FOOD FACTORY

Ρύζι με κιμά, κουκουνάρια και κοτόπουλο. Μία κλασική συνταγή

Στο γιορτινό τραπέζι υπάρχουν και κάποιες παραδοσιακές γεύσεις που τιμάμε ιδιαίτερα. Σήμερα φτιάχνουμε ρύζι με κιμά, κουκουνάρια και κοτόπουλο.

ρύζι με κιμά

Υλικά

1 κοτόπουλο 1,5 – 2 κιλά ψημένο στο φούρνο με λίγο αλάτι, πιπερι, λάδι και ελάχιστο νερό
6 κ.σ. καλαμποκέλαιο
500 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο μίξερ
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 κ.σ μπαχάρι
2 κ.σ. δεντρολίβανο

1 κς. Μοσχοκάρυδο
1½ φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
3 φλιτζάνια νερό
200 γραμμ. κάστανα βρασμένα
100 γραμμ. κουκουνάρι
150 γραμμ. αμύγδαλα καβουρδισμένα με λίγο βούτυρο

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC για περίπου 10 λεπτά

2. Βάζουμε να ψηθεί για 30’-35’ το κοτόπουλο, το οποίο έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλάτι, πιπέρι λίγο λάδι και νερό.

3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τον κιμά, τον οποίο θα τσιγαρίζουμε για 4-5’.

4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε τη διαδικασία για άλλα 4’.

5. Προσθέτουμε το αλάτι, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, το δεντρολίβανο ανακατεύουμε για λίγο και σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως και προσθέτουμε το νερό.

6. Κλείνουμε το καπάκι του σκεύους και αφήνουμε μέχρι να βράσει.

7. προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 25’.

8. Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι προσθέτουμε το κοτόπουλο που έχουμε κόψει προηγούμενος σε κομματια, το βρασμένο κάστανο και τους καβουρδισμένους καρπούς.