CELEBRITIES

5 διάσημοι που έχουν κατηγορηθεί για τη συμπεριφορά τους από πρώην εργαζόμενούς τους

@2023 Jordan Strauss/Invision/AP, File/AP Images

Η Lizzo κατηγορήθηκε πρόσφατα για σεξουαλική παρενόχληση και χοντροφοβικά σχόλια από χορεύτριές της. Δεν είναι όμως η μόνη διάσημη που έχει έρθει αντιμέτωπη με τις διόλου κολακευτικές αποκαλύψεις πρώην εργαζομένων της. Δεν είναι η μόνη που έχει κατηγορηθεί για ανάρμοστη ή κακή συμπεριφορά. Αυτοί είναι 5 ακόμα διάσημοι που έχουν κατηγορηθεί από πρώην εργαζόμενούς τους.

Οι διάσημοι περιβάλλονται από ομάδες που αποτελούν βοηθοί, μάνατζερ, στυλίστες και πολλοί ακόμα εργαζόμενοι. Για κάποιους αυτές οι ομάδες γίνονται το μέρος όπου χτίζουν φιλίες που κρατούν στον χρόνο. Για άλλους είναι το μέρος όπου αποδεικνύονται κακοί εργοδότες κι έρχονται αντιμέτωποι με δημόσιες κατηγορίες που διατυπώνουν πρώην εργαζόμενοι για εκείνους. Αυτοί είναι οι διάσημοι που έχουν κατηγορηθεί για τη συμπεριφορά τους από πρώην εργαζόμενούς τους.

Christian Bale

διάσημοι που έχουν κατηγορηθεί από πρώην εργαζόμενους @2023 Matt Sayles/Invision/AP Images

Στο βιβλίο του, Christian Bale: The Inside Story of the Darkest Batman, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του, Harrison Cheung, γράφει για τον Christian Bale: «Μου πήρε μόνο 5 χρόνια ψυχοθεραπείας για να ξεπεράσω τα χρόνια που δούλεψα με τον Bale. Ο θεραπευτής μου περιέγραφε αυτό που είχα ως μετατραυματικό στρες». Όπως γράφει, ο ηθοποιός θέλησε να τον αναγκάσει να υπογράψει σύμφωνο εχεμύθειας πριν τον πληρώσει ωστόσο εκείνος αρνήθηκε.

Sharon Stone

Το 2013 η Sharon Stone δέχτηκε μήνυση από την πρώην οικονόμο της, Angelica Castillo. Ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να την απολύσει όταν τραυμάτισε τη μέση της καθώς φόρτωνε τα ψώνια της ηθοποιού στο αυτοκίνητο.

Επιπλέον ισχυρίστηκε ότι αρνήθηκε να δει τις ιατρικές γνωματεύσεις που είχε λάβει και ότι την αποκάλεσε «τρελή» και «ηλίθια» επειδή δούλευε με αργό ρυθμό. Ο δικηγόρος της Sharon Stone απέρριψε τους ισχυρισμούς της ως «παράξενους και γελοίους» καθώς όπως είπε «ακόμα την κάλυπτε η ασφάλεια υγείας της ως εργαζόμενη της κας Stone».

Ωστόσο, η Sharon Stone είχε αντιμετωπίσει μήνυση και από την πρώην νταντά των παιδιών της, Erlinda T. Elemen το 2012 για παραβίαση εργατικών νόμων. Σε δήλωση της στο CNN η Sharon Stone είχε χαρακτηρίσει τις κατηγορίες ψευδείς.

Lady Gaga

Όταν η πρώην βοηθός της, Jennifer O’ Neill τη μήνυσε για τις υπερωρίες που δεν είχε πληρωθεί, δικαστικά έγγραφα αποκάλυψαν ότι η Lady Gaga συχνά την ανάγκαζε να κοιμάται στο ίδιο δωμάτιο και κρεβάτι με εκείνη κατά τη διάρκεια των περιοδειών της για να καλύπτει τις ανάγκες που προέκυπταν όλο το βράδυ και γιατί η τραγουδίστρια δεν της έκλεινε δικό της δωμάτιο.

Όπως είπε η Lady Gaga μπορεί να την ξυπνούσε οποιαδήποτε ώρα της νύχτας απλά και μόνο για να της αλλάξει τα DVD που έβλεπε. Ο δικαστής τη δικαίωσε αποφασίζοντας ότι η απαίτησή της Lady Gaga η βοηθός της να είναι σε εγρήγορση ανά πάσα στιγμή, δικαιολογούσε το αίτημά της να πληρωθεί τις υπερωρίες της.

Mariah Carey

Το 2018 η Mariah Carey μηνύθηκε από την πρώην νταντά των παιδιών της, Maria Burgues που ισχυρίστηκε ότι απολύθηκε μόλις εξέφρασε παράπονα για τις εργασιακές συνθήκες και τον μισθό της. Ισχυρίστηκε ότι δεν της δινόταν αποζημίωση για τα ταξίδια της κατά τη διάρκεια των περιοδειών της τραγουδίστριας και ότι ο σωματοφύλακας των παιδιών ούρλιαζε και την απειλούσε.

Μία ακόμα νταντά φέρεται να είχε μηνύσει την τραγουδίστρια το 2015. Εκείνη δήλωνε ότι δεν πληρωνόταν υπερωρίες παρόλο που έπρεπε να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη και δούλευε 100 ώρες την εβδομάδα. Μάλλιστα ισχυρίστηκε ότι απολύθηκε επειδή η Mariah Carey αποφάσισε ότι είχε δεθεί πολύ με τα παιδιά της.

Naomi Campbell

διάσημοι που έχουν κατηγορηθεί από πρώην εργαζόμενους @2023 Vianney Le Caer/Invision/AP, File/AP Images

Αρκετοί είναι οι πρώην εργαζόμενοί της που έχουν μηνύσει τη Naomi Campbell. Μεταξύ των κατηγοριών που της έχουν αποδοθεί είναι το ότι έχει πετάξει το κινητό της σε δύο διαφορετικές βοηθούς (2000 και 2003), ότι έχει χτυπήσει κάποιον άλλο με ένα Blackberry (2005), ότι έχει χαστουκίσει μία οικιακή βοηθό στο πρόσωπο και έχει χτυπήσει άλλη μία που δεν έβρισκε το τζιν της. Η τελευταία χρειάστηκε να κάνει ράμματα (2007).

Το τελευταίο γεγονός είχε οδηγήσει στη σύλληψή της την οποία η Naomi Campbell αντιμετώπισε φορώντας ένα t-shirt που έγραφε «H Naomi με χτύπησε και μου άρεσε». Αμετανόητη; Τουλάχιστον. Γιατί δεν της έχει συμβεί cancel ακόμα; Αυτό είναι ένα αληθινό μυστήριο.