ένα vegan βούτυρο και μια τσάντα ποπ κορν!» είχε πει ο ηθοποιός κάποτε στο Entertainment Tonight Canada το 2014. «Ξέρεις, καταλήγουν κάπως στην κουζίνα γιατί αυτό είναι το πρώτο μέρος που πηγαίνω, όταν γυρίζω σπίτι. Βάζεις τα κλειδιά σου και βγάζεις το σακάκι σου… και βάζεις Το Όσκαρ σου στην κουζίνα».

Cate Blanchett

Αφού η Cate Blanchett κέρδισε το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου το 2005, για τον ρόλο της στο The Aviator, είπε στο InStyle ότι «η ζωή συνεχίζεται», γεγονός που μπορεί να εξηγήσει, γιατί το τρόπαιό της δεν βρίσκεται σε ένα μέρος για πολύ. «Ήταν ένα πείραμα πρόσφατα», είπε εκείνη την εποχή. «Κινείται λίγο στον χώρο, όπως η οικογένειά μου και εγώ. Δεν το κοιτάζω κάθε μέρα, όμως».

J.K. Simmons

©2024Chris Pizzello/AP Images

Μετά τη νίκη του Β’ Ανδρικού Ρόλου το 2015, ο σταρ του Whiplash, J.K.Simmons αποκάλυψε στο USA Today ότι εξακολουθεί να προσαρμοστεί στην ιδέα, ότι έχει ένα Όσκαρ στο σπίτι του. Το τρόπαιο τοποθετήθηκε κάποτε πάνω από το μίνι ψυγείο του στο μπάνιο, δίπλα στην μπανιέρα, αλλά ύστερα μεταφέρθηκε σε ένα ράφι, μέσα στο σπίτι του στο Λος Άντζελες. «Είναι ένα υπέροχο μικρό άγαλμα. Είναι ακόμα κάπως σουρεαλιστικό, όταν το προσπερνάω», είχε πει παλαιότερα.