BEEN THERE DONE THAT

Ευλογημένα Ραφάλ, αεροχείμαρροι και πάντα #με_τη_Γεωργία. H σεναριακή ζωή του Guy Krief

Η 24χρονη που βιάστηκε στη Θεσσαλονίκη έχει όνομα, πρόσωπο και δυνατή φωνή. Γεωργία Μπίκα έχεις cojones. Ο Guy Krief έχει ζωή που θα μπορούσε να είναι ταινία κι ένα podcast που μπορεί να σε κάνει επιχειρηματία.

Άκου το podcast:

Η υπόθεση ενός ομαδικού βιασμού μετά από νάρκωση μιας 24χρονης κοπέλας είναι συγκλονιστική. Και με την απόφαση της ίδιας να βγει και να μιλήσει με το πρόσωπο, τη φωνή και το ονοματέπωνυμό της είναι και ιστορική.

Η Γεωργία Μπίκα είναι γενναία με όλη τη -λογική Ελλάδα- στο πλευρό της. Και με τη συνέντευξή της έδειξε περίτρανα γιατί το “να κάνει καταγγελία στην αστυνομία” μια κοπέλα που έχει πέσει θύμα βιασμού δεν είναι τόσο απλό όσο το λέμε.

Η Ελληνική τηλεόραση μίλησε. Και εκτέθηκε.

Ήρθαν τα Ραφάλ. Τα αγιάσαμε. Και τσακωθήκαμε για λογαριασμό τους.

Έρχεται και ο αεροχείμαρρος με το όνομα Ελπίδα. Αγκαλιά τις γάτες σας και χοντρές κάλτσες.

Ο Boris Johnson ζήτησε συγγνώμη. Περίπου. Και είναι έτοιμος να καταργήσει όλα τα μέτρα για τον κορονοϊό.

2.500 εργαζόμενοι στη Μεγάλη Βρετανία θα ζήσουν 6 μήνες δουλεύοντας τέσσερις μέρες την εβδομάδα με τον ίδιο μισθό. Το χρωστάνε στο πιλοτικό πρόγραμμα 4 day week global. Δείτε και προς τα εδώ λίγο.

Η πρόταση γάμου του Machine Gun Kelly στη Megan Fox είχε παραδοσιακά στοιχεία. Και λίγα αίματα. Κι ένα επώδυνο μονόπετρο.

Kanye, είτε όντως έχεις σχέση με τη Julia Fox, είτε όχι, κάντε όμως βρε παιδί μου μια νέα φωτογράφιση γιατί κάπου νισάφι.

O Guy Krief αφηγείται τη συναρπαστική ζωή του, από το γαλλικό ίντερνετ στο Αμελί κι από την τεχνολογία στην Αμερική στο Nolan και τον Προβελέγγιο εδώ, με πολλές ενδιάμεσες στάσεις. Το νέο του project (εκτός από ένα ντοκιμαντέρ που ψάχνει διανομή), λέγεται Pitch Me Up, όπου μαζί με τον Λάκη Γαβαλά (ναι, καλά διάβασες) φιλοξενούν το πιτσάρισμα start up εταιρειών και, αν πειστούν, τους βρίσκουν χρηματοδότηση.

Αν ακόμα δεν έχεις κολλήσει με το Wordle, ήρθε η ώρα σου. Ο υπόλοιπος πλανήτης και έχει κολλήσει και το αναλύει.

Δες την τρίτη σεζόν του After Life. Κλάψε, γέλασε, νιώσε. Έχει φροντίσει ο Ricky Gervais για εσένα.

Αν πάλι, είσαι περισσότερο σε φάση δυστοπίας, το Station Eleven στην Cosmote TV είναι η μίνι σειρά που χρειάζεσαι.

H σειρά βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο.

Αν όμως θέλεις να διαβάσεις κάτι πιο ανθρωποκεντρικό, το Τρεις Γυναίκες της Lisa Taddeo είναι το αποτέλεσμα μιας δεκαετούς έρευνας της δημοσιογράφου/συγγραφέα που ταξίδεψε έξι φορές σε όλες σχεδόν τις ΗΠΑ και μίλησε με πολλές γυναίκες κάθε ηλικίας και οικονομικοκοινωνικής κατάστασης για τη γυναικεία επιθυμία.

*Βρες και κάνε subscribe στο Podcast της Μίνας Μπιράκου στο Ladylike.gr, Been There Done That, στο Spotify

*Ακολούθησε τη Μίνα Μπιράκου σε Twitter,  Facebook και Instagram