BUBBLES AND ΑVOCADOS

Συνταγή για αρωματική σάλτσα ψητής πιπεριάς. Μακαρονάδα κανείς;

Γεια σας. Είμαι η Βubbles and Αvocados. Είπαμε να κάνουμε ένα πολύ μικρό διάλειμμα από την αγαπημένη κολοκύθα και να σας δώσω μερικές αλμυρές συνταγές. Το ξέρω ότι με αγαπάτε κυρίως για τα γλυκά μου, αλλά χρειάζεται και το αλμυρό ορισμένες φορές, ειδικά αν είναι τόσο ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ όσο αυτή η συνταγή για σάλτσα.

Θυμάστε φαντάζομαι την σάλτσα μου με την ψητή ντομάτα και τον βασιλικό που είχα φτιάξει το καλοκαίρι. Πρόκειται για αντίστοιχη συνταγή, αλλά λίγο πιο χειμερινή, μιας και οι ντομάτες αυτή την εποχή δεν είναι στα καλύτερά τους και προσπαθούμε να τρώμε εποχικά.

Λίγα λόγια για τη συνταγή για αρωματική σάλτσα ψητής πιπεριάς

Προσωπικά, έβαλα κόκκινες πιπεριές αλλά εννοείται μπορείτε να βάλετε ό,τι πιπεριές θέλετε, ακόμα και να αναμείξετε αυτές που έχετε στο ψυγείο. Δεν θα πρότεινα να κάνετε τη σάλτσα μόνο με πράσινες πιπεριές επειδή θα βγει πάρα πολύ βαριά (γνωρίζατε ότι οι πράσινες πιπεριές είναι απλά άγουρες πιπεριές; Αυτός είναι και ο λόγος που είναι πιο φτηνές και πολλές φορές δυσκολεύεται ο οργανισμός να τις χωνέψει).

Για το σκόρδο τώρα, έβαλα 3 σκελίδες αλλά μπορείτε να βάλετε περισσότερες αν το αγαπάτε.

Πάμε στα κάσιους που έχει μέσα η συνταγή. Τα κάσιους έχουν μπει μέσα στη συνταγή προκειμένου να γίνει πιο κρεμώδης και να δέσει. Ουσιαστικά αντικαθιστούν το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Θα έλεγα ότι είναι απαραίτητα ώστε να έχει η σάλτσα την ιδανική υφή, ωστόσο αν κάποιος έχει αλλεργία στους ξηρούς καρπούς μπορεί να χρησιμοποιήσει κρέμα καρύδας.

Στα υλικά θα δείτε ότι έχω προσθέσει και διατροφική μαγιά. Η διατροφική μαγιά προέρχεται από έναν ζυμομύκητα και έχει πολλά διατροφικά οφέλη. Ουσιαστικά στη μαγειρική χρησιμοποιείται από άτομα που δεν καταναλώνουν γαλακτοκομικά γιατί δίνει μια τυρένια γεύση. Μπορεί να μπει και ωμή σε σαλάτες κλπ ή να μαγειρευτεί. Τη βρίσκετε σε καταστήματα με βιολογικά. Για τη συνταγή δεν είναι απαραίτητη, όποιος βάζει τυρί μπορεί να βάλει τυρί ή να την παραλείψετε εντελώς. Η σάλτσα είναι ούτως ή άλλως πεντανόστιμη, πιστέψτε με.

Για τα μακαρόνια, προσωπικά επέλεξα πένες κόκκινης φακής, αλλά αν τρώτε μακαρόνια κανονικά, θα πρότεινα κοχυλάκια ή ριγκατόνι, ώστε να τα βουτήξετε στη σάλτσα και να κολυμπήσουν.

Πάμε να τη φτιάξουμε.

Υλικά:

4 μεγάλες πιπεριές κόκκινες

2 μεσαία κρεμμύδια

3 σκελίδες σκόρδο

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

½ φλιτζ. ωμά κάσιους (περίπου 80 γρ.)

2 κουτ. σούπας διατροφική μαγιά (προαιρετικά)

αλάτι

πιπέρι

100ml νερό (είτε από τα βρασμένα μακαρόνια, είτε χλιαρό από τη βρύση)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε τα κάσιους, τα σκεπάζουμε με χλιαρό νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 1,5 ώρα.

Σε μία λαμαρίνα ή σε ένα ταψί, στρώνουμε μία λαδόκολλα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Πλένουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σποράκια και τις βάζουμε στη λαδόκολλα με τη φλούδα να κοιτάζει πάνω.

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε στα 4 και τα βάζουμε μαζί με το σκόρδο δίπλα στις πιπεριές.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στις αντιστάσεις. Θέλουμε τα λαχανικά μας να έχουν μαλακώσει αρκετά και να έχουν ψηθεί.

Μόλις βγάλουμε τα λαχανικά από τον φούρνο, βάζουμε τις πιπεριές μέσα σε αλουμινόχαρτο και τις κλείνουμε για 15 περίπου λεπτά. Με αυτό το κόλπο, οι υδρατμοί θα μας βοηθήσουν να βγάλουμε πανεύκολα τη φλούδα από τις πιπεριές.

Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και σε ένα multi ή blender ρίχνουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα κάσιους, αφού τα έχουμε στραγγίξει πρώτα, και το νερό. Σε αυτό το σημείο βάζουμε και τη διατροφική μαγιά αν θέλουμε.

Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμα, ανάλογα με τη σύσταση της σάλτσας που θέλει ο καθένας και αλατοπίπερο.

Χτυπάμε καλά και μόλις γίνει απαλή και κρεμώδης, ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα βρασμένα μακαρόνια.

Βρες περισσότερες συνταγές στο bubblesandavocados.gr