FOOD FACTORY

Συνταγή για μους πέστροφας. Η gourmet πινελιά του τραπεζιού

Συνταγή για μους πέστροφας. Η gourmet πινελιά του τραπεζιού που δεν είναι τόσο δύσκολη όσο ακούγεται. Κάνε μία δοκιμή και δεν θα το μετανιώσεις.

μους πέστροφας

Υλικά

5 κς. Χυμό Λεμόνι

3 φύλλα ζελατίνης

4 καπνιστές πέστροφες

600 γρ. Τυρί κρέμα

200 μλ. Κρέμα γάλακτος

140 γρ σάλτσα αγριοράπανο (horseradish)

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνουμε για 5 λεπτά. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 2 κς. χυμό λεμόνι και μέσα σε αυτά λιώνουμε τα φύλλα ζελατίνης ένα ένα, μόλις λιώσουν. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.

Σε ένα μεγάλο μούλτι βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα πολτοποιούμε. Μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα προσθέτουμε το λεμόνι με τη ζελατίνη, Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια μεταφέρουμε σε μια ελαφρώς λαδωμένη φόρμα σιλικόνης.