MADAME GINGER

Σε αυτά τα τέσσερα καφέ της Αθήνας θα δουλέψεις ήρεμα στο laptop σου

Η Madame Ginger προτείνει τα αγαπημένα της καφέ, στα οποία μπορείς να δουλέψεις στο laptop σου με ηρεμία.

Πόσες φορές έχεις βρεθεί στο εξωτερικό κι έχεις επισκεφτεί ένα καφέ που είναι ιδανικό για εσένα που κάνεις τουρισμό σε μια πόλη, ενώ παράλληλα βλέπεις τους κατοίκους της να συνεχίζουν την καθημερινότητά τους και να εργάζονται με τα laptop τους σε αυτό; Εγώ αρκετές.

Tα τελευταία όμως χρόνια, η Αθήνα έχει αποκτήσει τέτοιου είδους καφέ τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν όλους εμάς που κάποια στιγμή θα χρειαστεί να ανοίξουμε το laptop μας κι εκτός του γραφείου, του σπιτιού -του studio στη δική μου περίπτωση- για να παραδώσουμε τη δουλειά που μας αναλογεί.

Καθώς, λοιπόν, οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι απαιτητικοί για όλους μας και ποιος δεν θέλει να αλλάξει παραστάσεις, σκέφτηκα gingerάκι να σου προτείνω εκείνα τα μαγαζιά που μπορούν να σε φιλοξενήσουν προκειμένου να ανταποκριθείς στα δικά σου deadlines, ενώ παράλληλα θα σου προσφέρουν εξαιρετικό καφέ, σνακ και νόστιμα πιάτα για «καύσιμα». Είτε εργάζεσαι, είτε έχεις φοιτητικό πάσο και εκκρεμούν εργασίες που πρέπει να παραδώσεις, στο κέντρο της πόλης και σε διάφορα σημεία του θα βρεις τα πιο καλαίσθητα και με τη δική τους μοναδική άποψη μέρη που μπορούν να γίνουν για μερικές ώρες το γραφείο σου.

Dope Roasting Co.

Στη γωνία της Βύσσης με τον δρόμο της Αθηνάς, το Dope δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα νεοϋρκέζικα καφέ. To κτίριο που θα βρεθείς στέκεται εκεί 180 χρόνια και σήμερα φεγγίτες αφήνουν το φυσικό φως να μπαίνει στον χώρο, στο πατάρι του που αποτελεί ένα ιδανικό working space.

Πριν ανέβεις τη σκάλα για να βρεις το νέο σου γραφείο θα συναντήσεις το καφεκοπτείο του, αφού οι ποικιλίες από την Κολομβία, την Αιθιοπία, την Ονδούρα, την Ινδία, το Ελ Σαλβαδόρ, τη Βραζιλία και τη Γουατεμάλα ψήνονται εκεί.

Θα δεις και το μικρό αλλά θαυματουργό αρτοποιείο του που σε συνεργασία με τον κορυφαίο Γάλλο αρτοποιό Kamel Saci προσφέρει ποικιλία από bagels, άψογα brioche, λαχταριστά κέικ και το καλύτερο κανελέ της πόλης. Θέλεις να κάνεις διάλειμμα από τη δουλειά που έχεις να παραδώσεις; Μπορείς να ξεφυλλίσεις τους κορυφαίους τίτλους ξένων περιοδικών που θα βρεις στο ισόγειο.

Dope Roasting Co. , Βύσσης 25, Μοναστηράκι. Τηλ: 2103215209

 

It’s a Βίλατζ

Σε μια από τις πιο cool περιοχές της Αθήνας, την Κυψέλη, σε περιμένει ένα αγαπημένο στέκι, που γνωρίζουν καλά τόσο οι Κυψελιώτες, όσο και όλο το hip κοινό που το τιμά καθημερινά.

Μπορεί το βράδυ να μεταμορφώνεται σε στιλάτο μπαρ με επιλεγμένες μουσικές και συχνά-πυκνά happenings, όμως κατά τη διάρκεια της ημέρας αποτελεί καταφύγιο για όποιον θέλει να δουλέψει.

Παίρνεις το laptop σου, βρίσκεις μια θέση στο ξύλινο μοναστηριακό τραπέζι ή σε μια ήσυχη γωνιά πλάι στις τζαμαρίες και συγκεντρώνεσαι, απολαμβάνοντας εξαιρετικό specialty καφέ και πρωινό με υπέροχη στραπατσάδα, ομελέτα ή τοστ με χωριάτικο ψωμί. Όλα αυτά σε ένα χαλαρό περιβάλλον με σύγχρονη μποέμ αισθητική και πολύ φιλικό προσωπικό.

It’s a Βιλατζ, Πλατεία Αγ. Γεωργίου, Κυψέλη. Τηλ: 2108220222

 

The Third Place

Στην οδό Απόλλωνος, τo Third Place θέλει να είναι το σπίτι έξω από το σπίτι σου. Θα μου πεις, πόσα σπίτια έχουν τσιμεντένια κατασκευή κερκίδων που εκτείνεται σε τρία επίπεδα όμοια με ενός skate park, ροζ genderless μπάνιο, αναφορές από το Τόκιο, το Μιλάνο και το Βερολίνο;

Λοιπόν, σύμφωνα με τον Αμερικανό κοινωνιολόγο Ρέι Όλντενμπεργκ, μοιράζουμε τη ζωή τους μεταξύ τριών σημείων και αυτά δεν είναι άλλα από το σπίτι μας, τη δουλειά μας και τα coffee shops που ορίζουν τον τρίτο μας χώρο. Έτσι, το καφέ της Απόλλωνος θέλει να σε κάνει να νιώσεις άνετα και είναι το ιδανικό μέρος για co-working στη μεγάλη του τραπεζαρία.

Προσφέρει specialty single origin καφέ από τους Έλληνες roasters Ofellia Coffees, με φρεσκοκαβουρδισμένους κόκκους από τη Βραζιλία, την Αιθιοπία, την Κολομβία αλλά και αντιοξειδωτικά ροφήματα όπως ένα golden latte από κουρκουμά. Θα τσιμπήσεις και κάτι, θα βρεις χειροποίητα cookies και μπάρες, cheesecake φούρνου και τάρτα λεμονιού-λάιμ μεταξύ άλλων.

Τhe Third Place, Απόλλωνος 23β, Σύνταγμα. Τηλ: 2111824014

 

Kinono

καφέ Αθήνας

Φυσικά και θα υπήρχε ένας χώρος για να βρεθείς με το laptop σου και στο Κουκάκι που όλα τα έχει πλέον και τίποτα δεν του λείπει.

Ακόμα ένα παράδειγμα εξαιρετικού design για την Αθήνα, στο Kinono το τραπέζι και οι καρέκλες που θα καθίσεις θυμίζουν κάτι από σχολείο, είναι όλα χειροποίητα και φτιαγμένα από την ιδιοκτήτριά του Όλγα Μανέτα, όπως και η εντυπωσιακή μπάρα του που είναι κατασκευασμένη από 200 κομμάτια ξύλου και μοιάζει να έχει κύματα.

Στον δρόμο της Φαλήρου σερβίρεται ποιοτικός καφές, ενώ τα πιάτα του είναι μετρημένα και νόστιμα. Θα βρεις μια πολύχρωμη σαλάτα λαχανικών εποχής, αφράτα pancakes, βελουτέ σούπες, πίτσα και σάντουιτς με χειροποίητα chutneys. Αν σε πάρει η ώρα με τη δουλειά έχει και πολύ ωραία cocktails.

Kinono, Φαλήρου 28, Κουκάκι, τηλ: 2114086826