ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πανεύκολη μους σοκολάτας με 2 υλικά, που δεν θα το πιστεύεις

Στη ζαχαροπλαστική, όπως και στη ζωή, είναι όλα θέμα χημείας. Παίρνεις διάφορα υλικά, τα ανακατεύεις, τα ζεσταίνεις, τα πλάθεις, τα ψήνεις, τα παγώνεις, τα τεστάρεις σε διαφορετικές ποσότητες και αναλογίες και είτε θα αντιμετωπίσεις μια πλήρη αποτυχία, είτε θα βρεθείς με ένα μικρό αριστούργημα μπροστά στα μάτια (και στον ουρανίσκο) σου. Αυτή η μους σοκολάτας με έβγαλε ασπροπρόσωπη! Μα γίνεται να ενωθούν νερό με σοκολάτα;

Και να βγάλουν μια υπέροχη, κρεμώδη, ανάλαφρη, φουλ σοκολατένια μους, που δεν με βαραίνει καθόλου, αφού δεν περιέχει έξτρα ζάχαρη ή τα συνήθη βούτυρο, κρέμα γάλακτος και αυγά; Κι όμως, γίνεται. Χάρη στην υπέροχη συνταγή του Hervé This, Γάλλου χημικού με ειδίκευση στη μοριακή γαστρονομία, στην οποία βασίστηκε το σημερινό γλυκό. Αξίζει να δοκιμάσεις αυτή την πανεύκολη, πάναπλη μους σοκολάτας, και να θυμάσαι: γέμιζε τακτικά τις παγοθήκες της κατάψυξης κι ας μην το κάνει κανένας άλλος στο σπίτι σου.

Η πιο εύκολη μους σοκολάτας με 2 υλικά

Μερίδες: 3-4
Χρόνος προετοιμασίας: 12 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 1 ώρα

Υλικά για τη μους:

200 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
260 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη

Υλικά για την παρασκευή και το σερβίρισμα:

παγάκια
φρέσκες φράουλες ή φρούτα του δάσους

Εκτέλεση:

1) Βάζουμε το νερό και την κουβερτούρα σε μικρή κατσαρόλα και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
2) Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα σε ανοξείδωτο μπολ.

3) Γεμίζουμε ένα μεγαλύτερο μπολ με παγάκια και τοποθετούμε καλά το μπολ με το σοκολατένιο μείγμα από πάνω.

4) Χτυπάμε με σύρμα για περίπου 8 λεπτά ή μίξερ χειρός για 3-4 λεπτά το σοκολατένιο μείγμα, μέχρι να πήξει και να στέκεται ελαφρώς (σαν πιο αραιή σαντιγί).

5) Γεμίζουμε με το τελικό μείγμα ατομικά μπολάκια ή ποτήρια και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

6) Σερβίρουμε τη μους κρύα και αν θέλουμε, γαρνίρουμε με λίγες φρέσκες φράουλες. Η μους διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 μέρες.

Extra tips για τη μους σοκολάτας:

Αυτή η μους μπορεί να γίνει vegan και νηστίσιμη, εάν χρησιμοποιήσεις μαύρη κουβερτούρα χωρίς ζωικά συστατικά. Μπορεί επίσης να γίνει χωρίς ζάχαρη, εάν επιλέξεις μια ανάλογη μαύρη σοκολάτα του εμπορίου (στην ίδια ποσότητα που γράφει η συνταγή). Αρκεί να θυμάσαι ότι χρησιμοποιούμε πάντα μαύρη κουβερτούρα, όχι γάλακτος, λευκή ή πραλίνα, γιατί δεν θα αποκτήσει ποτέ το επιθυμητό αποτέλεσμα.