CELEBRITIES

12 ξένοι κι Έλληνες διάσημοι που άλλαξαν το όνομά τους κι απογείωσαν την καριέρα τους

Instagram.com/desp1navandi/

Τον περασμένο Ιούνιο, ο Martin Sheen δήλωσε σε συνέντευξή του ότι μετανιώνει το γεγονός ότι άλλαξε το όνομά του με το όνειρο να κάνει μία καριέρα στο Hollywood. Ο 81χρονος ηθοποιός δεν είναι ο μόνος που θέλησε να ξεκινήσει την καριέρα του με ένα όνομα που ο κόσμος θα θυμόταν πιο εύκολα από το πραγματικό του. Ήρθε να προστεθεί σε μία λίστα μακρά. Οι διάσημοι που άλλαξαν το όνομά τους για να κάνουν καριέρα είναι πολλοί κι εκτός από τους ξένους star, έχουμε και τους εγχώριους που όταν γεννήθηκαν άκουγαν σε ένα εντελώς διαφορετικό όνομα.

Οι διάσημοι που άλλαξαν το όνομά τους για να κάνουν καριέρα είναι πολλοί. Σε αυτή τη λίστα θα βρεις 6 Έλληνες κι 6 ξένους star που το έκαναν. Ο Martin Sheen και κάποιοι ακόμα το μετάνιωσαν. Σίγουρα όμως δεν μετάνιωσαν την αγάπη που ακόμα και σήμερα εκδηλώνει ο κόσμος για τα νέα ονόματά τους.

Διάσημοι που άλλαξαν το όνομά τους πριν ξεκινήσουν την καριέρα τους

Martin Sheen

διάσημοι που άλλαξαν το όνομά τους @2022 Jose Luis Magana/AP Images

Στον έγραψα και στον ξανάγραψα κι ήρθε η ώρα να θυμηθείς το πραγματικό όνομά του ηθοποιού. Ο Ramon Estevez άλλαξε το όνομά του για μία καλύτερη πορεία στο Hollywood. Επισήμως παραμένει Estevez, αφού αυτό το όνομα γράφει στο πιστοποιητικό γέννησής του όπως είπε στο Closer Weekly.

«Είναι ένα από τα πράγματα που μετανιώνω», σημείωσε. «Μερικές φορές σε πείθουν όταν δεν έχεις αρκετές γνώσεις ή αρκετό κουράγιο για να υψώσεις το ανάστημά σου γι’ αυτά που πιστεύεις και πληρώνεις γι’ αυτό αργότερα. Φυσικά μιλώ μόνο για τον εαυτό μου», συμπλήρωσε ο ηθοποιός.

Kirk Douglas

@2022 Wally Fong, File/AP Images

Ο αείμνηστος πατέρας του Michael Douglas μετάνιωσε κι εκείνος που δεν παρέμεινε Issur Danielovitch, όπως είχε γεννηθεί καθώς ξεκινούσε την καριέρα του στον κινηματογράφο. Το 2015 είπε στο αμερικανικό People, ότι ευχόταν να είχε κρατήσει το όνομά του αλλά «ήταν πολύ εβραϊκό» για το Hollywood της εποχής. Πέθανε το 2020 σε ηλικία 103 ετών έχοντας διαγράψει μία σπουδαία καριέρα.

Δέσποινα Βανδή

διάσημοι που άλλαξαν το όνομά τους Papadakis Press / Εξωτερικός συνεργάτης

H Δέσποινα Μαλέα γεννήθηκε στη Γερμανία από γονείς μετανάστες. Σε ηλικία 6 ετών επέστρεψε στην Ελλάδα και η οικογένειά της εγκαταστάθηκε στην Καβάλα. Φοίτησε στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας στο ΑΠΘ, ενώ παράλληλα ξεκίνησε να τραγουδά. Σε συνέντευξή της στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω είχε μιλήσει για την αλλαγή του επωνύμου της, που την έκανε τη Δέσποινα Βανδή που όλοι ξέρουμε. Μάλιστα αποκάλυψε ότι το πρώτο της καλλιτεχνικό ονοματεπώνυμο ήταν εντελώς διαφορετικό από αυτό με το οποίο την ξέρουμε τώρα.

«Τον πρώτο χρόνο τραγουδούσα κρυφά στην Θεσσαλονίκη και φοβόμουν μήπως το μάθουν οι γονείς μου. Στην αρχή ήμουν η Έλλη Μαρά. Άλλαξα και μικρό και μεγάλο. Μετά είπα να το κόψω το Έλλη γιατί συστηνόμουν αλλιώς, με φώναζαν αλλιώς και γυρνούσα κατά βάση στο Δέσποινα. Είπα να κρατήσω αυτό γιατί δεν ήταν ωραία πράγματα αυτό. Με “βάφτισε” Βανδή ο κύριος Μάτσας, στη Minos. Δεν μου άρεσε πάρα πολύ. Έλεγα “Δέσποινα Βανδή” και μου έλεγαν “Βαρδή; Τον Βαρδή τι τον έχεις;” . Τους έλεγα “Βανδή, με νι και δέλτα”. Κόμπιαζα λίγο στην αρχή», είχε εξομολογηθεί η τραγουδίστρια.

Χάρις Αλεξίου

διάσημοι που άλλαξαν το όνομά τους Papadakis Press / Βαγγέλης Γκικόπουλος

Το πραγματικό όνομα της ήταν Χαρίκλεια Ρουπάκα. Τόσο η ίδια, όσο και ο αδερφός της, Γιώργος Σαρρής, που επίσης τραγουδούσε, άλλαξαν το επώνυμό τους για να ξεκινήσουν την καριέρα τους. Στη δική τους περίπτωση, οι λόγοι για την αλλαγή προέρχονταν από το ασφυκτικά κλειστό, κοινωνικό σύστημα της εποχής. Τα δύο παιδιά είχαν χάσει πολύ νωρίς τον πατέρα τους και η μητέρα τους ήθελε να μετεγκατασταθεί μαζί τους από τη Θήβα στην Αθήνα.

«Όταν πέθανε ο πατέρας μου η μητέρα μου ήθελε να πάμε στην Αθήνα για να είναι κοντά στη μητέρα της. Κι ένας από τους αυστηρούς θείους μου της είχε πει “πού παίρνεις τα παιδιά σου στην Αθήνα; Ο γιος θα γίνει αλήτης και κόρη σου “μπιπ”. Πού να πω εγώ ότι τραγούδησα ως Χαρούλα Ρουπάκα;», είχε πει η ερμηνεύτρια σε ραδιοφωνική της συνέντευξη.

Ο Γιώργος Σαρρής πήρε το επώνυμό του από το επώνυμο της μητέρας τους. «Ο “νονός” για το Αλεξίου ήταν ο Αλέξης Γεωργίου, ηθοποιός και τραγουδιστής του νέου κύματος που βγήκα για πρώτη φορά δίπλα του και τραγούδησα», σημείωνε στην ίδια συνέντευξη η Χάρις Αλεξίου.

Audrey Hepburn

@2022 Jim Pringle/AP Images

Η Audrey Hepburn ήταν κάποτε η Audrey Kathleen Ruston κι αργότερα έγινε η Edda Van Heemstra. Η Audrey μεγάλωνε στην κατεχόμενη από τους Ναζί, Ολλανδία και η μητέρα της σκέφτηκε αυτή την αλλαγή στο όνομά της για να μην προδίδεται η βρετανική καταγωγή της κόρης της. Κάπως έτσι η Audrey ως Edda κατάφερνε να συνεχίζει να πηγαίνει σχολείο και να κάνει μπαλέτο. Αργότερα άλλαξε το όνομα της ξανά σε Audrey και χρησιμοποίησε το ένα από τα δύο επίθετα του πατέρα της, το Hepburn για να ξεκινήσει την κινηματογραφική της καριέρα.

Τζένη Καρέζη

Το ονοματεπώνυμο Ευγενία Καρπούζη ήταν αυτό με το οποίο η Τζένη Καρέζη μπήκε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου παρά τις σφοδρές αντιρρήσεις του αυστηρού πατέρα της. Ο πατέρας της ήταν γυμνασιάρχης και η μητέρα της δασκάλα. Όταν έμαθε ότι η Τζένη Καρέζη είχε μπει στο Εθνικό, ο πατέρας της τη χαστούκισε. «Δεν δεχότανε αυτή τέτοια πράγματα. Επαναστάτησε. Του έπιασε το χέρι και του είπε: “Αυτό δεν θα ξαναγίνει”. Και πήρε την μητέρα της και έφυγαν από το σπίτι!», είχε πει ο Κώστας Καζάκος για τον χωρισμό των γονιών της Τζένης Καρέζη που σήμανε και τον χωρισμό πατέρα – κόρης.

Στη σχολή του Εθνικού ήταν που άλλαξε και το επώνυμό της, έχοντας πια κάθε λόγο να το απαρνηθεί. Ο δάσκαλός της, ο λογοτέχνης Άγγελος Τερζάκης, ήταν που της είπε πώς το όνομά της δεν θα έκανε «γκελ» στο κοινό. Κι έτσι «γεννήθηκε» η Τζένη Καρέζη.

John Legend

@2022 Jordan Strauss/Invision/AP Images

Κι όμως ο John Legend δεν γεννήθηκε «θρύλος». Το αληθινό του όνομα είναι John Roger Stephens κι ήταν ο Kanye West που τον έπεισε να το αλλάξει. Το 2021 ο μουσικός είπε στο The Tonight Show Starring Jimmy Fallon πώς όλα ξεκίνησαν όταν «Ο Kanye έβγαλε μία mixtape στην οποία με αποκαλούσε John Legend. Άρχισε να διαδίδεται ανάμεσα στους ανθρώπους που άκουγαν τη μουσική μας».

Από τότε ο John Legend δέχτηκε το νέο του όνομα κι έχτισε την καριέρα του πάνω σε αυτό. Η σχέση του με τον Kanye West, ή Ye όπως κι αυτός αποκαλείται πλέον, ήταν πολύ στενή για πολλά χρόνια, μέχρι που ο Kanye West αποφάσισε να στηρίξει ανοιχτά τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, να κατέβει κι ο ίδιος στις εκλογές για πρόεδρος, να αναρτήσει τα μηνύματα που του έστελνε ο John Legend για να τον μεταπείσει και να τον αποκαλέσει «πουλημένο» έναν χρόνο αργότερα.

Γιάννης Πλούταρχος

διάσημοι που άλλαξαν το όνομά τους Papadakis Press / Εξωτερικός συνεργάτης

Ο επικεφαλής της Minos EMI ήταν υπεύθυνος και για την αλλαγή του επιθέτου του Γιάννη Πλούταρχου. Ο ίδιος είχε γεννηθεί Γιάννης Κακοσαίος, ωστόσο, άλλαξε το επίθετό του πριν ξεκινήσει τη σπουδαία καριέρα του στο τραγούδι. Ο γιος του, Γιώργος Κακοσαίος βέβαια, τραγουδά κρατώντας το αρχικό, οικογενειακό επίθετο.

«Νιώθω μεγάλη χαρά για αυτό και μια εξιλέωση, γιατί εγώ δεν μπόρεσα να το χρησιμοποιήσω. Όταν είχα πάει στη Minos, στον κύριο Μάτσα, δεν του άρεσε και ήθελε να το αλλάξει και καλά έκανε, σε καλό βγήκε. Εμένα μου είχε στοιχίσει τότε, το είχα κουβεντιάσει δειλά δειλά με τον πατέρα μου, τον οποίο όμως δεν ένοιαζε καθόλου. Είχα έναν καταπληκτικό πατέρα και μου είχε πει να μην κολλάω στο όνομα, αφού μου παρουσιάστηκε μια τέτοια ευκαιρία. Είχα μείνει με το στόμα ανοικτό με αυτά που μου έλεγε ο πατέρας μου, ήταν πολύ προχωρημένος άνθρωπος», είχε πει ο Γιάννης Πλούταρχος στην εκπομπή Number1 Radioshow.

Όσο για τον “νονό” του αυτός ήταν ο πρώτος του παραγωγός, Γιώργος Μακράκης. «Μου έδωσε μια λίστα από το τηλέφωνο με 17 ονόματα. Είχε μέσα ονόματα όπως Γεωργίου, Λειβαδάς, Αβησσυνός. Προτελευταίο ήταν το “Πλούταρχος”, με το οποίο έβαλα τα γέλια. Μετά όταν έκλεισα το τηλέφωνο δεν μου φάνηκε άσχημο και κάπως έτσι το υιοθετήσαμε», πρόσθετε στην ίδια συνέντευξη ο τραγουδιστής.

 

Δάκης

διάσημοι που άλλαξαν το όνομά τους Papadakis Press / Γιώργος Παπαδάκης

Ο τραγουδιστής που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή χρησιμοποίησε το υποκοριστικό του ονόματός του και διέγραψε μία λαμπρή καριέρα με αυτό. Ο Δάκης ονομαζόταν Βρασίδας Χαραλαμπίδης.

«Από το Βρασιδάκης. Στη μητέρα μου δεν άρεσε καθόλου το Βρασίδας. Έτσι έμεινε το Δάκης. Όταν ήρθα εδώ και πήγα στην Minos για τον πρώτο μου δίσκο, μου λέει ο πατέρας Μίνως “πως σε λένε”; Λέω “Δάκη”. “Το επώνυμο”; “Χαραλαμπίδης”. “Άσε”, μου λέει “αν τραγουδούσες ρεμπέτικο είναι ό,τι πρέπει, κρατάμε το Δάκης”», είχε πει ο αξέχαστος καλλιτέχνης στην εκπομπή Μουσικό Κουτί. Η οικογένεια της Minos, όπως θα έχεις καταλάβει ως τώρα, είχε ένστικτο για τα ονόματα που θα γίνονταν συνώνυμα με την επιτυχία.

Nicki Minaj

διάσημοι που άλλαξαν το όνομά τους @2022 Matt Sayles/Invision/AP, File/ AP Images

H Nicki Minaj δεν πολυσυμπαθεί το επώνυμό της καθώς δεν το διάλεξε η ίδια. Η rapper που γεννήθηκε Onika Tanya Maraj, είχε πει στη βρετανική εφημερίδα Guardian το 2012 ότι πάλεψε να κρατήσει το επώνυμό της, αλλά πείστηκε να το αλλάξει τελικά.

«Κάποιος μου άλλαξε το όνομα. Σε ένα από τα πρώτα συμβόλαια που υπέγραψα για να κάνω τη μουσική μου, ένας τύπος ήθελε να γίνω Minaj και πάλεψα με νύχια και με δόντια να μην γίνω. Αλλά με έπεισε. Πάντα το μισούσα», είχε πει χαρακτηριστικά. Μάλιστα η Nicki Minaj εκνευρίζεται όταν η οικογένειά της ή οι φίλοι της αναφέρονται σε εκείνη με το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο.

«Δεν είμαι η Nicki Minaj όταν είμαι μαζί τους», εξηγούσε.

Jamie Foxx

διάσημοι που άλλαξαν το όνομά τους @2022 Richard Shotwell/Invision/AP Images

Το πραγματικό του όνομα είναι Eric Marlon Bishop, αλλά μάλλον φαινόταν αρκετά σοβαρό στην αρχή της καριέρας του ως κωμικού και κάπως έτσι αποφάσισε να το κάνει πιο σύντομο και αξιομνημόνευτο.

Σε εμφάνισή του στην εκπομπή The Late Show, ο Jamie Foxx είχε πει στον παρουσιαστή, Stephen Colbert, ότι άλλαξε το όνομά του γιατί με το προηγούμενο δεν μπορούσε να κλείσει shows στην αρχή της καριέρας του.

Γρηγόρης Βαλτινός

Papadakis Press / Εξωτερικός συνεργάτης

Σίγουρα δεν γίνεται να σκεφτείς ένα άλλο επώνυμο να ταιριάζει περισσότερο στον ηθοποιό με τη βελούδινη φωνή, αλλά αυτό δεν είναι το επώνυμο το οποίο πήρε όταν γεννήθηκε. Ο Γρηγόρης Βαλτινός είχε το επώνυμο Ιωακειμίδης.

«Δανείστηκα το επώνυμο ενός θείου μου. Γιατί όταν βγήκα υπήρχε κι άλλος ηθοποιός με το ίδιο επίθετο μ’ εμένα και με συμβούλεψαν να το αλλάξω. Από τον ίδιο πήρα και το Γρηγόρης, γιατί δεν είχε εγγόνια και ήθελαν να τον τιμήσουν» είχε πει σε συνέντευξή του στην Τίνα Μεσσαροπούλου, ο Γρηγόρης Βαλτινός.