ΣΕΙΡΕΣ

5 παντελώς άσχετες μεταξύ τους σειρές για τον τέλειο couch marathon

Υπερορθόδοξοι, Τίγρεις, μια Οσκαρική ηθοποιός ντετέκτιβ, μια ασεβής κωμωδία και πολύ άβολο σεξ. Οι σειρές αυτές δεν μπαίνουν σε μια κατηγορία με κανέναν τρόπο. Μπαίνουν όμως στη λίστα με αυτές που θα σου φτιάξουν τον τέλειο couch marathon. 

Έχεις δει άπειρα challenges στο Instagram και γενικά στα social media. Καμία δεν μίλησε τόσο στην ψυχή μου, όσο το #todayiwill have a couch marathon του @glo_greece. Γιατί, ας το δεχτούμε. Τίποτα δεν είναι τόσο ελκυστικό και χρονικά αδηφάγο από τις πραγματικά καλές σειρές. Κι εδώ διάλεξα πέντε τελείως ασύνδετες μεταξύ τους σειρές του Netflix με έναν μοναδικό κοινό παρανομαστή. Δύσκολα θα σε αφήσουν να σηκωθείς από τον καναπέ σου. #todayiwill have a couch marathon challenge, σε κερδίζω εύκολα. Μπες και εσύ στο www.todayiwill.gr πάρε μέρος στο challenge και μπες στην κλήρωση για δύο προπληρωμένες κάρτες στην αγαπημένη σου πλατφόρμα.

Unorthodox: Η σειρά – χαστούκι στη θρησκοληψία και ωδή στην ελευθερία

Η Esther ή Esty, ανήκει στη σκληροπυρηνική χασιδική, αντισιωνιστική, εβραϊκή κοινότητα Satmar στο Williamsburg της Νέας Υόρκης (είναι οι περίφημοι ultra orthodox). Εκεί δεν υπάρχουν υπολογιστές, smart phones, επαφή με τον έξω κόσμο.

Οι γυναίκες είναι με ξυρισμένα κεφάλια και περούκες ή μαντίλια, δεν έχουν καμία μόρφωση και η βασική τους δουλειά είναι να κάνουν παιδιά (8 κατά μέσο όρο), ώστε να αναπληρωθεί ο πληθυσμός των Εβραίων που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα. Οι άντρες μελετούν μόνο το Torah και παντρεύονται νέοι για να κάνουν παιδιά.

Η Esty (συγκλονιστική η ερμηνεία της Shira Haas) είναι διαφορετική. Μετά από έναν μονοετή άτεκνο γάμο από συνοικέσιο, το σκάει στο Βερολίνο (ειρωνικά, την πόλη που “γέννησε” την ανάγκη ύπαρξης της Satmar μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο) και μπαίνει σε μια παρέα κλασικών μουσικών.

Το παρελθόν της όμως δεν είναι έτοιμο να την αφήσει να ξεφύγει τόσο εύκολα και ατιμώρητα. Και τα μόνο τέσσερα επεισόδια της πρώτης σειράς που είναι σε γλώσσα Yiddish δεν είναι αρκετά για να χορτάσεις αυτό το αριστούργημα.

Tip: Δες οπωσδήποτε το making of μετά τα επεισόδια. Κι αν θέλεις (θα θέλεις) να μάθεις περισσότερα για τη Satmar και τους ultra orthodox, μπορείς να δεις το ντοκιμαντέρ One of Us επίσης στο Netflix. Κι αν θες και λίγη σέχτα, το Wild Wild Country είναι επόμενος σταθμός.

 

Tiger King: Η WTF σειρά που θα ντρέπεσαι που λατρεύεις

Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο κολλάς. Ένα παράλληλο σύμπαν που δεν φανταζόσουν ότι υπήρχε και ευγνωμονείς τους δημιουργούς του που στο έδειξαν. Σύμφωνα με τη docuseries, τα μεγάλα αιλουροειδή που ζουν υπό εγκλεισμό στις ΗΠΑ είναι περισσότερα από όσα ζουν ελεύθερα στη φύση.

Πρωταγωνιστής η ασύλληπτη προσωπικότητα που λέγεται Joe Exotic, ένας οπλοφόρος, ναρκομανής, πολύγαμος gay (εκπληκτικοί οι δύο σύζυγοί του) τύπος με παγιετέ πουκάμισα και οξυζεναρισμένη χαίτη με αφέλειες που έχει δικό του ζωολογικό κήπο στην Οκλαχόμα με υπέροχα αιλουροειδή. Μωρά τιγράκια, γιγαντιαία λιοντάρια και μια στρατιά απόκληρων της ζωής να τα φροντίζουν και να τα φέρνουν σε επαφή με τους επισκέπτες έναντι μεγάλης αμοιβής.

Η ανταγωνίστριά του (που λατρεύει να μισεί το twitter) είναι η ακτιβίστρια Carole Baskin που έχει κέντρο προστασίας μεγάλων αιλουροειδών και μια στρατιά εθελοντών να τη βοηθάνε. Βέβαια, επίσης δέχεται κόσμο έναντι αμοιβής, απλώς αυτή δηλώνει ότι τα σώζει και ο Joe ότι τα εκτρέφει και τα εκμεταλλεύεται.

Στο ενδιάμεσο προκύπτουν κι άλλες συναρπαστικές προσωπικότητες με ιδιωτικούς ζωολογικούς κήπους, όπως ένα μεγαλέμπορος ναρκωτικών που λέει ότι ο Scarface είναι εμπνευσμένος από αυτόν, ένας τύπος επικεφαλής σέχτας με δικό του χαρέμι γυναικών και αιλουροειδών, απατεώνες, κ.ο.κ

Και ξαφνικά, ο Joe βρίσκεται στη φυλακή με την κατηγορία ότι πλήρωσε για την απόπειρα δολοφονίας της Baskin. Οι ιδιοκτήτες είναι ξεκάθαρα πιο επικίνδυνοι από τις μεγάλες γάτες τους.

Tip: Μόλις τελειώσεις τα 8 επεισόδια (φεύγουν νεράκι) ετοιμάσου για νέο επεισόδιο που μόλις ανακοινώθηκε.

 

Broadchurch: Η “οι Άγγλοι το κάνουν καλύτερα” crime σειρά με υπέροχη Olivia Colman

Αν αγαπάς το καλό crime, αυτή είναι μια καταπληκτική σειρά. Ένα αγοράκι δολοφονείται στη μικρή παραθαλάσσια πόλη Broadchurch. Τα media πέφτουν πάνω της, όπως ο καρχαρίας όταν μυρίζεται αίμα, οι πιθανοί ένοχοι πολλοί βάσει κινήτρων και οι κάτοικοι έτοιμοι να στραφούν ο ένας απέναντι στον άλλο.

Μέσα στο χάος, ένα φοβερό ντουέτο ντετέκτιβ, η Olivia Colman (πολύ πριν τον Λάνθιμο, το Όσκαρ και το The Crown) και ο David Tennant (αγαπημένος στους φαν του Dr. Who) προσπαθεί να βρει τη λύση σε μια κοινωνία τόση δα.

Θα σε κρατήσει μέχρι το τελευταίο επεισόδιο (που λίγο θα σου τινάξει τον εγκέφαλο) και θα θες κι άλλο. Έχει και δεύτερη σεζόν.

Tip: Αν ξετρελαθείς με το Broadchurch και τη βρετανική οπτική στις crime σειρές, προχώρα με Happy Valley, Hinterland, The Fall και Marcella.

 

Community: Η meta ευφυής, ασεβής σειρά που πήγε τα σουρεαλιστικά sitcoms σε άλλο επίπεδο

Ένας δικηγόρος χάνει την άδεια άσκησης επαγγέλματός του όταν αποκαλύπτεται ότι το πτυχίο του είναι ψεύτικο. Υποχρεώνεται λοιπόν να επιστρέψει σε ένα δημόσιο κολέγιο για να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Εκεί, προκειμένου να πλησιάσει μια φοιτήτρια ψυχολογίας που του αρέσει (καλησπέρα υπέροχα εκνευριστική wannabe ακτιβίστρια Britta), οργανώνει μια ομάδα μελέτης Ισπανικών (που διδάσκει ένας Κινέζος, ο brilliant Senor Chang) και με αυτή μέσα. Εκτός όμως από αυτή, στην ομάδα προκύπτουν και:

Ένας μεσήλικας εκατομμυριούχος με μηδενικούς ηθικούς φραγμούς (Chevy Chase)

Μια θρήσκα και γλυκούλα (με καταπιεσμένη οργή) μαζί single μανούλα 

Μια νευρωτική τελειομανής, καλή μαθήτρια με πρώην εθισμό σε χάπια

Ένας πρώην παίκτης αμερικανικού football (Donald Glover aka Childish Gambino) με κρυφή εμμονή με την ποπ κουλτούρα

Ένας φοιτητής κινηματογράφου με αδιάγνωστη ψυχολογική διαταραχή

Μαζί με έναν σουρεαλιστικά αστείο πρύτανη (Dean Pelton) και πολλούς φανταστικούς περιφερειακούς χαρακτήρες, μόλις συμπληρώθηκε το cast της σειράς που θα αγαπήσεις για έξι σεζόν -αν ο σουρεαλισμός και το ιερόσυλο σχεδόν χιούμορ είναι το στοιχείο σου.

Tip: Ανήκει στις ενίοτε περίεργες και άβολες και σταθερά πανέξυπνες κωμωδίες όπως είναι το The Office, το Parks and Recreation, το Αrrested Development, κι από πιο πρόσφατα, το Brooklyn 9-9 και το The Good Place.

 

Sex Education: Η πιο έξυπνη, αστεία γλυκιά και προκλητική let’s talk about sex σειρά

Χωρίς να μπορείς να προσδιορίσεις ακριβώς δεκαετία (Είναι τα 80ς; Τα 90ς;) ή μέρος (κάποια βρετανική επαρχία;), μπορείς πάντως να καταλάβεις αμέσως ότι αυτή δεν είναι η συνηθισμένη σου κωμωδία. Τολμηρή -ενίοτε σοκαριστικά ρεαλιστική- και ωμά αστεία, πραγματεύεται την ανακάλυψη του σεξ από μια παρέα μαθητών Λυκείου.

Η (πιο σέξι από ποτέ) Gilian Anderson είναι sex therapist και έχει έναν γιο τον Otis, που ναι μεν έχει όλες τις απαντήσεις στο σπίτι του, αλλά η σεξουαλική του τόλμη και εμπειρία είναι πολύ κάτω από τη βάση.

Ωστόσο, αυτό δεν τον εμποδίζει να συμπράξει με την επαναστάτρια απόκληρη του σχολείου (και εννοείται κρυφό έρωτά του) Maeve και μαζί με τον κολλητό του (τον αξιαγάπητο gay Eric) να στήσουν μια underground συμβουλευτική κλινική για το σεξ με πελάτες τους συμμαθητές τους.

Μην περιμένεις μια επιφανειακή, εύκολη προσέγγιση στο σεξ και τις απορίες γύρω από αυτό. Θα είναι πολλές οι φορές που θα αυτομαστιγωθείς ως πουριτανός και θα αναρωτηθείς αν όντως βλέπεις αυτά που βλέπεις στην οθόνη σου. Αλλά είναι ακόμα περισσότερες οι φορές που θα ξεκαρδιστείς και θα πατήσεις αμέσως play στο επόμενο επεισόδιο.

Tip: Aν αγαπήσεις τους όχι και τόσο συνηθισμένους αυτούς τινέιτζερ θα σου αρέσουν και τα The End of the Fucking World, Insatiable, I Am Not Okay With This.

Μπες και εσύ (τώρα έχεις όλα τα εφόδια) στο www.todayiiwill.gr και λάβε μέρος στο challenge του couch marathon και μπορεί να είσαι εσύ ένας από τους δύο τυχερούς που θα κερδίσει προπληρωμένες κάρτες για τη μεγαλύτερη streaming πλατφόρμα ταινιών και σειρών.