CELEBRITIES

5 διάσημες γυναίκες που απολαμβάνουν το σεξ πιο πολύ από ποτέ, μετά τα 60

Chris Pizzello/AP Images

Όσο ένας άνθρωπος μεγαλώνει, το σεξ είναι ένα από τα ζητήματα που σταθερά τον απασχολούν. Παρά το γεγονός, ότι πολλοί υποστηρίζουν, ότι η σεξουαλική επιθυμία και συχνότητα μειώνεται με το πέρασμα των χρόνων, υπάρχουν άνθρωποι που με τα λεγόμενα τους, το διαψεύδουν.

Ανάμεσα σε αυτούς, υπάρχουν 5 διάσημες γυναίκες, οι οποίες έχουν μιλήσει ανοιχτά για το σεξ μετά τα 60. Τα λόγια τους αποδεικνύουν ότι όσο μεγαλώνεις αποκτάς περισσότερο αυτοπεποίθηση, ενώ κάνουν λόγο και για αλλαγές στην λίμπιντο και για την προτεραιότητα που δίνουν πλέον σε αυτό.

Sharon Stone (60)

Andy Kropa/Invision/AP

Ο ρόλος της στο θρίλερ, Βασικό Ένστικτο του 1992, την καθιέρωσε ως είδωλο του σεξ. Όταν την ρώτησαν τι είναι αυτό που θέλουν οι γυναίκες στο σεξ, από μία ηλικία και μετά, απάντησε: «Είμαστε πεινασμένες για gourmet γεύματα και όχι για fast food».

«Ως γυναίκες καταλαβαίνουμε το σώμα μας και αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό ανθίζει, επειδή δεν νιώθουμε αυτή την ”πείνα”. Ζωντανεύει μια πιο εκτεταμένη κατανόηση της ζωής, του εαυτού μας και των άλλων. Είμαστε πιο γενναιόδωρες και διεκδικητικές». Εν’ ολίγοις, έχει ως προτεραιότητα την ποιότητα του σεξ και δεν δρα παρορμητικά ως προς αυτό.

Jane Seymour  (72)

Jordan Strauss/Invision/AP)

Η ηθοποιός που γνωρίσαμε από τη σειρά Dr. Queen: Μόνη στην άγρια δύση, μίλησε για το σεξ μετά τα 60, σε ένα άρθρο που έγραψε για το Cosmopolitan, για τη στήλη Sex after 60. Σε αυτό, η Jane Seymour μίλησε για το γεγονός ότι ήταν σε σχέσεις για περισσότερες από 5 δεκαετίες της ζωής της, συνειδητοποιώντας ότι «εξαφανιζόταν» στο πλευρό των συντρόφων της.

Όταν, λοιπόν, γνώρισε τον τωρινό της σύντροφο, John Zambetti, είπε ότι ήταν «Ευτυχισμένα μόνη, χωρίς να ψάχνω με ζέση» για μία σχέση. Η χημεία τους βρήκε εφαρμογή και στις πιο προσωπικές τους στιγμές. «Το σεξ τώρα είναι πιο υπέροχο και παθιασμένο από κάθε άλλη φορά που θυμάμαι, γιατί βασίζεται στην εμπιστοσύνη, την αγάπη και την εμπειρία. Τώρα ξέρω τον εαυτό μου και το σώμα μου και ο John έχει τις δικές του εμπειρίες στη ζωή – δεν είναι όπως ήταν όταν είσαι νεότερος».

Glenn Close (71)

Chris Pizzello/AP

Η βραβευμένη ηθοποιός με Όσκαρ, μιλώντας στο The Guardians, έβαλε τέλος στον μύθο ότι οι μεγαλύτερες γυναίκες, δεν είναι σεξουαλικά όντα. «Ένα βράδυ πέρυσι, πήγαινα από το East Village στο West. Ήταν αργά το βράδυ της Παρασκευής και υπήρχαν πολλά ζευγάρια στο δρόμο. Η Pippy και εγώ κοιτούσαμε έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου και μπορούσα να νιώσω τι ένιωθαν όλα αυτά τα ζευγάρια».

«Μπορούσα να νιώσω τον ενθουσιασμό τους, την αίσθηση του τι θα ακολουθούσε. Ήταν έντονο». Η Close δεν βλέπει την ηλικία ως εμπόδιο όσον αφορά τη σεξουαλικότητα ή την καριέρα της. «Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που με ενδιαφέρουν να κάνω. Είναι μια από αυτές τις ειρωνείες, υποθέτω, ότι μερικές φορές αρχίζουμε να νιώθουμε άνετα στο πετσί μας, αλλά αργά στη ζωή. Ελπίζουμε να έχουμε αρκετό χρόνο, για να επωφεληθούμε τελικά από αυτό».

Susan Sarandon (72)

/ Evan Agostini/Invision/AP)

Η ηθοποιός και ακτιβίστρια είχε πει το 2016, στο You Magazine: «Σεξ. Αυτό είναι καλό για το δέρμα σου, σωστά;» και συνέχισε «Για να παραμείνεις υγιής και όμορφη πρέπει να διώξεις τους τοξικούς ανθρώπους και τις τοξικές καταστάσεις από τη ζωή σου. Α! Και να γελάς και να κάνεις σεξ – αν είσαι αρκετά τυχερή να τα βρεις αυτά – καθώς είναι επίσης, πολύ σημαντικά».

Joan Collins (85)

Ashley Landis/AP

Η σπουδαία ηθοποιός και συγγραφέας, είναι θερμή υποστηρίκτρια, των ηλικιωμένων γυναικών που αγκαλιάζουν την σεξουαλικότητά τους. Στην DailyMail είχε πει χαρακτηριστικά: «Τώρα που το σεξ χρησιμοποιείται για να πουληθούν τα πάντα, από ηλεκτρικές σκούπες μέχρι αεροπορικά εισιτήρια, πρέπει να γίνει αποδεκτό ότι είναι προνόμιο όλων να το απολαμβάνουν και να το έχουν, ανεξαρτήτως ηλικίας».

«Με κάνει χαρούμενη, όταν διαβάζω για ένα ζευγάρι που παντρεύεται στα 80 του ή ανακαλύπτει ξανά τον χαμένο έρωτα, που βίωσε πριν 50 χρόνια. Σήμερα, το 60 είναι το νέο 45 και το 50 είναι περισσότερο σαν 35». Όσον αφορά τι εκτιμά περισσότερο στον 5ο σύζυγό της, Percy Gibson, δήλωσε ξεκάθαρα: «Σεξ, σεξ, σεξ».