ΧΕΙΛΗ

Χείλη: Τα λάθη στην απολέπιση που μπορούν να επιδεινώσουν την ξηρότητα

Launchmetrics Spotlight

Τα ξηρά και σκασμένη χείλη δεν είναι μόνο φαινόμενο του χειμώνα και γενικότερα των πιο κρύων μηνών. Λόγω της έλλειψης σμηγματογόνων αδένων, η επιδερμίδα σ΄ αυτό το σημείο είναι αρκετά πιο ευαίσθητη στην ξηρότητα από ό,τι άλλα μέρη του δέρματος.

 

 

Κι ενώ η απολέπιση των χειλιών μπορεί να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνειά τους, αφήνοντας τα χείλη πιο απαλά από ποτέ, υπάρχουν ορισμένα λάθη που μπορεί να οδηγήσουν σε ερεθισμό και να επιδεινώσουν την ξηρότητα.

Τα λάθη στην απολέπιση των χειλιών που μπορούν να επιδεινώσουν την ξηρότητα

Όπως ισχύει και με την απολέπιση σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του σώματος, έτσι και στα χείλη, το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στο μέτρο. Η υπερβολική απολέπιση των χειλιών μπορεί να επιδεινώσει την αφυδάτωση και την ξηρότητα στην επιδερμίδα τους, οδηγώντας σε ακόμη περισσότερο ξεφλούδισμα. Γι’ αυτό το λόγο, αφενός απόφυγε να τρίβεις τα χείλη σου πολύ δυνατά με το scrub, αφετέρου να κάνεις πολύ συχνά απολέπιση. Μία φορά την εβδομάδα (ή και πιο αραιά) είναι ένα καλό timing.

Έπειτα, εξίσου σημαντική είναι και η φροντίδα των χειλιών μετά την απολέπιση. Tα χείλη έχουν ανάγκη από  μία βαθιά θρεπτική και ενυδατική σύνθεση ενός lip balm που θα «κλειδώσει» την ενυδάτωσή τους εξασφαλίζοντας ακόμη περισσότερη απαλότητα.

Tip #1: Αν εμφανίζεις κάποιον ερεθισμό, κνησμό, ερυθρότητα, πόνο ή φλεγμονή στα χείλη σου μετά την απολέπιση, αυτό είναι ένα σημάδι ότι μάλλον το έχεις παρακάνει με τo scrub στα χείλη σου. Σ’ αυτή την περίπτωση, οι κρύες κομπρέσες αλλά και τα lip balms ή οι μάσκες χειλιών με πιο καταπραϋντικά συστατικά, σίγουρα θα βοηθήσουν στην ανακούφιση.

Tip #2: Αν τα χείλη σου είναι αρκετά σκασμένα, απόφυγε την απολέπιση και ενυδάτωσέ τα μ’ ένα lip balm.