ΜΑΛΛΙΑ

Το χτένισμα που έκανες στο σχολείο και κάνει δυναμικό comeback το φετινό καλοκαίρι

Imaxtree Imaxtree

Τα μαθητικά τα χρόνια δεν ξέρω αν δεν τα αλλάζεις με τίποτα, πάντως σίγουρα αυτό που δεν μπορείς να αλλάξεις εύκολα είναι οι αναμνήσεις και οι άπειρες φωτός με τα χτενίσματα που σου έκανε η μαμά πηγαίνοντας στο σχολείο.

Είτε πήγαινες Πρώτη Δημοτικού, είτε Έκτη, είτε το είχε η μαμά σου από κομμωτική τέχνη, είτε όχι, σίγουρα θα έχουν υπάρξει οι φορές που έχεις θυμηθεί τα υπέροχα πλεξουδάκια ή την κλασική γαλλική που σου έκανε. (Δεν θα μιλήσω για τα μαλλιά-τοστιέρα, τα hair clips πεταλούδες ή τα χρωματιστά extensions με clips, γιατί αυτά τα κάναμε μόνες μας).

Στο θέμα μας, τώρα. Κι ενώ τα σχολικά χρόνια έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, κάποια χτενίσματα από την τότε εποχή κάνουν δυναμικό comeback, προ(σ)καλώντας μας να τα ξαναδοκιμάσουμε στην πιο «ενήλικη» εκδοχή τους. Σίγουρα, ένα από αυτά που μας έκανε εντύπωση και ξεχωρίσαμε από τις περσινές πασαρέλες, τα κλασικά γαλλικά πλεξουδάκια.

Boho πλεξούδες

[email protected]

Το είδαμε στο show: Alice + Olivia

Αν θέλεις να δημιουργήσεις ένα πιο boho, ρομαντικό look, τότε  πιάσε τα μαλλιά σου σε δύο πλεξουδάκια και στη συνέχεια, άνοιξέ τα με τα δάχτυλά σου, προκειμένου να τους δώσεις extra όγκο και υφή. Για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, πρόσθεσε μικρές πέρλες ή αξεσουάρ.

Πιο «αυστηρές» sleek πλεξούδες

Imaxtree

Το είδαμε στο show: Max Mara

Αν μισείς το φριζάρισμα και γενικότερα η υγρασία κάνει τα μαλλιά σου να αφηνιάζουν πάνω στο κεφάλι σου, τότε μη διαστάσεις να κάνεις δύο sleek πλεξουδάκια, αφού πρώτα έχεις δημιουργήσει μία βάση για wet look στα μαλλιά σου.

«Μισοτελειωμένες» πλεξούδες

Imaxtree

Το είδαμε στο show: Antonio Marras

Ξέφυγε από τα κλασικά και μη διστάσεις να βάλεις τη δική σου πινελιά στα πλεξουδάκια σου. Εδώ, στην πιο «μισοτελειωμένη» εκδοχή τους, περνώντας μία κορδέλα από μέσα.

Η πιο εναλλακτική version

Imaxtree / Imaxtree

Το είδαμε στο show: Stella Jean

Και σε αυτή την περίπτωση, κάνεις δύο πλεξουδάκια, απλά περνάς το ένα μπροστά από το μέτωπό σου για ένα πιο hippie αποτέλεσμα.