ΠΡΟΣΩΠΟ

Ξυραφάκια, σφουγγαράκια μακιγιάζ, τσιμπιδάκι φρυδιών: Κάθε πότε πρέπει να τα αντικαθιστάς;

Pexels

Θυμάσαι ποια είναι η τελευταία φορά που άλλαξες το ξυραφάκι ή το τσιμπιδάκι φρυδιών σου; Πότε πέταξες τα παλιά σφουγγαράκια μακιγιάζ σου; Το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη περίοδος για να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα εκτός από τα καλλυντικά και στα beauty tools που χρησιμοποιείς καιρό τώρα!

 

Πριν κάνεις ακόμη μία φορά τα στραβά μάτια στα βακτήρια που αναπτύσσονται στα ξυραφάκια ή τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ σου τσέκαρε την παρακάτω λίστα!

Ξυραφάκια:

Σύμφωνα με την  Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, οι λεπίδες και τα ξυραφάκια μιας χρήσης έχουν διάρκεια ζωής περίπου πέντε έως επτά ξυρίσματα. Τα ξυραφάκια κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος τείνουν να μαζεύουν στις λεπίδες τους εκτός από τρίχες, την κρέμα/ αφρό ξυρίσματος και νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, αυξάνοντας τον κίνδυνο ερεθισμού, κοκκινίλων- ακόμη χειρότερα, εγκαύματος. Αυτός είναι και ο λόγος που οι ειδικοί προτείνουν το καλό πλύσιμο των λεπίδων τους, ιδιαίτερα μετά από κάθε χρήση.

Βέβαια, σε κάθε περίπτωση, όπως καταλαβαίνεις το νερό δεν μπορεί από μόνο του να «σώσει» την κατάσταση aka να παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους. Επιπλέον, σταδιακά, οι λεπίδες αρχίζουν να χάνουν την «ακρίβειά» τους, επομένως και το αποτέλεσμα στο ξύρισμα δεν θα είναι τόσο καλό. Γιατί λοιπόν, να το διακινδυνεύεις;

Σφουγγαράκια του μακιγιάζ:

Μαζί με τα πινέλα, τα σφουγγαράκια μακιγιάζ (makeup sponges και τα beauty blenders) είναι τα απόλυτα must- have στο μακιγιάζ μας. Το θέμα σε κάθε περίπτωση είναι εκτός από να τα έχουμε στο νεσεσέρ μας και να τα χρησιμοποιούμε σωστά, να φροντίσουμε να τα πλένουμε μετά από κάθε χρήση με νερό και ένα μη αλλεργιογόνο σαπούνι (μπάρα σαπουνιού) ή κάποιο άλλο ειδικό, καθαριστικό προϊόν και φυσικά να τα αντικαθιστούμε, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Σε γενικές γραμμές μπορείς να κρατήσεις πως από 3 έως 6 μήνες μετά την πρώτη χρήση τους καλό είναι να λες «αντίο» στα παλιά σφουγγαράκια μακιγιάζ, πόσο μάλλον όταν έχουν ξεκινήσει να έχουν δυσάρεστη οσμή και όψη παρά το πλύσιμο.

Τσιμπιδάκι φρυδιών:

Ok, μπορεί τα περισσότερα τσιμπιδάκια φρυδιών να είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι, το οποίο δεν λήγει ακριβώς… αλλά με την πάροδο του χρόνου, δεν γίνεται να μην έχεις παρατηρήσει κάποια φθορά, όπως άλλωστε, συμβαίνει και με κάθε beauty tool. Εκτός από κάποια «ζημιά» στο υλικό (δεν μιλάμε για την περίπτωση που θα εντοπίσεις κάποια σκουριά- οπότε θεωρώ δεδομένη την άμεση αντικατάστασή τους) ενδεχομένως θα δεις να αρχίζουν χάνουν την ακρίβειά τους. Όταν συμβεί αυτό, απλά αντικατέστησέ τα!