BUBBLES AND ΑVOCADOS

Δεν τρως ρεβίθια με τίποτα; Με αυτή τη συνταγή θα τα λατρέψεις

Γεια σας. Είμαι η Βubbles and Αvocados και θέλω να σας ρωτήσω αν έχετε δει αυτά τα πορτοκαλί ξηροκάρπια που λέγονται tiger nuts και είναι πέρα για πέρα εθιστικά; Ξεχάστε τα και φτιάξτε μόνες σας αυτά τα ρεβίθια στον φούρνο με μπαχαρικά που είναι ιδανικά για τσιμπολόγημα και για να συνοδεύσουν το κρασί, την μπίρα ή το ποτό σας

Μπορείτε να κάνετε τα ρεβίθια όσο πικάντικα θέλετε, φυσικά, και να βάλετε τα μπαχαρικά που εσείς επιθυμείτε. Εγώ σας δίνω τη δική μου εκδοχή.

Υλικά

400 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα και βρασμένα μέχρι να μαλακώσουν

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1,5 κουτ. γλυκού κουρκουμάς

1,5 κουτ. γλυκού πάπρικα

½ κουτ. γλυκού τσίλι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Έχουμε ήδη μουλιάσει αποβραδίς και βράσει τα ρεβίθια μας και τα έχουμε στραγγίξει και στεγνώσει καλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις και στρώνουμε μία λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε καλά, ώστε να πάνε παντού τα μπαχαρικά.

Ρίχνουμε τα ρεβίθια στη λαδόκολλα και τα απλώνουμε ώστε να είναι αραιά.

Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.