FOOD FACTORY

Μαριναρισμένες γαρίδες με μπούκοβο και δεν θέλεις τίποτα άλλο

Shutterstock

Ποια είναι η σημερινή συνταγή; Ετοιμάζουμε μαριναρισμένες γαρίδες με μπούκοβο. Μία εναλλακτική για όσους αγαπούν αυτό το υλικό και θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό.

Υλικά

  • 1 κιλό γαρίδες
  • 1 κς. χοντρό αλάτι
  • χυμό από 4 λεμόνια
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κς. μπούκοβο
  • 1 κγ. αλάτι
  • λίγα κλωνάρια θυμάρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και σουρώνουμε τις γαρίδες και στη συνέχεια με ένα ψαλίδι κόβουμε από το κεφάλι μέχρι την ουρά το κέλυφος.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε 2 λίτρα νερό, προσθέτουμε 1 κς χοντρό αλάτι.

Ρίχνουμε τις μισές γαρίδες και μόλις ξανά βράσει το νερό τις αφαιρούμε, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες.

Αφήνουμε τις γαρίδες στην άκρη για να σουρώσουν καλά και να κρυώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον χυμό λεμόνι μαζί με το ελαιόλαδο το αλάτι και το μπούκοβο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε και το θυμάρι.

Τις προσθέτουμε στο μπολ με το λαδολέμονο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο.

Μετά από 1 ώρα τις ανακατεύουμε, σκεπάζουμε ξανά και τις σερβίρουμε μετά από 3 με 4 ώρες.