VIVIANE' S BEAUTY TALKS

3 looks με έντονες σκιές που δεν πρέπει να φοβηθείς φέτος τον χειμώνα

Ψέματα δεν θα σου πω, μέχρι πριν κάμποσα χρόνια, οι παλέτες και γενικότερα, οι σκιές ματιών δεν ήταν ποτέ μέσα στα αγαπημένα μου καλλυντικά. Ναι, θα τις έβρισκες στολισμένες ή φυλαγμένες στο μπουντουάρ μου (σαν τις λίρες), ναι ενθουσιαζόμουν με κάθε νέα συσκευασία που έφτανε στα χέρια μου, αλλά δεν ήταν (σχεδόν) ποτέ μέσα στα καλλυντικά του νεσεσέρ μου ή στα πρώτα πράγματα που θα αναζητούσα στα ράφια των καταστημάτων.

 

 

 

Πάντοτε, υπήρχε μία μεγάλη διαφωνία στη χρήση τους (στο μυαλό μου τουλάχιστον). Αρχικά, ούσα lipstick addict, προτιμούσα να τονίζω ξεκάθαρα τα χείλη μου, παρά τα μάτια μου. Έπειτα, το να τονίσω και τα δύο (μάτια- χείλη) μου φαινόταν αρκετά δύσκολο και έξω από τα κυβικά μου, δεδομένου του ότι οι κινήσεις στο μακιγιάζ μου ήταν πολύ συγκεκριμένες. Αλλά το βασικότερο- ψέματα δεν θα σου πω- δεν ήξερα πώς να τις χρησιμοποιήσω σωστά.

Πίστευα πως για να τις απλώσεις στα μάτια σου θα έπρεπε τουλάχιστον να έχεις κάποιες γνώσεις σχεδίου ή Youtube που δεν έβλεπα ομολογουμένως, να έχεις κάποιο ταλέντο, πτυχίο ή τόσο σταθερό χέρι σαν να κάνεις σταυροβελονιά. Τα πράγματα δυσκόλευαν και η μάχη έδειχνε άνιση, μέχρι που το Instagram έκανε το θαύμα του. Με την καλή έννοια, αυτή τη φορά. Λογαριασμοί όπως της Pat McGrath, της Lisa Eldridge, της Γαλλίδας Violette και πιο πρόσφατα της makeup artist Jo Baker, του Patrick Ta αλλά παράλληλα, πολλών περιοδικών (πχ refinery29, byrdiebeauty, allure) αλλά και beauty brands (πχ chanelbeauty) άρχισαν να με ιντριγκάρουν και να με ξεβολεύουν κατά κάποιο τρόπο από το «μόνο μάσκαρα στα μάτια» καθεστώς μου. Προφανώς μόνο αυτό aka το Instagram δεν αρκούσε.

Η πρώτη επαφή μου με τη makeup artist Ολίβια Σαχινίδου και η μετέπειτα συνεργασία μας εδώ στο Ladylike υπήρξε καθοριστική όχι μόνο στο να λυθούν πολλές από παρεξηγήσεις που είχα με τις σκιές (aka που τις φοβόμουν, που δεν ήξερα πώς να τις απλώσω στα μάτια μου…) αλλά και στο να με κάνουν να προχωρήσω ένα βήμα παρακάτω, δηλαδή να δοκιμάσω τις πιο έντονες αποχρώσεις για ένα πραγματικά πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα στο μακιγιάζ μου.

Και μιας και οι έντονες σκιές είναι οι βασίλισσες στο μακιγιάζ την τωρινή σεζόν- F/W 19-20- αποφασίσαμε μαζί, να σου δείξουμε 3 εντελώς διαφορετικά eyeshadow trends, με inspo από τις περσινές πασαρέλες, που δεν πρέπει να φοβηθείς φέτος το χειμώνα. Μπλε, ασημί ή κόκκινη σκιά; Πάτα play στο βίντεο και κάνε subscribe στο κανάλι του Ladylike στο Youtube.

Οι σκιές που χρησιμοποίησα από το νεσεσέρ μου ήταν η κόκκινη- πορτοκαλί της Make Up For Ever Artist Face Color  στην απόχρωση B402 Vermillon (θα τη βρεις στα Sephora) ενώ μπορείς να τη φορέσεις και ως ρουζ, η μπλε σκιά της Clinique Lid Pop Eyeshadow στην απόχρωση 11 Surf Pop (limited edition) που πλέον όμως στα καταστήματα μπορείς να βρεις ως τη All About Shadow Soft Matte Single στην απόχρωση Deep Dive και η ασημένια μεταλλική σκιά της MAC Dazzleshadow Liquid Eye Shadow στην  απόχρωση Stars in my eyes (θα τη βρεις στα καταστήματα MAC).

Κόκκινη σκιά

Make Up For Ever Artist Face Color  στην απόχρωση B402 Vermillon 

 

μπλε σκια

Clinique All About Shadow Soft Matte Single στην απόχρωση Deep Dive

ασημένια σκιά

MAC Dazzleshadow Liquid Eye Shadow στην  απόχρωση Stars in my eyes