FOOD FACTORY

Νουά γεμιστό με σπανάκι και φιστίκι Αιγίνης γιατί είσαι και masterchef

Για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς τι έχεις σκοπό να μαγειρέψεις; Να δώσουμε μία ιδέα και να προτείνουμε να φτιάξεις νουά γεμιστό με σπανάκι και φιστίκι Αιγίνης.

νουά με σπανάκι

Υλικά

6 κ.σ. ελαιόλαδο

600 γρ. σπανάκι βρασμένο και στραγγισμένο

1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Αλάτι, πιπέρι

400 γρ. φιστίκι Αιγίνης

2 κιλά νουά μοσχαρίσιο

1 μέτρο σπάγκο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 φλιτζ. άσπρο κρασί

4 κ.σ. άσπρο ξίδι

1 κ.σ. πιπέρι σε κόκκους

2-2½ φλιτζ. νερό

Εκτέλεση

Ζητάμε απ’ τον κρεοπώλη μας να μας κόψει το νουά για να το φτιάξουμε ρόλο (ή το κόβουμε εμείς εάν ξέρουμε: το κόβουμε απ’ έξω προς τα μέσα και για να αποκτήσουμε ένα φλατ κομμάτι κρέας και το κοπανάμε ελαφρώς).

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρώς το σπανάκι με το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το σκόρδο για λίγα λεπτά και τους προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε και τέλος βάζουμε τα φιστίκια, τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο πιάτο και αφήνουμε να κρυώσει.

Απλώνουμε το νουά πάνω σε μια λαδόκολλα και στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα σπανακιού στο κέντρο, το απλώνουμε ελαφρώς και το τυλίγουμε. Στη συνέχεια το δένουμε με σπάγκο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και στη συνέχεια σοτάρουμε το νουά απ’ όλες τις μεριές.

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί ελαφρώς πριν προσθέσουμε το ξίδι, το πιπέρι σε κόκκους και το νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.

Βγάζουμε το νουά απ’ την κατσαρόλα και το τοποθετούμε πάνω σε ένα ξύλο κοπής, το σκεπάζουμε με ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτο και περιμένουμε να κρυώσει. Μόλις έχει κρυώσει, το κόβουμε με ένα ηλεκτρικό μαχαίρι σε φέτες.