FOOD FACTORY

Ταλιατέλες με σολομό. Η εύκολη (και πεντανόστιμη) συνταγή της ημέρας

Θέλεις κάτι εύκολο και απλό; Θέλεις μία συνταγή που να μπορεί να την φτιάξει ακόμα και μία αρχάρια στην κουζίνα; Σήμερα μαγειρεύουμε ταλιατέλες με σολομό.

ταλιατέλες με σολομό

Υλικά

500 γρ. Ταλιατέλες

3 κ.σ βούτυρο

4 φρέσκα κρεμμύδια (κομμένα σε ροδέλες)

1/2 φλιτζ άσπρο κρασί

αλάτι

200 γρ. Καπνιστό σολομό (κομμένο σε μικρά κυβάκια)

1/2 κ.γ άσπρο πιπέρι

200 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη

300 ml. Γάλα

250 ml. Κρέμα γάλακτος

1/2 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)

30 γρ. Βούτυρο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°Κελσίου.

Βράζουμε και σουρώνουμε τις ταλιατέλες.

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το φρέσκο κρεμμύδι με το βούτυρο και το σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το αλάτι, ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο, προσθέτουμε τον σολομό, το πιπέρι, την παρμεζάνα, το γάλα, την κρέμα γάλακτος τον άνηθο και ανακατεύουμε, προσθέτουμε τις ταλιατέλες και

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα βάζουμε το βούτυρο πάνω από τις ταλιατέλες σε διάφορα σημεία στο μέγεθος ενός ρεβιθιού και ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.