FLAWSOME LIFE TIPS
SPONSORED

Η πραγματική άνεση στο σπίτι έρχεται από τον σωστό καναπέ

“Ο καναπές είναι η καρδιά του σπιτιού” και αυτό, για μένα, δεν χωράει αμφισβήτηση. Αυτό είναι μάλιστα μια αλήθεια που κάθε φίλος κι αγαπημένος μπορεί να επιβεβαιώσει: είμαι κορίτσι της άνεσης, του βιβλίου, του τσαγιού αλλά και της ταινίας. Όταν λοιπόν αποφάσισα να αποκτήσω το πρώτο δικό μου σπίτι, ήθελα να το διακοσμήσω με τέτοιο τρόπο ώστε να αποπνέει όλες τις ποιότητες μιας άνετης φωλιάς. Να μοιάζει με ένα μικρό, αστικό θέρετρο ικανό να ξεκουράσει το μυαλό και να αγκαλιάσει το σώμα από την πρώτη στιγμή.

Και το κατάφερα! Τα άφθονα φυτά, η κρεμαστή κούνια, οι μικρές γωνιές με κεριά και το άρωμα από αιθέρια έλαια βοηθούν σε αυτό. Ο πραγματικός βασιλιάς του σπιτιού μου ωστόσο πήρε τη θέση του στο σαλόνι πολύ πρόσφατα και μετά από μεγάλη αναζήτηση. Ο λόγος για τον μεγάλο, εκπληκτικά άνετο και απολαυστικό στο μάτι, homad καναπέ μου. Και επειδή καταλαβαίνω ακριβώς πόσο σημαντικός είναι ο καναπές σε κάθε σύγχρονο σπίτι, σκοπεύω να σου αποκαλύψω όλα τα tips για να εντοπίσεις και τον δικό σου ιδανικό “βασιλιά” γλιτώνοντας σου χρόνο αλλά και χρήμα. Γιατί όταν μια επιλογή χαρακτηρίζεται από υψηλή ποιότητα αλλά και αισθητική αρτιότητα που αψηφά το πέρασμα του χρόνου χωρίς να χάνει την σύγχρονη διάθεσή του, τότε δεν μπορεί παρά να είναι η τέλεια.

Στο δια ταύτα λοιπόν. Μετρούσα ήδη κάποιες αποτυχημένες προσπάθειες στην αναζήτηση του τέλειου καναπέ όταν μία φίλη διακοσμήτρια μου πρότεινε, έκπληκτη που δεν είχα ήδη κοιτάξει εκεί, τα homad. Φυσικά! Μία ελληνική εταιρεία με χαρακτηριστικό στυλ που συνδυάζει τον σύγχρονο σχεδιασμό με την διακριτική πολυτέλεια και το κομψό boho στυλ που τόσο αγαπώ. Πώς δεν το είχα σκεφτεί;

Χωρίς άλλη καθυστέρηση, επικοινώνησα, εν μέσω καραντίνας, με το κατάστημα homad (210 6107049) και με τη βοήθεια των εξειδικευμένων συνεργατών του κατέληξα να παραγγείλω τον τέλειο καναπέ για μένα. Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω πως οι ιδανικές επιλογές στα έπιπλα μοιάζουν πολύ με τις ιδανικές επιλογές στον… έρωτα. Η πρώτη ματιά είναι καθοριστική.

Γι’ αυτό και πριν να καλέσω έκανα μια επίσκεψη στο site homad. Και αφότου τριγύρισα λίγο στους διαδικτυακούς του “διαδρόμους” το βλέμμα μου σταμάτησε πάνω του. Κομψός, με ευθείες γραμμές, χαμηλό ύψος και άνετο κάθισμα, λεπτομέρειες από υπέροχο φυσικό ξύλο και μαξιλάρια στην απόχρωση της αγαπημένης μου παραλίας… τον λάτρεψα αμέσως.

Μου θύμισε κάτι από το ιαπωνικό design που τόσο αγαπώ, συνδυασμένο με σκανδιναβικές λεπτομέρειες και έντονη αίσθηση της φυσικής ομορφιάς των υλικών του, αυτός ο καναπές – δεν υπερβάλω – κατάφερε να ενσωματώσει εκείνα τα στοιχεία της προσωπικής μου ιστορίας και προσωπικότητας μέσα σε ένα χρηστικό αντικείμενο που υπόσχεται αμέτρητες στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης με τους αγαπημένους μου ανθρώπους. Και το όνομά του; Cartesio, από τη νέα, exclusive συλλογή της homad.

Το επόμενο βήμα ήταν να κανονίσω ένα ραντεβού με τους διακοσμητές της homad για video call. Είδα τον καναπέ σαν να ήμουν στο κατάστημα και τελικά κατέληξα στον τέλειο συνδυασμό σχεδίου και υφάσματος. Πριν από λίγες μέρες ο νέος μου καναπές βρήκε τελικά θέση στο σαλόνι μου. Και φυσικά, είναι ό,τι ακριβώς περίμενα κι ακόμα περισσότερα!

Επειδή βέβαια όλοι οι καναπέδες από τη νέα συλλογή homad είναι απολύτως ικανοί να γίνουν το coup de foudre του δικού σου χώρου, θα σου τους αποκαλύψω έναν έναν όλους ακόμα κι αν η πρώτη μου αγάπη, ο Cartesio, ήταν εκείνος που τελικά παρήγγειλα για το δικό μου σπίτι.

Έχω λοιπόν να σου προτείνω τον όμορφο Borghese, βγαλμένο από κάποια σύγχρονη ιταλική βίλλα, θαρρεί κανείς. Aυτός ο καναπές διαθέτει κινούμενες πλάτες και μπράτσα για να μπορεί να αλλάζει σχήμα ανάλογα με τον χώρο και τις ανάγκες, χωρίς ωστόσο να χάνει την κομψότητά του χάρη στον ιδιαίτερο τρόπο υποστήριξης του μαξιλαριού πλάτης σε συνδυασμό με την εξαιρετικά λεπτή βάση.

Οι έντονες καμπύλες συνδυάζονται με τα λεπτά, αιχμηρά πόδια στον Galileo που συνδυάζει κλασικό σχεδιασμό με edgy λεπτομέρειες. Συνδύασέ το με πολλά μικρά στρογγυλά τραπεζάκια με μεταλλικό φινίρισμα, ιδίως εσύ που αγαπάς το mid century στυλ.

Αν είσαι από εκείνους που αγαπούν να αγκαλιάζουν με το σώμα τους τα μαξιλάρια του καναπέ, ως άλλοι αυτοκράτορες της Ρώμης θα λατρέψεις τον Cosimo, με ανακλινόμενα μαξιλάρια που αγκαλιάζουν την ξύλινη βάση και προσφέρονται για έξτρα άνεση. Η διαχρονική, κομψή του εμφάνιση εγγυάται την αισθητική αρτιότητα όλου του χώρου όσα μικροέπιπλα και λεπτομέρειες κι αν αλλάξεις γύρω του, ανά τα χρόνια.

Ήρθε η ώρα για μια μικρή εξομολόγηση. Όταν είδα τον Canova, κάτι με τράβηξε σε αυτόν… Ο πιο πληθωρικός καναπές της νέας συλλογής homad, είναι τόσο ευέλικτος και πολυμορφικός που χωράει σε κάθε σπίτι.

Λίγο έλειψε να επιλέξω αυτόν και γι’ αυτό ξέρω πως θα κάνει ευτυχισμένα πολλά πολλά σπίτια που θα τον επιλέξουν. Διαθέτει ποικίλες διαμορφώσεις για το μαξιλάρι πλάτης έτσι ώστε να αλλάζει εμφάνιση όσο συχνά θες, ενώ προσφέρεται για ατέλειωτες ώρες χαλάρωσης. Τι άλλο να ζητήσεις;

Ό,τι κι αν ψάχνεις από τον επόμενο καναπέ σου, υπάρχει ένας ιδανικός homad για σένα γι’ αυτό το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να καλέσεις ένα κατάστημα ή να κάνεις μία βίντεο κλήση και να διαλέξεις τον δικό σου αγαπημένο.