FOOD FACTORY

Πεντανόστιμη σαλάτα με αβοκάντο, σέλερι και σάλτσα με ταχίνι

Ετοιμάζουμε μία πεντανόστιμη και θρεπτική σαλάτα με αβοκάντο, σέλερι, ταχίνι και καβουρδισμένο σουσάμι για επιπρόσθετη γεύση.

Υλικά

2 μικρά αγγουράκια

1 κλωνάρι σέλερι

1/2 αβοκάντο

1/2 φλιτζ. φύλλα baby ρόκα

50 γρ. καβουρδισμένο σουσάμι

Για τη σάλτσα

4 κ.σ ταχίνι

2 κ.σ νερό

1/2 κγ. αλάτι

Χυμό από 1 λεμόνι

4 κς. σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο

Εκτελεση

Ξεφλουδίζουμε τα αγγούρια και τα κόβουμε στη μέση. Με ένα κουταλάκι του γλυκού αφαιρούμε τα σποράκια από το κέντρο. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε φέτες.

Κόβουμε τα κλωνάρια σέλερι σε φέτες.

Κόβουμε το αβοκάντο σε κυβάκια.

Σε ένα μπολ βάζουμε το ταχίνι, το νερό το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λεμόνι, το λαδι και ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αναδευτήρα μέχρι να αποκτήσουμε μία ομοιόμορφη σάλτσα.

Ανακατεύουμε τα λαχανικά με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.

Tip: το σουσάμι το καβουρδίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να αλλάξει χρώμα (δεν χρειάζεται να βάλουμε λάδι).