FOOD FACTORY

Εντυπωσιακή τούρτα αγγουριού. Ετοιμάσου για αποθέωση

Με απλά υλικά και χωρίς πολύωρη προετοιμασία μπορείς να έχεις ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η συνταγή για την τούρτα αγγουριού που ετοιμάζουμε σήμερα θα γίνει από τις αγαπημένες σου.

τούρτα αγγουριού

Υλικά

1 ψωμί μπόμπας

300 γρ. τυρί κρέμα

8 αγγούρια

1 κ.σ. αλάτι

Για την επικάλυψη

100 γρ. βούτυρο

300 γρ. τυρί κρέμα

1 σταγόνα πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

τούρτα αγγουριού

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα αγγούρια και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες με τη βοήθεια ενος ειδικού τρίφτη(στρογγυλές σαν τσιπς). Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε 1 κ.σ. αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα (θα βγάλουν υγρά). Αλείφουμε τα ψωμάκια με το τυρί κρέμα και βάζουμε 2 στρώσεις αγγούρια, προσθέτουμε λίγο αλάτι και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. (Θα χρησιμοποιήσουμε Πέντε ψωμιά από την μπόμπα)

Για την επικάλυψη

Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Χωρίζουμε το μείγμα σε ¼ και ¾. Αλείφουμε την τούρτα με μια στρώση με τα ¾ του μείγματος, την βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα.

Στο ¼ κρέμα προσθέτουμε 1 σταγόνα πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, χτυπάμε για λίγο ακόμα, τοποθετούμε το μείγμα σε ένα κορνέ στο οποίο έχουμε βάλει τιπ αστέρι και διακοσμούμε την τούρτα.