VIVIANE' S BEAUTY TALKS

Το μυστικό για να έχει διάρκεια το άρωμά σου

Ladylike.gr / 24 MEDIA Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Είναι αυτό που θέλεις να μυρίζεις, αλλά και να μυρίζουν οι άλλοι πάνω σου. H μυρωδιά που θέλεις να σε θυμούνται. Και στο έχω ξαναπεί, το άρωμα είναι αυστηρά προσωπική υπόθεση. Είναι αυτό που συνδέεται άρρηκτα με αναμνήσεις, συναισθήματα, φάσεις στη ζωή σου, στιγμές, ανθρώπους, εποχές.

 

Signature άρωμα vs. fragrance wardrobe

Αν έχεις signature άρωμα, θα έχεις βρει αυτό το ένα και μοναδικό που φοράς- πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- κάθε μέρα. Αν πάλι, δεν έχεις καταλήξει στο ένα και μοναδικό και λατρεύεις τα αρώματα, τότε είμαι σίγουρη πως τόσα χρόνια έχεις «χτίσει» τη δική σου fragrance wardrobe (aka αρωματική ντουλάπα) με διάφορες αρωματικές εσάνς που ανάλογα με την περίσταση, την εποχή, την ώρα αλλά και τη διάθεσή σου επιλέγεις να φοράς κάθε φορά.

αρώματα

Κι αν με ρωτάς, ανήκω ξεκάθαρα στη δεύτερη κατηγορία. Αγαπώ τις ξυλώδεις νότες αλλά και τα αρώματα που μυρίζουν καθαριότητα, φρεσκάδα, white musk, σανδαλόξυλο και βανίλια. Αυτά που σε παρασύρουν νοητά σε μία βόλτα στο δάσος αλλά και αυτά που μυρίζουν ζεστασιά του καλοκαιριού. Κάπως έτσι, κάθε μέρα επιλέγω το άρωμα που θα φορέσω, δίνοντας ένα μικρό τίτλο σε μια ιστορία που δεν έχει ακόμα ειπωθεί. Το τι αποφασίζεις και με ποιο κριτήριο, αφήνεις τις αισθήσεις και τη διάθεσή σου κάθε φορά να το καθορίσουν.

«Τα κριτήρια για την επιλογή του αρώματός σου δεν θα πρέπει να σταματούν μόνο στις αρωματικές νότες που συνήθως σου αρέσουν (πχ φρουτώδη, ξυλώδη, λουλουδάτα, φρέσκα κλπ)  ή στο πιο άρωμα που σου αρέσει να μυρίζεις πάνω σε άλλους. Τα αρώματα είναι μηνύματα, ιστορίες, συναισθήματα και αναμνήσεις, για αυτόν τον λόγο η γνωριμία σου με ένα νέο άρωμα θα πρέπει να ακολουθεί το τελετουργικό του πρώτου ραντεβού. Κλείνεις τα μάτια και αφήνεις το μυαλό σου ελεύθερο να πλημμυρίσει με εικόνες που εξιτάρουν όλες τις αισθήσεις σου. Στο τέλος, αφού δοκιμάσεις στην επιδερμίδα σου τις πιο επικρατέστερες επιλογές, μπορείς να καταλήξεις σε εκείνο που αισθάνεσαι περισσότερο κοντά στην προσωπικότητά σου. Μην ξεχνάς, εξάλλου, πως κάθε επιδερμίδα έχει το δικό της pH, οπότε ένα άρωμα εκ των πραγμάτων μπορεί να μυρίζει διαφορετικά», μου είχε πει κάποτε μία αρωματοποιός και δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Όσο για τις αγαπημένες μου αρωματικές εσάνς, αυτές είναι οι πέντε που φοράω αυτή την περίοδο:

Jo Malone

Γήινο, δελεαστικό και μαγευτικό, το English Oak & Hazelnut Cologne της Jo Malone είναι το άρωμα που μυρίζει κυριολεκτικά «βόλτα στο δάσος». Το πρωτογνώρισα πριν δύο περίπου χρόνια και το φοράω από τότε, το φθινόπωρο και το χειμώνα. Το φουντούκι, σε συνδυασμό με την πικάντικη γεύση του elemi, το ξυλώδες vetiver και τη βελανιδιά είναι αυτά που πραγματικά δημιουργούν μία μοναδική μυρωδιά.

Ladylike.gr / 24 media / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Chanel- YSL

Chanel Les Eaux De Chanel Paris – Riviera: Φλοράλ, φρέσκο, πολυτελές, ζεστό. Αντικατοπτρίζει την ηλιόλουστη ατμόσφαιρα της Côte d’Azur, όπως τη λάτρεψε η Gabrielle Chanel και αν με ρωτάς (εκτός από το καλοκαίρι- ένα από τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά αρώματα) ταιριάζει άψογα με τις Αλκυονίδες μέρες του Ιανουαρίου.

YSL Libre Eau De Parfum: «Το άρωμα μιας γυναίκας δυνατής και ελεύθερης που δεν διστάζει να ζει έντονα και να πειραματίζεται».Το νέο γυναικείο άρωμα του οίκου- το πρώτο λουλουδάτο άρωμα με λεβάντα- μπήκε πριν λίγο καιρό στην αρωματική συλλογή μου και έγινε ανέλπιστα ένα από τα αγαπημένα μου.

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Byredo- Maison Francis Kurkdjian

Byredo Blanche Eau De Parfum: Λευκό τριαντάφυλλο, ροζ πιπέρι, αλδεΰδη, αλλά και σανδαλόξυλο, musk, συνδυάζονται αρμονικά σ’ ένα άρωμα «με σχεδόν διάφανο χαρακτήρα, που εκφράζει την εκτίμηση στην κλασική ομορφιά» όπως σχολίασε ο Ben Gorham , ιδρυτής του brand και αυτό ήταν αρκετό για να το δοκιμάσω (και να γίνει από τα αγαπημένα μου).

Maison Francis Kurkdjian Gentle Fluidity Silver Eau de Parfum: Απαλό, αλλά ταυτόχρονα άκρως δυναμικό, εξαιρετικά δροσερό και αρκετά αρρενωπό. Για ακόμη μια φορά, ο Francis Kurkdjian ταράζει τους κανόνες της αρωματικής δημιουργίας με το Gentle Fluidity. Στην ασημί έκδοση του επικρατούν το μοσχοκάρυδο και τα αμπρέ ξύλα, τα οποία αρκούν στο να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή οσφρητική ταυτότητα.

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Το tip που ακολουθώ για να έχει το άρωμά μου μεγαλύτερη διάρκεια

Κι αφού επιλέξεις το άρωμα, το επόμενο μεγαλύτερο ζητούμενο είναι η διάρκεια. «Γιατί το άρωμά μου δεν έχει μεγάλη διάρκεια; Τι να κάνω για να διαρκεί περισσότερο;», είναι οι πιο συχνές ερωτήσεις. Το δικό μου μυστικό, λοιπόν, είναι η ενυδάτωση.

Ειδικά τώρα τον χειμώνα, φροντίζω να ενυδατώνω ακόμη πιο εντατικά την επιδερμίδα του σώματός μου, απλώνοντας μία γενναιόδωρη ποσότητα ενυδατικής κρέμας – προτιμώ χωρίς άρωμα ή επιλέγω μία με την ίδια αρωματική βάση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα σημεία του σώματος που ψεκάζω το άρωμά μου, όπως τα σημεία των παλμών (π.χ στους καρπούς) ή στον λαιμό.

Plus: Ακόμη ένα αγαπημένο μου tip είναι να ψεκάζω άρωμα πάνω στη βούρτσα και έπειτα με αυτή να χτενίζω τα μαλλιά μου. Με αυτόν τον τρόπο, μοσχοβολούν όλη μέρα.