BEEN THERE DONE THAT

Γόνδολες, τσάι, εμμηνόπαυση, μιντιακοί γύπες και πρωθυπουργία σφηνάκι

24Media Creative Team

Τρία ταξίδια, μια γυναικεία υπόθεση, μια τραγωδία, δυο τηλεοπτικές πρεμιέρες, μια πρωθυπουργός εξπρές, γέμισαν την εβδομάδα που πέρασε.

*Βρες και κάνε subscribe στο Podcast της Μίνας Μπιράκου στο Ladylike.gr στο Spotify.

Από το Spetses Marathon μέχρι την Πάντοβα και τη Βενετία για τον καφέ Cortese κι από το Λονδίνο για το λανσάρισμα του Prada Paradoxe, μέχρι το Ντράφι και τον βυθό της Αναβύσσου, είχα πολυάσχολη εβδομάδα. Όπως και η επικαιρότητα επίσης.

Οι Σπέτσες ζωντανεύουν στο μάξιμουμ το τρίημερο του Marathon και είναι ένα τέλειο παραδείγμα του πώς να ζωντανέψεις έναν καλοκαιρινό προορισμό off season.

H Πάντοβα δεν είναι μια πόλη-μουσείο, αλλά μια πόλη που ζει μέσα στα υπέροχα κτίρια του 16ου αιώνα. Ούτε μια αντιπαροχή δεν έχουν δώσει κι αυτό, εκεί στην παλιατζούρα. Αν βρεθείς εκεί φάε οπωσδήποτε στο Uva και το Belle Parti.

H Βενετία, όταν δεν είναι πλυμμηρισμένη είναι μια κούκλα. Μην κολλήσεις μόνο στην πλατεία του San Marco. Aνέβα στην ταράτσα του εκπληκτικού κτιρίου Fondaco dei Tedeschi και concept department store T να τη δεις πιάτο και μετά πάρε γόνδολα, θαλάσσιο ταξί, σκαφάκι ή λεωφορείο (προφανώς θαλάσσιο) και αλώνισε στο Lido, το Murano, το Burano και το κουκλίστικο Torcello (για να φας θαλασσινά στην Osteria al ponte del diavolo).

To Λονδίνο είναι πάντα μια ωραία ιδέα (και μια από τις πιο αγαπημένες μου πόλεις στον κόσμο). Όταν δε, συνδυάζεται με το epic party στο Here για το λανσάρισμα του νέου αρώματος Prada, Paradoxe παρουσία της μούσας του, Emma Watson, η London baby βόλτα αποκτά έξτρα μαγεία. Και να μην μείνεις στο London Edition, πήγαινε για φαγητό στο Berner’s Tavern. Αν προτιμάς ασιατικό, το posh Tattu είναι για σένα (πιες το cherry blossom negroni και φάε οπωσδήποτε candy rice).

Εν τω μεταξύ, όσο εγώ ταξίδευα:

H Liz Truss κέρδισε το βραβείο πιο βραχύβιας πρωθυπουργού της Βρετανίας. Έξι εβδομάδες άντεξε. Λιγότερο από το μαρούλι της Daily Star.

Δύο νέες, ανησυχητικές μεταλλάξεις Covid-19 έκαναν την εμφάνισή τους.

Γιορτάστηκε η παγκόσμια μέρα εμμηνόπαυσης και είναι μια καλή στιγμή να σταματήσει το στίγμα προς τις γυναίκες που την περνάνε. Και μια ακόμα καλύτερη στιγμή, οι γυναίκες να ενημερωθούμε σωστά για αυτή τη φάση της ζωής μας και να προετοιμαζόμαστε έξυπνα. Η Ελένη Παπαϊωάννου και η Naomi Watts το εξήγησαν περίφημα.

Η τραγική υπόθεση του βιασμού και της εκπόρνευσης του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό ξερίζωσε τα μέσα μας και έδειξε το απαίσιο πρόσωπο πολλών ελληνικών media. Να είμαστε γεράκια που προστατεύουμε, όχι όρνια στον πόνο του άλλου.

O Γιώργος Λιάγκας δεν πέρασε απλώς κόκκινη γραμμή, την εξολόθρευσε.

Ο Erdogan ζήλεψε τον Kim κι αμόλησε κι αυτός έναν βαλλιστικό πύραυλο.

Ο Elon Musk απείλησε να κόψει το τζάμπα internet μέσω των δορυφόρων του στην Ουκρανία και μετά το πήρε πίσω. Α, και λάνσαρε ένα άρωμα που μυρίζει καμμένη τρίχα.

Ο Kanye, μετά τον χαμό με τα White Lives Matter κι αφού το twitter του μπλόκαρε προσωρινά τον λογαριασμό για αντισημιτικό λόγο, αποφάσισε να αγοράσει -και αυτός- δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Το συντηρητικό (ο ήπιος χαρακτηρισμός) Parler.

Έκανε πρεμιέρα το Αυτή η Νύχτα Μένει. Ο Βασίλης Μπισμπίκης είναι τόσο σωστά κουμπωμένος στον ρόλο, που πιστεύω ότι ο κανονικός του εαυτός είναι ο Στρατής Βαρδάρης και ο ρόλος είναι η εκτός σίριαλ ζωή του. Επίσης από πότε κανένας στο Αγρίνιο δεν λέει λι και νι; Άννα Μάσχα, είσαι (το) όνειρο.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης δεν αστειευόταν όταν έλεγε ότι κάθε επεισόδιο του Maestro είναι μια μικρή ταινία. Κι ας τον λένε Ορέστη.

Halloween έρχεται, ετοιμάσου για σκοτεινές σειρές:

The Watcher, Netflix (Naomi Watts, Bobby Cannavale σε μια wtf αληθινή ιστορία)

The Midnight Club, Netflix (Τι γίνεται όταν 8 νέοι άνθρωποι που ξέρουν ότι θα πεθάνουν, δημιουργούν μια λέσχη όπου λένε ιστορίες τρόμου;)

Black Butterflies, Netflix (όταν ένας συνταξιούχος καλεί έναν συγγραφέα να γράψει τα απομνημονεύματά του, ο τελευταίος βρίσκεται μπροστά στην ιστορία ενός ζευγαριού serial killers)

Διάβασε το iconic non fiction του αφεντικού του horror genre, Stephen King, Μακάβριος Χορός. Αναλύει τα horror milestones της γενιάς μας (από τον Φρανκεστάιν μέχρι τον Δράκουλα) και εξηγεί με την εκπληκτική γραφή του γιατί τελικά μας τραβάει τόσο πολύ ο τρόμος.

Αν θέλεις αστείο σχεσικό κυνισμό, το νέο μεταφρασμένο βιβλίο του Τζον Φάντε, Γεμάτη Ζωή (μια συζυγική νουβέλα), είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι.

*Ακολούθησε τη Μίνα Μπιράκου σε Twitter,  Facebook και Instagram.