BEEN THERE DONE THAT

Η Βουλή του Μένιου, η φτώχεια του Mark και η τράτα του Bezos. Μάθε παιδί μου προγεννητική

Προγεννητική αγωγή σε τινέιτζερς, μια πρόταση μομφής με πολύ Φουρθιώτη, λίγο Παπαρατσένκο και κάτι τσίγκινα και μια συγκλονιστική δολοφονία ήταν στο επίκεντρο της εβδομάδας.

Άκου το podcast:

*Βρες και κάνε subscribe στο Podcast της Μίνας Μπιράκου στο Ladylike.gr στο Spotify.

Η Ευρώπη είναι μια ανάσα από τη λήξη της πανδημίας, εμείς ακόμα μετράμε 100 νεκρούς τη μέρα.

Μετράμε όμως και τα λεφτά που μένουν αφού πληρώσουμε τους τρελούς πλέον λογαριασμούς ενέργειας, καυσίμων και σούπερ μάρκετ. Πάρτι ο πληθωρισμός.

Η ιδέα του να μάθεις προγεννητική αγωγή σε 14χρονα παιδιά αυτοαναφλέχθηκε πριν καν ξεκινήσει. Ίσως γιατί η Προγεννητική Αγωγή έλεγε με τελείως επιστημονικά στοιχεία ότι π.χ. το DNA του παιδιού εξαρτάται από την ποιότητα της αγάπης των γονιών του. Ή ότι η ομοφυλοφιλία οφείλεται στο ότι η μητέρα ήθελε παιδί άλλου φύλου από αυτό που κυοφορεί.

Η πρόταση μομφής που συζητήθηκε τρεις μέρες στη Βουλή είχε από όλα. Πολύ Φουρθιώτη, λίγο Παπαρατσένκο και κάτι τσίγκινα σωβρακάκια.

Ο επικός Nadal έπαιξε 5 ώρες τελικό Australian Open και εκτός από τένις δίδαξε (ξανά) ήθος και τρόπους.

Ο Tom Brady αποσύρθηκε από το NFL, μετά ξεαποσύρθηκε και μετά πάλι αποσύρθηκε (οριστικά πια, Gisele θα τον έχεις σπίτι πια).

Η Θεσσαλονίκη ξαναμπήκε στο επίκεντρο, δυστυχώς και πάλι με πολύ τραγική αφορμή. Η δολοφονία του 19χρονου Άλκη από οργανωμένους οπαδούς (συνελήφθη ο ένας)  ήταν άγρια και τρομακτική. Αστυνομία, ομάδες και σύνδεσμοι είναι η ώρα να πάρουν πολύ σοβαρές αποφάσεις.

Η Γεωργία Μπίκα σύμφωνα με τα αποτέλεσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που ήρθαν από Ελβετία, ούτε ουσία είχε στον οργανισμό της, ούτε και πολύ αλκοόλ. Αλλάζει τη στάση σου απέναντί της αυτό; Εμένα όχι.

Για κάποιο λόγο η ιστορία με τον Σωτήρη, τον ζιφιό που τελικά δεν τα κατάφερε, μου χτύπησε χορδή. Έγιναν όσα έπρεπε να τον βοηθήσουν; Σύμφωνα με το Αρχιπέλαγος, όχι.

Ο Jeff Bezos θα διαλύσει μια γέφυρα στο Ρότερνταμ για να περάσει το 124 μέτρων (και 500 εκατομμυρίων) νέο γιοτ του (και το 74 μέτρων βοηθητικό γιοτ). Did I hear filthy rich;

Εν τω μεταξύ, ο Mark Zuckerberg δεν περνάει καλά με το Metaverse του. Η χασούρα του από την πτώση της μετοχής του Meta ήταν 30 δισεκατομμύρια. Σε μια μέρα.

Αλλά καλά στο Metaverse δεν πέρασε ούτε μια ψυχοθεραπεύτρια και ερευνήτρια εικονικής πραγματικότητας. 60 δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του avatar της υπέστη virtual ομαδικό βιασμό από αντρικά avatar.

Το Wordle δεν ανήκει πια μόνο σε όλους μας, αλλά στους New York Times που το αγόρασαν. Προς το παρόν θα είναι ακόμα δωρεάν.

Αν νιώθεις κι εσείς συνεχές κάψιμο από τις πολλές πληροφορίες που λαμβάνετε ακατάπαυστα, το app Peak είναι ένας τρόπος να γυμνάζετε καθημερινά λίγα λεπτά το μυαλό σας.

Διάβασε το υπέροχο Utopia Avenue του David Mitchell με την πορεία μιας φανταστικής μπάντας το 1967 από τα καταγώγια του Soho στην εμπορική επιτυχία και μετά στην αμερικανική γη της επαγγελίας μόλις το Summer of Love έχει τελειώσει.

Δες το The Afterparty στο Apple TV -απολαυστικό combo crime και κωμωδίας.

Αν βρεις εισιτήρια (έχεις ελπίδες λόγω covid19), πήγαινε οπωσδήποτε να δεις το Άνθρωποι και Ποντίκια. Θα πλαντάξεις, αλλά θα το χαρείς. Κι αν δεν βρεις, αλλά δεν έχεις διαβάσει ούτε το βιβλίο, διάβασε το βιβλίο.

*Ακολούθησε τη Μίνα Μπιράκου σε Twitter,  Facebook και Instagram.