TIPS

5 τρόποι να κρατήσεις μακριά τις μύγες από το φαγητό σου

Unsplash

Είτε τρως στη βεράντα ή την αυλή του σπιτιού σου, είτε στην ταβέρνα, είναι πραγματικά πάρα, μα πάρα πολύ σπαστικό να στριφογυρνάνε μύγες γύρω από εσένα και το φαγητό σου. Προσωπικά, εκτός του ότι σιχαίνομαι να φάω οτιδήποτε έχει ακουμπήσει μύγα, με ενοχλεί να κάθονται πάνω μου και γενικώς μου αποσπούν την προσοχή από το φαγητό και τη συζήτηση.

Βρήκα λοιπόν 4 τρόπους με τους οποίους μπορούμε, αν όχι να τις ξεφορτωθούμε, τουλάχιστον να μειώσουμε τις επισκέψεις τους.

Μαζεύουμε τα χαλασμένα φρούτα και λαχανικά

Το αγαπημένο φαγητό των μυγών αλλά και το μέρος όπου αναπαράγονται είναι τα σάπια φρούτα και λαχανικά και τα κόπρανα των κατοικιδίων μας.

Τι κάνουμε;

Σε περίπτωση που το ζωάκι μας έχει κάνει την ανάγκη του στην βεράντα ή την αυλή μας, τα μαζεύουμε πριν στρώσουμε το τραπέζι για φαγητό (και φροντίζουμε να το βγάζουμε συχνά βόλτα). Αν έχουμε φυτέψει στην αυλή μας λαχανικά και φρούτα, φροντίζουμε να κόψουμε και να απομακρύνουμε όσα έχουν ωριμάσει καλά. Αν έχουμε κάδο σκουπιδιών ή έχουμε αφήσει κάποια σακούλα με σκουπίδια στην βεράντα ή την αυλή, τα απομακρύνουμε πριν κάτσουμε να φάμε.

Βάζα με φρέσκα αρωματικά

Οι μύγες φαίνεται να μην αγαπούν τον βασιλικό, τη λεβάντα, τον δυόσμο, το δενδρολίβανο και τη μέντα.

Τι κάνουμε;

Γεμίζουμε βαζάκια με ματσάκια από τα παραπάνω μυρωδικά και ιδιαίτερα με βασιλικό.Τοποθετούμε τα βάζα σε διάφορα σημεία του τραπεζιού και θυμόμαστε να χαϊδεύουμε ανά διαστήματα τα αρωματικά ώστε να σκορπίζουν τα αρώματα τους και να διώχνουν τις μύγες.

Κρύβουμε τη ζάχαρη και το αλκοόλ

Οι μύγες αγαπούν τη ζάχαρη, οτιδήποτε μυρίζει μαγιά και το αλκοόλ.

Τι κάνουμε:

Δεν φέρνουμε στο τραπέζι οτιδήποτε έχει πολλή ζάχαρη όπως αναψυκτικά, κοκτέιλ, χυμούς κτλ.
Αποφεύγουμε και το κρασί ή την μπύρα καθώς θα τραβήξει αμέσως όσες μύγες υπάρχουν γύρω-γύρω
Μία λύση για να μην φας ξεροσφύρι, είναι να βάλεις το αναψυκτικό ή το ποτό/κρασί/μπύρα σε ένα επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι με καπάκι (αυτό που έχεις πχ για να παίρνεις καφέ στη δουλειά) και να το έχεις όλη την ώρα κλειστό.

Φοράμε εντομοαπωθητικό

Το βιολογικό εντομοαπωθητικό που έχεις πάρει με φυσικά εκχυλίσματα βοτάνων, δεν κάνει μόνο για την απομάκρυνση των κουνουπιών αλλά και των μυγών.

Τι κάνουμε;

Προτιμούμε ένα εντομοαπωθητικό με φυσικά αρώματα τα οποία αντιπαθούν οι μύγες όπως η λεβάντα, ο βασιλικός, ο δυόσμος, η μέντα και το δεντρολίβανο. Βάζουμε λίγο στους καρπούς και τον λαιμό πριν αρχίσουμε να στρώνουμε το τραπέζι.

Φτιάχνουμε DIY μυγοπαγίδες

Ακόμα και όλα τα παραπάνω βήματα να έχεις κάνει σωστά, πάντα θα βρουν το δρόμο για το τραπέζι σου λίγες μύγες. Φτιάχνουμε λοιπόν δικές μας μυγοπαγίδες για πιάσουμε όσες τολμηρές μύγες λιγουρευτούν το φαγητό μας.

Τι κάνουμε;

Βάζουμε σε ένα μπολ μηλόξιδο (περίπου 300 ml) και μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας σαπούνι πιάτων, το οποίο όμως πρέπει να έχει ένα λουλουδάτο άρωμα για να τις προσελκύσει.
Τοποθετούμε το μπολ κοντά στο τραπέζι που θα φάμε (αλλά όχι επάνω) και τρώμε ανενόχλητοι αφού οι μύγες θα πάνε κατευθείαν στο μπολ μας.

Σημείωση: Αν θέλεις να είσαι 100% σίγουρη ότι οι μύγες θα πάνε στο μπολ και θα μείνουν για πάντα εκεί, κλείσε το καλά με μεμβράνη κουζίνας και άνοιξε μερικές τρύπες με ένα στιλό ή ψαλίδι. Οι μύγες θα μπουν για το άρωμα και τη ζάχαρη και θα παγιδευτούν εκεί.

Ακολουθήστε τη Madame Ginger στο Facebook και στο Instagram. Μπορείς επίσης να δεις τα video της στο YouTube κανάλι της.