VIVIANE' S BEAUTY TALKS

5 πολύ πρακτικά tips για το καλοκαιρινό μακιγιάζ σου από τη makeup artist Ολίβια Σαχινίδου

Αγγελική Καλαμαρά

Το μακιγιάζ μας το καλοκαίρι θέλουμε να είναι ανάλαφρο, δροσερό και φυσικό. Από την άλλη πλευρά, όταν πρέπει να βαφτούμε κάπως πιο επίσημα (για τη δουλειά ή απλά για κάποιο γάμο, βάφτιση κλπ) θέλουμε να παραμένει αναλλοίωτο. Για το δεύτερο, πριν λίγο καιρό μαζί με τη makeup artist Ολίβια Σαχινίδου αποφασίσαμε να σου δείξουμε τα «σωτήρια» tips  για να το διατηρήσεις σταθερό μέσα στις αντίξοες συνθήκες.

Αυτή τη φορά, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σου πέντε πολύ πρακτικά tips για το καλοκαιρινό μακιγιάζ σου. Συμβουλές που θα σου εξασφαλίσουν ένα φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς να επιβαρύνεις την επιδερμίδα σου με extra προϊόντα ή βήματα. Εξάλλου, το καλοκαίρι θέλουμε όλα να είναι ανάλαφρα και το μακιγιάζ μας, δεν αποτελεί εξαίρεση!

Πέντε πρακτικές συμβουλές για το καλοκαιρινό μακιγιάζ σου:

-Αντικατάστησε το foundation με μία BB/CC cream/ αντηλιακό με χρώμα

Αν θέλεις να πετύχεις ένα πιο φυσικό και ανάλαφρο αποτέλεσμα στην επιδερμίδα σου, αντικατέστησε το βαρύ foundation με μία BB/CC cream που προσφέρει ελαφριά κάλυψη και αντηλιακή προστασία.

-Προτίμησε μία αδιάβροχη μάσκαρα αντί για κανονική

Ακόμη κι αν δεν έχεις σκοπό να φορέσεις τη μάσκαρά σου στην παραλία, καλό είναι στο καλοκαιρινό μακιγιάζ σου να προτιμήσεις μία μάσκαρα με αδιάβροχη φόρμουλα για να αποφύγεις τις αλλοιώσεις και τις μουντζούρες που δημιουργούνται από την υγρασία και τη ζέστη.

-Πες «ναι» στα έντονα κραγιόν

Μιας και το καλοκαίρι εκ των πραγμάτων καλό είναι να προτιμάμε το πιο ελαφρύ μακιγιάζ ματιών, μπορείς να πετύχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας μία έντονη απόχρωση κραγιόν στα χείλη σου. Αυτό από μόνο του μπορεί να κάνει τη διαφορά.

-Αντί για πουδρένιες υφές στα καλλυντικά προτίμησε τις κρεμώδεις υφές

Ολίβια Σαχινίδου Αγγελική Καλαμαρά

Το καλοκαίρι καλό είναι να αντικαταστήσεις τις πουδρέ υφές στα καλλυντικά σου (πχ το highlighter, το ρουζ, τις σκιές, το bronzer κλπ) με κρεμώδεις ή υγρές υφές, προκειμένου να κρατάς ενυδατωμένη την επιδερμίδα σου και να έχεις ένα πιο φυσικό, δροσερό αποτέλεσμα. Ένα ωραίο trick είναι να περάσεις ταμποναριστά μία μικρή ποσότητα από το έντονο κραγιόν σου στα μάγουλά σου και να το απλώσεις με τα δάχτυλά σου.

-Πες «ναι» στις copper αποχρώσεις

Αν θέλεις να πετύχεις ένα εντυπωσιακό μακιγιάζ ματιών, οι copper αποχρώσεις είναι safe και chic επιλογή να αναδείξεις το μαύρισμά σου. Προτίμησε απαλές αποχρώσεις οι οποίες να έχουν χρυσαφένιους και πορτοκαλί τόνους.