FOOD FACTORY

Παγωτό μανταρίνι και δεν θα ξαναφάς άλλο παγωτό

Πρώτη φορά ακούς για παγωτό μανταρίνι; Φτιάξε τη συνταγή και δεν θα θέλεις να φας άλλο παγωτό. Εκμεταλλευόμαστε τα φρούτα και τα λαχανικά της εποχής.

παγωτό μανταρίνι

Υλικά

6 μανταρίνια (κομμένα στην μέση και άδεια)

4 μανταρίνια (παίρνουμε το ξύσμα και την ψίχα)

50 γρ. ζάχαρη

400 ml κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγί)

1 φλιτζ. από το εσωτερικό του μανταρινιού πολτοποιημένο

1 φακελάκι ζελέ με άρωμα πορτοκάλι

2 κ.σ. λικέρ

200 ml ζαχαρούχο γάλα

Για τη διακόσμηση

1 μπολ με νερό

1 μπολ ζάχαρη

Εκτέλεση

Κόβουμε τα μανταρίνια στη μέση, αδειάζουμε και κρατάμε το εξωτερικο μερος. Πολτοποιούμε το περιεχόμενο στο μούλτι και τα σουρώνουμε. Σε ένα άλλο μπολ ξύνουμε το εξωτερικό απο 4 μανταρίνια και βάζουμε το ξύσμα μέσα στα 50 γρ. ζάχαρη, ανακατεύουμε πιέζοντας και αφήνουμε στην άκρη το μείγμα για περίπου μία ώρα.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο. Στη συνέχεια μέσα σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το 1 φλιτζάνι χυμό μανταρίνι να ζεσταθεί μαζί με το μείγμα (ξύσμα-ζάχαρη) και ανακατεύουμε καλά. Μόλις βράσει, ρίχνουμε μέσα το ζελέ. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το λικέρ και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε σταδιακά τη σαντιγί και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα πολύ απαλά. Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο πυρέξ ή σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες. Εντωμεταξύ, βάζουμε τις κούπες μανταρίνι μέσα σε ένα μπολ με νερό και αμέσως μετά τις βουτάμε σε ένα μπολ με ζάχαρη, μεταφέρουμε πάνω σε δίσκο με λαδόκολλα και τα βάζουμε στην κατάψυξη.

Μόλις πήξει το παγωτό, βάζουμε μία μπάλα παγωτού μέσα σε κάθε μανταρινάκι και τα ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για να είναι έτοιμα για την ώρα που θα τα σερβίρουμε.