FOOD FACTORY

Συνταγή για σπιτικό παγωτό καραμέλα γιατί και ο χειμώνας θέλει το παγωτό του

Φτιάχνουμε σπιτικό παγωτό καραμέλα με σιρόπι καραμέλα και αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα για το τραγανό της υπόθεσης. Αυτή τη συνταγή θα τη λατρέψεις.

παγωτό καραμέλα

Υλικά

2 κουτιά Φυτική σαντιγύ (250 γρ. το κάθε κουτί)

400 γρ. Ζαχαρούχο γάλα

250 ml. Έτοιμο σιρόπι καραμέλας

2 Κρόκοι αυγών

2 κς. Ζάχαρη

2 κς. Υγρή βανίλια η 2 βανίλιες

Για τη διακόσμηση

100 γρ. Καραμέλα

100 γρ. Αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα

Εκτέλεση

Χτυπάμε την φυτική σαντιγύ για περίπου 5 λεπτά και την αφήνουμε στο ψυγείο. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να διπλασιαστούν και προσθέτουμε σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα και το σιρόπι.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε την σαντιγύ σταδιακά, έχοντας χαμηλώσει την ταχύτητα του μίξερ και όταν αναμειχθεί καλά σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ και συνεχίζουμε με την σπάτουλα. Βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα σιλικόνης.

Την αφήνουμε στην κατάψυξη για περίπου 10 με 12 ώρες. Πριν σερβίρουμε το παγωτό το αφήνουμε 5 με 7 λεπτά εκτός ψυγείου. Το διακοσμούμε με την υπόλοιπη καραμέλα και αμύγδαλα.