MADAME GINGER

Τα μπισκότα για τον σκύλο σου με 3 υλικά που θα τρως κι εσύ

Unsplash

Φροντίζεις να μαγειρεύεις θρεπτικά και νόστιμα φαγητά για εσένα, την οικογένειά σου και τους φίλους σου. Προσπαθείς να αποφεύγεις τις κακές τροφές και να προμηθεύεσαι την καλύτερη δυνατή πρώτη ύλη για τα μαγειρέματά σου.

Ήρθε η ώρα να αναβαθμίσεις τις λιχουδιές που δίνεις στον καλύτερό σου φίλο, -το σκυλάκι σου -και να τις φτιάξεις μόνος σου με ελάχιστα υλικά και με απίστευτη ευκολία. Το καλύτερο είναι ότι οι λιχουδιές αυτές είναι το τέλειο σνακ και για εσένα ή για τις λιγούρες των παιδιών της οικογένειας προκειμένου να αποφύγεις την υπερβολική ζάχαρη των έτοιμων μπισκότων. Αυτή είναι η συνταγή για μπισκότα για τον σκύλο σου. Και για εσένα.

  • Μερίδες: 30 μπισκότα
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 10 λεπτά
  • Διατηρούνται για 15 μέρες σε καλά σφραγισμένο δοχείο

Υλικά για τα μπισκότα για τον σκύλο:

  • 130 γρ. νιφάδες βρώμης
  • ¼ κ.γλ. κανέλα
  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 60 γραμμάρια φυστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση:

1) Βάζουμε τις νιφάδες βρώμης με την κανέλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με λεπίδες (μούλτι) και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει σκόνη.

2) Σε ένα μπολ λιώνουμε πολύ καλά τις μπανάνες με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και συνεχίζουμε με το πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης σε δύο δόσεις και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.

3) Κάνουμε την ζύμη μπάλα με τα χέρια μας, τη βάζουμε πίσω στο μπολ, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

4) Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας, ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1-1.2 εκατοστών. Κόβουμε με κουπάτ όσα περισσότερα μπισκότα μπορούμε και συνεχίζουμε να ανοίγουμε φύλλο και να κόβουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

5) Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα και τρυπάμε ελαφρώς με ένα πιρούνι στο κέντρο του μπισκότου. Ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30 λεπτά στους 170oC.

6) Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν δώσουμε το πρώτο μπισκοτάκι στον σκύλο μας (και φάμε κι εμείς ένα μαζί του)!

Ακολουθήστε τη Madame Ginger στο Facebook και στο Instagram. Μπορείς επίσης να δεις τα video της στο YouTube κανάλι της.