FLAWSOME LIFE TIPS
SPONSORED

Voucher 600€: 7 wellness tips που κάνουν το e-learning παιχνίδι

Αν είχα ένα ευρώ για κάθε ώρα που έχω περάσει παρακολουθώντας κάποιο online σεμινάριο, τώρα θα είχα φτιάξει ένα καλό κομπόδεμα. Με το voucher τηλεκατάρτισης 2020, ωστόσο, μπορείς να φτιάξεις εσύ. Και να το κάνεις και εύκολα και ευχάριστα και αποτελεσματικά.

Από μαθήματα ιαπωνικής καλλιγραφίας και illustration μέχρι ολόκληρα προγράμματα ενδυματολογίας, το “βιογραφικό” μου είναι γεμάτο από e-learning εμπειρίες. Άλλα βοήθησαν την καριέρα μου, άλλα εμπλούτισαν τον ελεύθερό μου χρόνο. Και φέτος, σε περισσότερους από 150.000 επαγγελματίες συγκεκριμένων ειδικοτήτων, δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να κάνουν, ταυτόχρονα, και τα δύο. Πώς; Μέσα από τα voucher τηλεκατάρτισης που προσφέρουν 600 ευρώ εκπαιδευτικό επίδομα σε όσους ολοκληρώσουν ένα πρόγραμμα 100 ωρών. Έτσι, αν ανήκεις και εσύ στους 6 βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας που εντάσσονται στο πρόγραμμα, μπορείς να περάσεις εποικοδομητικά τις ώρες σου στο σπίτι κατακτώντας πολύτιμες για την καριέρα σου γνώσεις και μένοντας ασφαλής από τον Covid-19.

Ως μικρή γκουρού του e-learning, λοιπόν, έχω πάθει και έχω μάθει αρκετά, ικανά να κάνουν το δικό σου online εκπαιδευτικό ταξίδι άκρως διασκεδαστικό και εμψυχωτικό. Κατ’αρχάς, μπες στο site της PeopleCert Education και τσέκαρε αν ο ΚΑΔ σου εντάσσεται στο πρόγραμμα. Η PeopleCert Education είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων με περισσότερους από 15 εκατομμύρια πιστοποιημένους επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο με το διεθνώς αναγνωρισμένο πρόγραμμα ECDL. Μπορείς να φανταστείς καλύτερο προορισμό για να μάθεις όλα όσα χρειάζεσαι για το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης και να το αξιοποιήσεις;

Αφού λοιπόν τακτοποίησες τα διαδικαστικά, έρχεται η στιγμή να παρακολουθήσεις το πρώτο σου μάθημα. Να, όλα όσα πρέπει να θυμάσαι για να βγάλεις και τις 100 ώρες με ηρεμία και αυτοπεποίθηση:

Επικοινώνησε πολύ και συχνά

Με τους καθηγητές σου αλλά και τους άλλους συμμετέχοντες στο πρόγραμμά σου. Φτιάξτε ένα group chat, μοιραστείτε σημειώσεις και γνωριστείτε. Μπορεί να είστε μακριά αλλά αυτή η εμπειρία, σας ενώνει. Έτσι η ώρα του μαθήματος θα περιλαμβάνει κοινωνικοποίηση, μοίρασμα, χαρά.

Εκμεταλλεύσου online πηγές

Το ίντερνετ είναι ο νέος σου κολλητός. Σημείωσε τα σημαντικά key words κάθε διάλεξης και μετά το τέλος του μαθήματος δες τι μπορείς να βρεις γι’αυτά με τη βοήθεια της Google. Δική μου αγαπημένη πηγή επιπλέον μάθησης είναι το YouTube που, όσο απίθανο κι αν φαίνεται, είναι γεμάτο από βιντεάκια με εκπαιδευτικό περιεχόμενο πάνω σε χιλιάδες θέματα. Είναι έξυπνα, όμορφα σχεδιασμένα, καλά δομημένα και πολύ μεταδοτικά. Ό,τι πρέπει για να αποτυπώσεις τα σημαντικότερα κομμάτια κάθε μαθήματος.

Οργανώσου έξυπνα

Όλοι έχουν το κουμπί τους, όσον αφορά την οργάνωση. Είναι οι λίστες; Είναι τα πολύχρωμα αυτοκόλλητα; Είναι τα ηχητικά μηνύματα; Ή οι ψηφιακές σημειώσεις; Το δικό μου κουμπί είναι τα πολύχρωμα σημειωματάρια και ημερολόγια που με βοηθούν να διατηρήσω ένα τακτικό πρόγραμμα μελέτης και κάνουν κάθε ώρα διαβάσματος πολύ πιο διασκεδαστική.

Φρόντισε το σώμα σου

Επειδή οι 100 ώρες τηλεκατάρτισης δεν είναι και λίγες, μην αμελήσεις να φροντίζεις το σώμα σου καθημερινά. Για κάθε ώρα που περνάς στον υπολογιστή, κάνε 5 λεπτά διατάσεις και ασκήσεις ματιών για να επαναφέρεις την υγρασία και την κινητικότητα τους.

Ζήτησε βοήθεια

Υπάρχει κάτι που δεν κατάλαβες; Κάτι που δεν ‘βγαίνει’ στις ασκήσεις; Έχεις πελαγώσει και δεν ξέρεις πώς να ξεπεράσεις τη δυσκολία; Μην διστάσεις να επικοινωνήσεις με τους καθηγητές της PeopleCert Education, που είναι πλήρως καταρτισμένοι σε αυτόν τον τρόπο διδασκαλίας και γνωρίζουν πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις, και ζήτησε τη βοήθειά τους. Ακόμα, απευθύνσου στο group chat των συμμαθητών σου και κάνε την ερώτησή σου εκεί. Είναι πολύ πιθανό πως υπάρχουν κι άλλοι με τις ίδιες απορίες και ίσως, ήδη, να έχουν βρει την απάντηση.

Φρόντισε το περιβάλλον σου

Μπορεί να μην έχεις ένα ολόκληρο δωμάτιο για γραφείο στο σπίτι σου, καλό θα είναι όμως να διαμορφώσεις μια μικρή γωνιά στο σαλόνι ή την τραπεζαρία σου ως τέτοιο. Φρόντισε να έχει άφθονο φυσικό φως ή ένα βολικό πορτατίφ. Ομόρφυνέ τη με ένα φυτό, το αγαπημένο σου αρωματικό κερί, ένα ωραίο σημειωματάριο και στυλό. Καθάρισέ την πριν και μετά από κάθε χρήση και θα δεις πόσο πιο όμορφα θα νιώθεις κάθε φορά που επιστρέφεις εκεί.

Διασκέδασέ το

Η περίοδος της πανδημίας μάς έχει φέρει αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες δυσκολίες αλλά και ευκαιρίες. Και το εκπαιδευτικό επίδομα 600 ευρώ για 100 ώρες τηλεκατάρτισης είναι μία από αυτές. Σκέψου πόσο καλό κάνεις στην ψυχολογία αλλά και το βιογραφικό σου αυτή τη στιγμή. Πρόσφερε στον εαυτό σου έναν ελκυστικό σκοπό- βάλε αυτόν τον στόχο που θα ανεβάσει τη διάθεση και την καριέρα σου και διασκέδασε κάθε στιγμή. Τώρα, ξεκινούν όλα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το voucher τηλεκατάρτισης και τη δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε άμεσα και γρήγορα στο email σας, επικοινωνώντας με τους ανθρώπους της PeopleCert Education.