#YOURSELIANA

Πώς να μπεις σε χριστουγεννιάτικο κλίμα με το στανιό και ένας mini οδηγός για καλόγουστα, εναλλακτικά δώρα

24Media Creative Team

Εσείς το έχετε συνειδητοποιήσει; Φτάσαμε αισίως στο μεγάλο countdown, στο «6 μέρες μέχρι…», στην εβδομάδα – μια ανάσα μέχρι να ηχήσουν οι χαρμόσυνες, χριστουγεννιάτικες καμπάνες και τα καθόλου χαρμόσυνα κουδούνια στις 7 το πρωί από βαριεστημένους έφηβους που ζητάνε τα λεφτά μας για να παρουν PlayStation. Έξω κάνει Μάιο, μέσα όμως κάνει θαλπωρή, ζεστασιά και γιορτινή ατμόσφαιρα, αν το προσπαθήσετε λιγάκι κι εσείς να πιάσετε το Christmas spirit, έστω και με το ζόρι. Εγώ έκανα την φιλότιμη προσπάθειά μου και καταγράφω τα αποτελέσματα.

Αυτή την εβδομάδα λοιπόν…

Έφτιαξα μαζί με την Ισαβέλλα τη Γιρλάντα της Αγάπης, ένα εναλλακτικό χειροποίητο advent calendar, που αντί η ανταμοιβή να είναι ένα σοκολατάκι για κάθε μέρα, η κάθε μέρα κρύβει μια πρόταση αγάπης, μια καλή πράξη για κάποιον που αγαπάς ή και όχι, όπως «κάνε μια ζεστή αγκαλιά σε κάποιον» ή «φτιάξε μια κάρτα για έναν γείτονα». Δεν ξέρω αν θα τα πραγματοποιήσουμε όλα, αλλά μόνο και μόνο η κατασκευή μάς γέμισε χαρά.

Επειδή όμως δεν υπάρχει παρθενογένεση (εκτός από αυτή που γιορτάζουμε σε 6 μέρες) την ιδέα την κόπιαρα από το account @busytoddler στο Instagram.

Άναψα τζάκι και πήδηξα από χαρά, αφενός γιατί έχω τζάκι στο νέο σπίτι και αφετέρου που κατάφερα να το ανάψω χωρίς βοήθεια.

Έξω είχε 18° και μέσα εγώ το ζούσα κάπως έτσι:

Πήρα τον πρώτο μου έλεγχο, όχι ως μαθήτρια, αλλά ως μαμά. Και κάπως έτσι, λύθηκε το μέχρι πρότινος ανεξήγητο μυστήριο του τι διαολο συμβαίνει στις μαμάδες όταν παίρνουν τους βαθμούς των παιδιών τους και γιατί μπαίνουν συνεχώς σκουπιδάκια στα μάτια τους.

Πήγα στην πρεμιέρα της Άννας Βίσση στο Hotel Ermou και σας διαβεβαιώνω πως όλα στη θέση τους, δεν έχει αλλάξει κάτι, η γυναίκα παραμένει η απόλυτη σταρ και η καλύτερη δυνατή πρόταση για έξοδο σε «πίστα», που καθόλου δεν μοιάζει με πίστα.

Είδα, κατόπιν ενθουσιώδους προτροπής της φίλης μου Αλεξάνδρας 3 επεισόδια Ted Lasso στο Apple TV, μιας σειράς που άκουγα για καιρό πως είναι καλή, αλλά ούτε που είχα σκεφτεί να την ξεκινήσω, διότι για πόσες και πόσες σειρές δεν ακούμε πως είναι «φοβερή» και «must see», αλλά τελικά είναι τόσος λίγος ο χρόνος που δεν προλαβαίνουμε να ξεκινήσουμε τίποτα;

Ο μόνος τρόπος, τελικά, να ξεχωρίσεις μια σειρά και να την ξεκινήσεις δεν είναι ούτε τα ατελείωτα άρθρα που θα διαβάσεις για εκείνη, ούτε να έχει σαρώσει τα Emmy, ούτε να έχει πάνω από 8 βαθμολογία στο IMDb. Είναι να έχει πάρει συστατική επιστολή από κάποιον που εμπιστεύεσαι την αισθητική του. Αν, λοιπόν, ψάχνεις να δεις κάτι ανάλαφρο, διασκεδαστικό και απίστευτα feel good στην τηλεόρασή σου (και εμπιστεύεσαι την αισθητική μου), ξεκίνα Ted Lasso τώρα (και θα το βλέπουμε παράλληλα).

Μπήκα στον πιο αγαπημένο μου εποχιακό ρόλο, εκείνου του Άγιου Βασίλη (και ας τον φοβόμουν όταν ήμουν μικρή, όπως φαίνεται ξεκάθαρα από αυτή τη φωτογραφία)

και έκανα την πρώτη μου γύρα για το λατρεμένο Christmas shopping, ξεκινώντας από το εκπτωτικό χωριό – διότι σχεδόν πάντα από εκεί ξεκινάω, μιας που είναι πολύ κοντά στη δουλειά μου, δεν έχει ποτέ ατελείωτες ουρές στα ταμεία και ψάχνοντας ανακαλύπτω σχεδόν πάντα value for money θησαυρούς. Ψώνισα κάποια δώρα (τα οποία δεν θα αποκαλύψω εδώ για να μην τα δουν οι παραλήπτες τους πριν την ώρα τους) και αγόρασα τέλεια πιάτα για το σπίτι μου από το outlet του Interni.

Τώρα τα κοιτάζω και ανυπομονώ να τα εγκαινιάσω στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια μου, αλλά στο μεταξύ, επειδή όντως αυτή είναι η πιο κατάλληλη εβδομάδα για να πάρετε δώρα για εκείνους που αγαπάτε, βάζω κόκκινο κραγιόν και μετατρέπω τον υπόλοιπο χώρο ετούτου εδώ του blog σε Οδηγό Μη Συμβατικών Προτάσεων για καλόγουστες, αλλά και ουσιαστικές, χριστoυγεννιάτικες αγορές.

Το Πωλητήριο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ειδικά τα ευωδιαστά κεριά της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, εμπνευσμένα από τις πιο εμβληματικές παραστάσεις όπερας και χορού.


Το concept store Sophia Enjoy Thinking Live στο Κολωνάκι για sophisticated διακοσμητικά αντικείμενα, βιβλία και μικρά επιτραπέζια παιχνίδια φιλοσοφίας και ψυχανάλυσης από το The School of Life.


Το μαγαζί του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου για την πιο απίθανη ποικιλία σε λούτρινα ζώα, αλλά και cool t-shirts και τρομερά νεσεσέρ από την Bleecker & Love.

Tο πωλητήριο του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας για χρηστικά αντικείμενα, μικρά κοσμήματα και είδη διακόσμησης εμπνευσμένα από τα ιδεώδη του αθλητισμού.


Αν σκεφτώ κάτι άλλο θα σας το γράψω την επόμενη εβδομάδα, να επωφεληθείτε εσείς που ανταλλάσσετε δώρα την Πρωτοχρονιά.

Αλήθεια, εσύ πότε πιστεύεις πως πρέπει να αλλάζονται τα δώρα;

ΨΗΦΙΣΕ

Σας χαιρετώ με το δικό μου πολυαγαπημένο μη-γιορτινό γιορτινό τραγούδι, τη Γιορτή.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Yours, Eliana