MADAME GINGER

5 μέρη για καφέ στην Αθήνα που μπορείς να πας με το κατοικίδιό σου

Η Madame Ginger προτείνει τα αγαπημένα της καφέ που μπορείς να επισκεφτείς με το κατοικίδιό σου.

Ζω 11 χρόνια με τον Μπιφτέκη. Μάλλον θα τον έχεις δει σε κάποιο #EatLikeALocal επεισόδιο, άλλωστε έχει το δικό του κοινό. Αν έχεις κι εσύ σκυλάκι, είμαι βέβαιη ότι όταν σε καλούν για καφέ ή πρέπει/θέλεις να εργαστείς εκτός του σπιτιού ή του γραφείου σου έχεις αναρωτηθεί αν το μαγαζί στο οποίο θα βρεθείς είναι φιλικό προς το κατοικίδιό σου.

Σίγουρα Gingerάκι δεν έχουν όλοι την ίδια αντιμετώπιση προς τα ζώα και δεν αναφέρομαι στους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, αλλά γενικά στον κόσμο που θέλοντας και μη συναναστρέφεσαι όταν βγάζεις βόλτα τη συντροφιά. Υπάρχουν άνθρωποι μη δεκτικοί, εκείνοι που αδίκως τα φοβούνται ή αυτοί που απλά δεν αντιλαμβάνονται το δέσιμό σου με το κατοικίδιό σου, που στην τελική, είναι ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς σου.

Ευτυχώς βέβαια υπάρχουν λίγα, αλλά πραγματικά πολύ ζεστά και ωραία στέκια στην πόλη που αγαπούν το κατοικίδιό σου όσο εμείς. Γι’ αυτό, την επόμενη φορά που θα βγεις έξω, μπορείς να αναζητήσεις ένα από αυτά τα pet friendly μαγαζιά που θα κάνουν τόσο εσένα, όσο και το σκυλάκι σου να νιώσετε άνετα.

Third Place

καφέ κατοικίδιο
Η Madame Ginger προτείνει τα αγαπημένα της καφέ που μπορείς να επισκεφτείς με το κατοικίδιό σου.

Σου έχω ξαναμιλήσει  για αυτό το φοβερό καφέ της οδού Απόλλωνος με τον specialty single origin καφέ από τους Έλληνες roasters Ofellia Coffees και τα χειροποίητα γλυκά του.

Αυτό που ίσως δεν ήξερες είναι ότι στο Third Place το κατοικίδιό σου θα νιώσει σαν στο σπίτι του, θα φάει λιχουδιές και θα κάνει dog socializing με τα υπόλοιπα σκυλάκια που επισκέπτονται τον χώρο και τεντώνονται νωχελικά στα διάφορα επίπεδα του μαγαζιού. Thumbs up για την pet friendly φιλοσοφία του πιο μίνιμαλ και cool καφέ του κέντρου.

Τhe Third Place, Απόλλωνος 23β, Σύνταγμα. Τηλ: 2111824014

Ohh boy

To Ohh boy δεν χρειάζεται μάλλον πολλές συστάσεις. Είναι ένα από τα μαγαζιά που έκαναν τον δρόμο της Αρχελάου στο Παγκράτι προορισμό για όλη την Αθήνα, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Σε αυτό το κουκλίστικο και new age γαλακτοπωλείο μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου, ένα ελαφρύ γεύμα και καταπληκτικά γλυκά, μεταξύ των οποίων θα βρεις και πολλές vegan επιλογές.

Φτιάχνει καθημερινά ολόφρεσκες λιχουδιές, από κλασικές ελληνικές συνταγές, μέχρι σταθερές γλυκές αξίες που μας έχουν έρθει από το εξωτερικό χρησιμοποιώντας πάντα προϊόντα από μικρούς εγχώριους παραγωγούς. Στη βιτρίνα του θα βρεις ένα εκπληκτικό κέικ καρότου, τιραμισού με ολόφρεσκα σαβουαγιάρ, ένα από τα καλύτερα cheesecake βύσσινο, μπορείς να φας και porridge, pancakes πρωτεΐνης και πουτίγκα chia.

Πίσω από τις τζαμαρίες του που αφήνουν το φυσικό φως να μπαίνει άπλετο στον χώρο και στα ξύλινα τραπέζια που βγάζει στο πεζόδρομιό του θα συναντήσεις κόσμο που -είτε έχει βγει για έναν χαλαρό καφέ, είτε αναζητά ένα καλαίσθητο working space- έχει μαζί του και το κατοικίδιό του. Αν παρατηρήσεις το logo του Ohh boy θα εντοπίσεις ένα μαύρο σκυλάκι με κόκκινο λουρί.

Οhh Boy, Αρχέλαου 32, Παγκράτι. Τηλ: 2111838340

Mimosa

Θα σε απομακρύνω για λίγο από το κέντρο της Αθήνας καθώς θέλω να σου συστήσω αυτό το συνοικιακό μπιστρό που ανακάλυψα σε μια #EatLikeALocal εξερεύνηση και με ενθουσίασε.

Το Mimosa είναι η ιστορία των τριών φίλων, του Θεοδόση, του Θωμά και του Φίλιππου που αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να φτιάξουν ένα φιλόξενο μαγαζί σε ένα ήσυχο στενό της Νέας Φιλαδέλφειας. Οι τρεις τους ήθελαν να προσφέρουν κάτι ξεχωριστό σε σχέση με τα υπόλοιπα καφέ της περιοχής. Έτσι αποφάσισαν να δουλέψουν με ποιοτικά φυσικά και βιολογικά προϊόντα και να κάνουν ανακύκλωση με τη μέθοδο της κομποστοποίησης θέλοντας να προάγουν έναν οικολογικό τρόπο ζωής στην πόλη.

Ο χώρος που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από μια hip γειτονιά ευρωπαϊκής πόλης δουλεύει με ποιοτικό καφέ από το ελληνικό microroastery Black Bart, είναι vegeterian και vegan friendly, σερβίρει brunch με αγνά υλικά και επενδύει σε πολλές μαμαδίσιες γεύσεις. Έχει γλυκά χωρίς ζάχαρη, χειροποίητα energy bars, σπιτικές πίτες ημέρας, απλές και πολύ νόστιμες συνταγές με αυγά.

Στα ατού του, το Mimosa είναι pet friendly κι έτσι μου έδωσε ακόμα έναν λόγο για να το αγαπήσω.

Mimosa, Εφέσου 26 & Μουδανιών, Νέα Φιλαδέλφεια. Τηλ: 2102581027

Morning Bar

Πρόκειται για το πιο μοδάτο καφέ της Αθήνας και το λέω κυριολεκτικά, αφού τα ρούχα του fashion brand ΜΕ ΤΗΕΝ μετακόμισαν στο υπόγειο και ο σχεδιαστής τους Γιώργος Σουμπάσης δημιούργησε στον χώρο τους στο Κουκάκι ένα «μπαρ για πρωινούς τύπους» με ποιοτικό καφέ και χειροποίητες λιχουδιές από την pastry chef Ιάνθη Μιχαλάκη.

Εκεί θα δεις όλη την καλή και δημιουργική Αθήνα να απολαμβάνει specialty καφέ από την ελληνική εταιρεία καβουρδίσματος Area 51, με γάλα βρώμης ή αμυγδάλου και μόνο καστανή ζάχαρη να μπαίνει στα ποτήρια.

Τα φοβερά cinnamon buns της Ιάνθης είναι από τα καλύτερα της Αθήνας, τα κέικ και τα μπισκότα φτιάχνονται μπροστά σου, ενώ εσύ ξεφυλλίζεις τίτλους κορυφαίων διεθνών περιοδικών τα οποία μπορείς και να αγοράσεις. Αν ενδιαφέρεσαι για το εναλλακτικό streetwear, τις unisex γραμμές, τα σχέδια που αποτελούν μια δήλωση σε ποιοτικά υφάσματα και ελληνικό βαμβάκι, τότε Gingerάκι πρέπει σίγουρα να δεις τα ρούχα του brand.

Στο Κουκάκι, και τον καφέ σου θα πιεις και το γλυκό σου θα απολαύσεις και τα ψώνια σου θα κάνεις και το αγαπημένο σου κατοικίδιο δεν θα αποχωριστείς.

Οδυσσέα Ανδρούτσου 36, Κουκάκι.

Barrett

Το μαγαζί που ζωντάνεψε τον πλέον εναλλακτικό δρόμο της Αθήνας. Το Barrett που ανοίγει από το πρωί και ξενυχτάει στην Πρωτογένους είχε κάνει το περασμένο καλοκαίρι ένα συγκινητικό facebook post. Είχε ανεβάσει την τελευταία φωτογραφία της Τζίλντα, του αδέσποτου που μπήκε στο μαγαζί πριν ακόμα ανοίξει και όπως διάβασα «μας έκανε παρέα όταν γκρεμίζαμε τοίχους και φτιάχναμε μπάρες, που αργότερα όταν ο χώρος γέμισε με κόσμο πήγαινε και στριμωχνόταν ανάμεσά τους στον καναπέ κάτω από το κόκκινο φως, που φωτογραφήθηκε και αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες αγνώστους».

Η Τζίλντα δεν ήταν καλά και δεν βρίσκεται πλέον στον χώρο, αλλά το Barrett συνεχίζει να υποδέχεται με την ίδια αγάπη και χαρά τα δικά μας κατοικίδια. Κι έτσι, σε ένα καφέ-μπαρ-χώρο έκθεσης δημιουργικών καλλιτεχνών- εναλλακτικό μέρος για να εργαστείς εκτός σπιτιού όλοι συνυπάρχουμε αρμονικά.

Barrett, Πρωτογένους 11, Ψυρρή. Τηλ: 2103218373

#LoveOnly,
Madame Ginger