FOOD FACTORY

Συνταγή για κλασικό ταμπουλέ

Σήμερα ετοιμάζουμε μία εύκολη, γρήγορη και πολύ θρεπτική συνταγή. Κλασικό ταμπουλέ με μπόλικο μαϊντανό και δυόσμο.

Υλικά

3-4 ματσά μαϊντανό

4-5 κόκκινες ντομάτες

1 μεσαίο κρεμμύδι

λίγα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου

125 γρ. ψιλό η χονδρό πλιγούρι

Για τη σάλτσα 

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

χυμό 1 λεμονιού

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά το μαϊντανό, πριν τον ψιλοκόψουμε.

Κόβουμε τις ντομάτες και το κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια.

Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μεγάλο μπολ και το σκεπάζουμε με την ντομάτα. Από πάνω βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και στο τέλος τον ψιλοκομμένο μαϊντανό μαζί με τον δυόσμο.

Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά ώστε το πλιγούρι να απορροφήσει τα υγρά της ντομάτας και να μαλακώσει.

Πριν σερβίρουμε το ταμπουλε, προσθέτουμε τα υλικά της σάλτσας και ανακατεύουμε καλά.