FOOD FACTORY

Pavlova για να μπει γλυκά το 2021

Το 2021 μπαίνει στις ζωές μας με δόξα και τιμή και για να το τιμήσουμε φτιάχνουμε μία υπέροχη τούρτα Pavlova με την ευχή να έχουμε μία γλυκιά χρονιά.

pavlova

Υλικά

Για τη μαρέγκα
8 ασπράδια
1½ κ.γ. κρεμόριο
400 γρ. ζάχαρη
1½ κ.σ. υγρή βανίλια ή 2 βανίλιες

Για τη διακόσμηση

1 λίτρο κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγί)
800 γρ. φράουλες
100 γρ. φιστίκι Αιγίνης
Ξύσμα από ένα λάιμ
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Δυόσμος για διακόσμηση

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100°C. Χτυπάμε τα ασπράδια με το κρεμόριο στη γρήγορη ταχύτητα του μίξερ για 3 λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη κουταλιά κουταλιά και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 6 λεπτά. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε για άλλα 30 δευ­τερόλεπτα.

Ζωγραφίζουμε πάνω σε δύο λαδόκολλες δύο κύκλους, έναν με διάμετρο 22 εκ. και τον άλλο με διάμετρο 15 εκ. Αναποδογυρίζουμε τις δύο λαδόκολλες πάνω σε δυο ταψιά (ώστε να μην έρθει η μαρέγκα σε επαφή με το μολύβι.) Το ταψί θα πρέπει να είναι ανοιχτόχρωμο, ώστε να βλέπουμε τη γραμμή που έχουμε σχηματίσει με το μολύβι.

Στη συνέχεια με μια σπάτουλα βάζουμε τη μαρέγκα με προσοχή, ώστε να μη βγει έξω από τον κύκλο, και φροντίζουμε να αποκτήσει όγκο σαν να σχηματίζουμε μισή μπάλα, όπως στη φωτογραφία. Κάνουμε το ίδιο και με τον δεύτερο κύκλο και ψήνουμε για 100 λεπτά, σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε τις 2 μαρέγκες μέσα στο φούρνο με κλειστή την πόρτα.

Μεταφέρουμε τον πρώτο πάτο σε μια πιατέλα και βάζουμε τη σαντιγί (η οποία είναι σε κορνέ). Την τοποθετούμε με συμμετρικό τρόπο πάνω από τη μαρέγκα και σπάμε λίγο τη μαρέγκα στο κέντρο ώστε να χωρέσει λίγο παραπάνω σαντιγί. Στη συνέχεια τοποθετούμε τη μαρέγκα του δεύτερου πάτου από πάνω και διακοσμούμε με τις φράουλες, το ξύσμα από λάιμ, τα φιστίκια, τον δυόσμο και τη ζάχαρη άχνη.