FOOD FACTORY

Κέικ σοκολάτας με τζίντζερ και λαχταριστή ganache

Ετοιμάζουμε κέικ σοκολάτας με τσίντζερ και λαχταριστή ganache για την επικάλυψη. Το ιδανικό γλυκό για να συνοδεύσει τον καφέ και το τσάι σου.

Υλικά

Για το κέικ

400 γρ. αλεύρι

120 γρ. ποτήρι κακάο

1 κγ. μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

3 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ (τριμμένο στον τρίφτη)

250 γρ. βούτυρο

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

300 γρ. ζάχαρη

4 αυγά

300 ml. γάλα

Για την ganache

350 γρ. σοκολάτα

250 ml κρέμα γάλακτος

Λίγα σοκολατάκια ή τριμμένη σοκολάτα για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Για το κέικ

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ Και την βανίλια. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα. Μόλις λιώσει το μείγμα, το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε για να λιώσει, προσθέτουμε το γάλα Ανακατεύουμε πολύ καλά και το προσθέτουμε στο μπολ με το αλεύρι. Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και στη συνέχεια το τριμμένο τζίντζερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βουτυρώνουμε καλά δύο μακρόστενες φόρμες του κέικ και μοιράζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε στους 200°C σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά.

Για την ganache

Σε ένα κατσαρολακι λιώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε το γλάσο στην άκρη να κρυώσει πριν περιχύσουμε με αυτό το κέικ. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δύο φορές και διακοσμούμε με τα σοκολατάκια μας.