ΒUBBLES AND ΑVOCADOS

Συνταγή για κολασμένη πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζάχαρη

Γεια σας. Είμαι η Βubbles and Αvocados και σήμερα θα σας μιλήσω για την πραλίνα φουντουκιού, αυτόν τον γλυκό παράδεισο.

Μία από εκείνες τις ημέρες που έψαχνα απεγνωσμένα κάτι γλυκό και σοκολατένιο να φάω αποφάσισα να φτιάξω τη δική μου πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζάχαρη.

Πέτυχε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Για την ακρίβεια, πέτυχε τόσο πολύ που την έκρυβα για να μην μου την φάνε όλη! Προσοχή μόνο, αν για την πραλίνα φουντουκιού χρησιμοποιήσετε multi μην σας καεί (στην «καριέρα» μου έχω κάψει αρκετά). Βάλτε τα φουντούκια λίγα λίγα και μαζί με τα υγρά συστατικά της συνταγής.

Υλικά

2 φλιτζ. φουντούκια καβουρδισμένα (φροντίστε να έχετε αφαιρέσει το καφέ κέλυφος από τα φουντούκια σας)

1 φλιτζ. σοκολάτα (85% κακάο και πάνω) λιωμένη

2 κουτ. σούπας κακάο

2 κουτ. σούπας μέλι

1 κουτ. γλυκού βανίλια

1 κουτ. σούπας λάδι καρύδας

Εκτέλεση

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε λίγο τα φουντούκια μέχρι να γίνουν σκόνη.

Στη συνέχεια ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Την σοκολάτα αφού την έχουμε λιώσει και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Η πραλίνα χρειάζεται πολύ χτύπημα, γύρω στα 5-7 λεπτά. Αν χρειαστεί, ανοίγουμε λίγο το καπάκι από το μπλέντερ και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε λίγο το μείγμα μας για να το βοηθήσουμε να ανακατευτεί καλύτερα.

Μόλις η πραλίνα φουντουκιού αποκτήσει κρεμώδη υφή, τη βάζουμε σε ένα βαζάκι και προσπαθούμε να μην τη φάμε όλη με το κουτάλι (πράγμα πολύ δύσκολο).

Βρες περισσότερες συνταγές στο bubblesandavocados.gr