VIVIANE' S BEAUTY TALKS

Hangover: 6 σωτήρια beauty tips για να το αντιμετωπίσεις

Ladylike.gr Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Γιορτές, τριήμερα, ρεβεγιόν και γενικότερα άδεια χωρίς έστω και ένα μικρό hangover δε γίνονται. Πέρασες τέλεια, ήπιες, ξενύχτησες, αλλά το κεφάλαιο «επόμενο πρωί» φαντάζει αγώνας του Τσιτσιπά έναντι Ναδάλ πόσο μάλλον όταν α) πρέπει να πας στο γραφείο (και όχι να μείνεις σπίτι να ξεκουραστείς) ή β) είσαι καλεσμένη στο 19ο -οικογενειακό συνήθως- τραπέζι της χρονιάς που μόλις ξεκίνησε.

Ο αγώνας όμως, να επανέλθεις και να μην καταλάβει κανείς τίποτα (για να μην εξηγείς κιόλας) δεν είναι άνισος σε καμία περίπτωση. Έχουμε και για την ακρίβεια δοκιμάσαμε και σου δείχνουμε 6 σωτήρια tips για να καμουφλάρεις κάθε συνέπεια του hangover στην επιδερμίδα σου.

Παγάκι, η λύση «express»

Είναι το κόλπο της Bella Hadid και πολλών supermodels να δείχνουν ξεκούραστα και να κάνουν την επιδερμίδα τους να λάμπει ξανά μετά από πολύωρα γυρίσματα και φωτογραφίσεις. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να περάσεις ένα παγάκι περιμετρικά σε όλο το πρόσωπό σου. Με αυτόν τον τρόπο, αναζωογονείς και φωτίζεις την επιδερμίδα σου, μειώνοντας παράλληλα  τη φλεγμονή και το πρήξιμο.

Ενυδατώσου με ένα mist προσώπου

Είναι η κίνηση- ματ το επόμενο πρωί. Επίλεξε ένα ενυδατικό mist προσώπου (το δικό μου είναι το Wild Rose Hydrating Face Mist H2Rose από την Korres, ενισχυμένο σε υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση, τόνωση) και ψέκασε σε όλο το πρόσωπό σου. Αμέσως θα αισθανθείς την επιδερμίδα σου πιο ενυδατωμένη και φρέσκια.

Πιες νερό

Το αλκοόλ αφυδατώνει και ειδικά αν ήπιες λίγο (ή πολύ) παραπάνω απ’ ό,τι φανταζόσουν. Φρόντισε λοιπόν,  τόσο πριν πέσεις για ύπνο να πιείς 2 ποτήρια νερό αλλά και την επόμενη μέρα να καταναλώσεις τουλάχιστον 1.5 λίτρο νερό.

Eye Patches, τα θαυματουργά

Είναι το πρώτο πράγμα που μαρτυρά το hangover σου aka πόσο ξενύχτησες και αυτό που θα πρέπει να στοχεύσεις συγκεκριμένα. Η πιο αποτελεσματική λύση-express; Τα eye patches (aka μάσκες ειδικά σχεδιασμένες για την περιοχή κάτω από τα μάτια, το σημείο δηλαδή που εμφανίζονται μαύροι κύκλοι και σακούλες). Από τα αγαπημένα μου, τα FlashPatch Illuminating Eye Gels της Patchology (θα τα βρεις στα Sephora) που δρουν μέσα σε 5 λεπτά, ενυδατώνουν και φωτίζουν την περιοχή των ματιών, διορθώνοντας ταυτόχρονα τις δυσχρωμίες και τους μαύρους κύκλους χάρη στα ενεργά συστατικά τους. Plus: Αφήνουν μία δροσερή αίσθηση κάτω από τα μάτια, με αποτέλεσμα το βλέμμα να δείχνει πιο ξεκούραστο.

Κάνε αντιπερισπασμό με το κόκκινο κραγιόν

Ο τέλειος αντιπερισπασμός έχει όνομα: κόκκινο κραγιόν. Ο πιο «έξυπνος» τρόπος να αποπροσανατολίσεις την προσοχή από τους μεγάλους μαύρους κύκλους, τις σακούλες και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια σου. Τι λες;

Πριν κοιμηθείς

Δεν χρειάζεται να διαθέσεις άπειρο χρόνο αρκεί να έχεις πρόγραμμα και τα σωστά προϊόντα στα χέρια σου. Κι αν δεν διαθέτεις ένα μισαωράκι μέσα στην ημέρα σου να κάνεις μάσκα, κάνε μία overnight mask aka μία μάσκα που την απλώνεις στην επιδερμίδα σου λίγο πριν κοιμηθείς, δεν χρειάζεται να την αφαιρέσεις και δρα μόνη της όλο το βράδυ, ενυδατώνοντας την επιδερμίδα σου και επανορθώνοντας τις φθορές από το ξενύχτι. Τι πιο εύκολο; Από τις πιο αγαπημένες μου- ίσως η πιο αγαπημένη μου για το 2019- η Superberry Hydrate + Glow Dream Mask της Youth To The People (θα τη βρεις αποκλειστικά στα Sephora).

Στο μεταξύ, επειδή οι γιορτές δεν τελείωσαν, σου δείχνουμε τρία εύκολα γιορτινά χτενίσματα, σε περίπτωση που χρειάζεσαι #hairinspo.