FLAWSOME LIFE TIPS
SPONSORED

3 πράγματα που άλλαξαν όταν ξεκίνησα το τρέξιμο

Κάπου στις αρχές Απριλίου, σε κατάσταση “βαθιάς καραντίνας”, με την κλεισούρα και τα υπαρξιακά να βαράνε κόκκινο, έστειλα το μηνυματάκι μου , έβαλα τα αθλητικά μου, που μάζευαν σκόνη στο βάθος της ντουλάπας, και ξεκίνησα να τρέχω.

Αν παρακολουθείς αυτό εδώ το blog ίσως γνωρίζεις ήδη την αγάπη που έχω για τη γιόγκα. Και δεν είναι τυχαίο. Γιατί, μέχρι πριν λίγο καιρό, απεχθανόμουν τον ιδρώτα, την ένταση και οποιαδήποτε είδος έντονης καταπόνησης στο σώμα μου. Μέχρι εκείνη τη μέρα της καραντίνας που βγήκα για εκείνο το πρώτο τρέξιμο. Εντάξει, υπερβάλλω, δεν ήταν το πρώτο τρέξιμο της ζωής μου. Ήταν όμως το πρώτο μετά από χρόνια και το πρώτο σε μία σειρά συστηματικών προπονήσεων μέχρι σήμερα.

Πλέον, τρεις μήνες μετά, μπορώ να πω οτι το τρέξιμο έχει γίνει μια σταθερά στη ζωή μου και πως πολλά απ’όσα είχα στο μυαλό μου γι’αυτό έχουν πλέον ανατραπεί. Για παράδειγμα, το τρέξιμο δεν θέλει ένταση, θέλει απλά συνέπεια. Δεν είναι “καταπόνηση” αν το κάνεις σωστά, είναι όμως ψυχοθεραπεία. Δεν είναι απλά σωματική άσκηση, αλλά και διανοητική. Mε “προπονεί” ώστε να βγαίνω νικήτρια από κάθε μικρότερη και μεγαλύτερη καθημερινή μάχη. Το τρέξιμο ήρθε και άλλαξε τη ζωή μου.

Γι’αυτό και η νέα καμπάνια της ΑΜΣΤΕΛ FREE που παροτρύνει κάθε runner να αναρωτηθεί γιατί τρέχει, και να μοιραστεί το λόγο αυτό στον www.amstelfree.gr, με συγκίνησε. Εγώ, στην ερώτησή της θα απαντούσα «Τρέχω γιατί έτσι το σώμα μου γίνεται ένα με το πνεύμα μου, τρέχω για το αίσθημα ελευθερίας που εντείνεται με κάθε δρασκελιά, τρέχω γιατί κάθε ανάσα είναι ένας μικρός διαλογισμός, τρέχω για να μπορώ να χαμογελώ κάθε μέρα, ό,τι κι αν μου φέρνει».

Ο χαρισματικός παραολυμπιονίκης πρωταθλητής στίβου και πρωταγωνιστής της νέας καμπάνιας με τίτλο «Άνοιξε Βήμα», Μιχάλης Σεΐτης, απαντά «Τρέχω, γιατί δε θα ήμουν εγώ, αν δεν το έκανα» και αποδεικνύει έμπρακτα πόσο μεγάλο ρόλο μπορεί να παίξει στη ζωή καθενός από εμάς η δύναμη της θέλησης και η επιμονή. Ο Μιχάλης αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ανθρώπου, που επέλεξε να αγωνιστεί ενάντια σε όλα τα προγνωστικά και να βγει νικητής. Και μέσα από ένα σύντομο αλλά συγκινητικό βίντεο, προσκαλεί το κοινό να βάλει στη ζωή του το τρέξιμο για να βιώσει και εκείνο τα μαθήματα που αυτό προσφέρει.

Κι αν μέχρι εδώ, νιώθεις κι εσύ μια μικρή φλόγα να ξεκινήσεις το τρέξιμο, συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλυψεις τρία από τα πολλά σωματικά και πνευματικά οφέλη που θα απολαύσεις όταν αποφασίσεις να “ανοίξεις το βήμα σου”.

#1 Η γιόγκα έγινε πιο εύκολη (και πιο ανέμελη)

Ξέρεις, η καραντίνα λειτούργησε σαν μεγεθυντικός φακός σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Έτσι η γιόγκα, που πάντα ήταν για μένα ένα καταφύγιο, φορτίστηκε με την “ανάγκη” της σωματικής άσκησης και της εκτόνωσης. Με έπιασε μια άρνηση να ανεβώ στο στρωματάκι μου, μέχρι που μπήκε στη ζωή μου και το τρέξιμο. Έτσι η εκτόνωση ήταν δουλειά του “δρόμου” και επιστρέφοντας σπίτι, χαλαρή πλέον και με ήδη ζεστό σώμα, η ημέρα ολοκληρώνοταν υπέροχα με γιόγκα.

#2 Απολαμβάνω περισσότερο τη φύση της πόλης

Γιατί αν δεν έχεις τρέξει στα πάρκα και τους δρόμους της, στην παραλία και τους λόφους της, δεν έχεις καταλάβει τι πάει να πει αυτή η φράση. Η πόλη είναι γεμάτη κρυφές γωνιές, αστική πανίδα και χλωρίδα, ιδιαίτερους χαρακτήρες σε κάθε γειτονιά, υπέροχες όψεις του ουρανού ανάμεσα στα κτίρια και όλα αυτά είναι αόρατα μέχρι τη στιγμή που θα αποφασίσεις να τη δεις μέσα από τα μάτια ενός runner.

#3 Έβαλα στη ζωή μου την ΑΜΣΤΕΛ FREE

Πριν το τρέξιμο αγαπούσα τη μπύρα, τώρα όμως αγαπάω τη μπύρα που αγαπάει εμένα και το σώμα μου και μου ψιθυρίζει κάθε τόσο «Άνοιξε Βήμα». Ο λόγος για την ΑΜΣΤΕΛ FREE που καταρρίπτει τους περιορισμούς και χαρίζει απόλαυση χωρίς όρια. Είναι η πρώτη μπύρα ελληνικής παραγωγής με 0,0% αλκοόλ και μόλις 25 θερμίδες/100ml για να μπορούμε να την απολαμβάνουμε ακόμα και εμείς που αγαπάμε το fitness lifestyle. Αυτά ίσως να τα γνωρίζεις ήδη. Αυτό όμως που σίγουρα δεν ξέρεις είναι πως η περιεκτικότητα της σε βιταμίνη Β και αντιοξειδωτικά αλλά και η γεμάτη γεύση της, σε αναζωογονεί και βοηθά το σώμα σου να επανέλθει μετά από έντονη άσκηση.

«Εσύ γιατί ανοίγεις βήμα;», μας ρωτάει ο Μιχάλης, κάνοντας το δικό του κάλεσμα σε όλους τους δρομείς να μοιραστούν το λόγο που τρέχουν μέσα από το www.amstelfree.gr

#Anoiksevima #AmstelFree