BUBBLES AND ΑVOCADOS

Συνταγή για αλμυρά μάφιν με λιαστή ντομάτα και θυμάρι

Γεια σας. Είμαι η Βubbles and Αvocados. Μία ανάγνωση της συνταγής μπορεί να θυμίσει κάτι στους πολύ έμπειρους και παλαιότερους φίλους του blog, που με παρακολουθούν καιρό. Πρόκειται για μία παραλλαγή του ψωμιού βρώμης που τόσο έχετε αγαπήσει και πραγματικά με έχετε συγκινήσει. Συνταγή για αλμυρά μάφιν με λιαστή ντομάτα και θυμάρι

 

Αποφάσισα, λοιπόν, να κάνω μία παραλλαγή προσθέτοντας λιαστή ντομάτα και θυμάρι και, μάλιστα, να κάνω το μείγμα σε μορφή ατομικών μάφιν που μπορείτε να πάρετε πανεύκολα μαζί σας στο πικ νικ, τη βόλτα ή την παραλία!

Αν πάλι δεν έχετε θήκες για μάφιν, μπορείτε να το κάνετε σε φόρμα για ψωμάκι, ακολουθώντας τις οδηγίες ψησίματος για το ψωμί.

Υλικά

2 φλιτζ. αλεύρι βρώμης

¾ φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου

2 αβγά

1 φλιτζ. φυτικό γάλα της επιλογής σας χωρίς ζάχαρη

¼ φλιτζ. λιναρόσπορος κοπανισμένος (μπορείτε να τον τρίψετε αν έχετε ολόκληρο)

1 κουτ. σούπας μέλι

1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

½ κουτ. γλυκού baking powder

7-8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό

1 κουτ. γλυκού αλάτι

Λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Στρώνουμε χάρτινες θήκες για μάφιν σε ένα ταψί για μάφιν και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το μέλι.

Ρίχνουμε το αλεύρι βρώμης, το αλεύρι αμυγδάλου και τον λιναρόσπορο και ανακατεύουμε.

Βάζουμε τη μαγειρική σόδα, το baking, το αλάτι και το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε.

Τέλος, ρίχνουμε το θυμάρι, το σχοινόπρασο (αν βάλουμε) και τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε.

Πριν βάλουμε το μείγμα μας στις θήκες για μάφιν, το αφήνουμε να σταθεί για 5-7 λεπτά για να απορροφηθούν τα υγρά και να σφίξει το μείγμα.

Βάζουμε σε κάθε θήκη μάφιν τόσο μείγμα, ώστε να φτάνει τα ¾της φόρμας μάφιν και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά.

Κάνουμε το κόλπο με την οδοντογλυφίδα, ώστε να βεβαιωθούμε ότι τα αλμυρά μας μάφιν είναι ψημένα μέχρι μέσα.

Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα βγάλουμε από τις χάρτινες θήκες.

Βρες περισσότερες συνταγές στο bubblesandavocados.gr