ΜΑΛΛΙΑ

Χτενίζεις τα μαλλιά σου λάθος κι αυτές είναι 7 κινήσεις που πρέπει να αλλάξεις

Imaxtree

«Πόσο λάθος μπορεί να χτενίζω τα μαλλιά μου;» Είναι ενδεχομένως το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό- και δικαιολογημένα- αφού διάβασες τον τίτλο του θέματος. Γιατί, τι περιθώριο λάθους μπορεί να έχει μία τόσο απλή κίνηση στα μαλλιά σου που κάνεις εδώ και χρόνια;

 

Κι όμως, τα πράγματα μπορεί να είναι απλά- δεν μιλάμε για κάποιο θεώρημα αστροφυσικής- όμως, αυτό δε σημαίνει πως γίνονται σωστά, με τις συνέπειες να στοιχίζουν κάτι στην υγεία των μαλλιών σου (λιγότερη λάμψη, σπάσιμο της τρίχας, φριζάρισμα, πιο αδύναμα μαλλιά κλπ). Πάμε να δούμε λοιπόν μερικές κινήσεις που πρέπει να αλλάξεις όταν χτενίζεις τα μαλλιά σου;

Χτενίζεις τα μαλλιά σου ενώ είναι ακόμη βρεγμένα

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζεις από αυτή τη στήλη πως τα μαλλιά όταν είναι βρεγμένα είναι πιο εύθραυστα από ό, τι όταν είναι εντελώς στεγνά. Γι αυτό το λόγο, καλό θα ήταν α) να αποφεύγεις να τα χτενίζεις ενώ είναι ακόμη αρκετά βρεγμένα, διαφορετικά χρησιμοποίησε μία χτένα με μεγάλα δόντια β)να κάνεις πιο απαλές, λιγότερο βιαστικές και απότομες κινήσεις, γ) να απλώνεις από πριν ένα conditioner ή ένα προϊόν ειδικά για το ξεμπέρδεμα των μαλλιών σου.

Δεν χτενίζεις ποτέ τα μαλλιά σου

Το χτένισμα των μαλλιών δεν είναι ένα περιττό βήμα στην φροντίδα τους και θα πρέπει να γίνεται σε μία τακτική βάση. Κι αυτό γιατί, χτενίζοντας τα μαλλιά σου, τα φυσικά έλαια που παράγει το τριχωτό της κεφαλής διανέμονται σ’ όλη την επιφάνεια, προάγοντας την καλή υγεία του.

Το παρακάνεις με το χτένισμα

Από την άλλη πλευρά (του να μην χτενίζεσαι καθόλου), θα πρέπει να αποφύγεις τις υπερβολές όσο αφορά το πόσο συχνά χτενίζεις τα μαλλιά σου. Μία φορά αρκεί, οι περισσότερες μπορούν ακόμη και να προκαλέσουν φριζάρισμα.

Η βιασύνη δεν βοήθησε ποτέ, κανέναν

Μέσα στα χειρότερα σενάρια: Να βιάζεσαι και να είναι μπερδεμένα τα μαλλιά σου. Το αποτέλεσμα ξέρεις από την αρχή πως δεν θα είναι καλό. Σ’ αυτή την περίπτωση ένας χρήσιμος κανόνας προκειμένου να μη βρεθείς με μία βούρτσα γεμάτη τρίχες, είναι να ξεκινάς να ξεμπερδεύεις τα μαλλιά σου σταδιακά, σε μικρά τμήματα, με φορά από κάτω προς τα πάνω έως δηλαδή το τριχωτό της κεφαλής.

Δεν έχεις χτενίσει τα μαλλιά σου πριν μπεις για μπάνιο

Ένα έξυπνο tip, ειδικά αν έχεις παρατηρήσει πως τα μαλλιά σου μπερδεύονται πολύ εύκολα κατά το λούσιμο, είναι να τα χτενίζεις πριν μπεις στο μπάνιο, μιας και όταν είναι ακόμη στεγνά είναι λιγότερο εύθραυστα. Φυσικά, αν τα μαλλιά σου μπερδεύονται πολύ, καλό είναι να χρησιμοποιείς ειδικά προϊόντα για ξεμπέρδεμα.

Δεν χρησιμοποιείς τη σωστή βούρτσα όταν χτενίζεις τα μαλλιά σου

Όλα τα πράγματα δεν είναι για όλους και ούτε όλες οι βούρτσες για όλους τους τύπους μαλλιών και τις περιστάσεις. Ανάλογα με το αν έχεις σγουρά, ίσια, πιο χοντρά ή λεπτά μαλλιά, ακόμη και την περίσταση (όταν τα στεγνώνεις με το πιστολάκι κλπ) μπορείς να προμηθευτείς την κατάλληλη βούρτσα.

Δεν θυμάσαι από πότε έχεις να καθαρίσεις τη βούρτσα σου

Πηγαίνει ο νους σου πως μία βρώμικη βούρτσα μπορεί ευθύνεται για το γεγονός πως τα μαλλιά σου λαδώνουν πιο εύκολα; Αρκεί να σκεφτείς πως η βούρτσα είναι ένας μαγνήτης που συγκρατεί τη σκόνη, το σμήγμα αλλά και υπολείμματα από κάθε προϊόν που χρησιμοποιείς στα μαλλιά σου.  Γι’ αυτόν τον λόγο,  όπως και τα πινέλα του μακιγιάζ σου, πρέπει να την καθαρίζεις τακτικά τουλάχιστον κάθε 2 εβδομάδες.