BEAUTY
SPONSORED

“Wild & Free”: Η Roza μάς μιλά για την αυθεντική ομορφιά, την τέχνη των τατουάζ μέσα από τη συνεργασία της με τη NIVEA και τη σωστή τους περιποίηση

Υπάρχουν λέξεις που χωρίς καλά καλά να το συνειδητοποιήσουμε, στο μυαλό μας συνδέονται με συγκεκριμένες εικόνες, μυρωδιές, αισθήσεις που προκύπτουν μέσα από τα βιώματα και τις εμπειρίες μας. Και δεν ξέρω για εσένα, αλλά η πρώτη εικόνα που μου έρχεται στο δικό μου μυαλό όταν ακούω τη λέξη NIVEA, είναι το κλασικό μπλε βαζάκι με τη διαχρονική ΝIVEA Crème, την πολυχρηστική-αγαπημένη κρέμα που βρίσκεται σε κάθε σπίτι.

Φέτος, η εμβληματική NIVEA Crème- που όχι μόνο για εμένα, αλλά και για αρκετές γενιές αποτελεί το σήμα κατατεθέν της φροντίδας, της στοργής και της απαλότητας, συνδεόμενη με πολλές μας αναμνήσεις- επανασυστήνεται μέσα από μια ανατρεπτική συλλεκτική σειρά που εκφράζει τις αξίες της NIVEA μέσα από έργα τέχνης, τα οποία υπογράφουν κορυφαίες tattoo artists της Ελλάδας, της Ιταλίας & της Ισπανίας.

Η Roza Salim είναι η tatoo artist που εκπροσωπεί τη χώρα μας με το σχέδιο “Wild & Free”, το οποίο συμπληρώνει ιδανικά τα άλλα δυο σχέδια, συνθέτοντας έτσι ένα ενιαίο piece of art που κοσμεί τις συσκευασίες NIVEA Crème. Στο «Wild & Free» design κυριαρχεί η αυθεντική ομορφιά και εκφράζεται η σημασία της ύπαρξης χωρίς περιορισμούς ή επικρίσεις, όπου εξελισσόμαστε όλοι μαζί, ελπίζουμε και αγαπάμε. Άλλωστε, ο στόχος της συλλεκτικής σειράς είναι να μας εμπνεύσει και να μας υπενθυμίσει όλες τις αξίες, που καλούμαστε να διατηρήσουμε αναλλοίωτες στη ζωή μας.

NIVEA

Για όλα τα παραπάνω είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τη Roza: Πώς προέκυψε η συνεργασία της με τη NIVEA, τι σημαίνει για εκείνη το “Wild & Free”, πώς ορίζει την αυθεντική ομορφιά, από πού αντλεί καθημερινά το #inspo της αλλά και πώς πρέπει να περιποιείται κανείς σωστά τα τατουάζ του;

Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία σου με τη NIVEA;

Η ομάδα της NIVEA με προσέγγισε και μου επικοινώνησε αυτό το δημιουργικό project με την εμπλοκή tattoo artists για τον σχεδιασμό της συλλεκτικής σειράς της διαχρονικής NIVEA Crème. Την κρέμα αυτή που βλέποντας τη αναβιώνουν σίγουρα αναμνήσεις αφού την έβρισκες και την βρίσκεις από πάντα, σε κάθε σπίτι. Όταν σε προσκαλεί ένα brand που το έχεις συνδέσει με αγαπημένα πρόσωπα και θετικές αναμνήσεις τότε το να πεις ναι είναι αρκετά πιθανό και εύκολο, όπως αντίστοιχα συνέβη και στην περίπτωσή μου.

Η συνεργασία μου με τη NIVEA προέκυψε καθώς επιλέχθηκε η τέχνη του Tattoo ως το μέσο για  να αποτυπωθούν πάνω στις συσκευασίες οι αξίες όπως η Ελευθερία, η Ποικιλομορφία και η Ενότητα. Αισθάνομαι τυχερή που μέσα από την τέχνη κατάφερα να γίνω μέρος μιας ευρύτερης καμπάνιας που τρέχει σε ακόμα δύο χώρες εκτός από την Ελλάδα. Επιλέχθηκαν λοιπόν 3 γυναίκες tattoo artists, από διαφορετικές  χώρες για να αποδώσουν σχεδιαστικά ένα ενιαίο piece of art που κοσμεί αυτή τη στιγμή τις συλλεκτικές NIVEA Crème. Τη σειρά συμπληρώνουν τα σχέδια της Lucille από την Ιταλία και της Dolores από την Ισπανία. Η Lucille μεταφέρει το μήνυμα του «Stronger Together» γιατί με το «μαζί» ξεπερνιούνται όλα και η Dolores με το «Love is Love» δηλώνει ότι η αγάπη είναι παντού.

Τι διαφορετικό πιστεύεις μπορεί να προσφέρει ένας tattoo artist σε σχέση με ένα ζωγράφο για παράδειγμα ή κάποιον άλλο καλλιτέχνη πάνω στο συγκεκριμένο project της NIVEA;

H τέχνη του tattoo αποτελεί ένα μέσο έκφρασης που δε γνωρίζει από περιορισμούς, ενώ υποστηρίζει παράλληλα έννοιες όπως η αποδοχή και η ποικιλομορφία. Επίσης,  πίσω από κάθε τατουάζ, εκτός από το ότι μας συντροφεύει, κρύβεται και μια προσωπική ιστορία, κάτι που μας αντιπροσωπεύει και με μια κλεφτή ματιά μπορεί να μας δώσει δύναμη να κοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Επομένως, θεωρώ πως είναι τουλάχιστον φυσικό για τη NIVEA να ταυτιστεί με την τέχνη του tattoo και μέσα από αυτή να μοιραστεί με τον κόσμο, τις κοινές τους αξίες.

Πάτα play να δεις το βίντεο της καμπάνιας:

Από πού άντλησες την έμπνευσή σου για το σχέδιο “Wild & Free” που υπάρχει πάνω στην εμβληματική NIVEA Crème; Τι σημαίνει για ‘σένα το “Wild & Free”;

Όταν μου ανακοινώθηκε πως το θέμα για το σχέδιό μου θα είναι το “Wild & Free”, κατευθείαν σκέφτηκα πως θέλω να αποτυπώσω ξεκάθαρα το αίσθημα της ανεμελιάς και της ευχαρίστησης. Για να καταφέρω να εκφράσω αυτά τα δύο συναισθήματα μέσα από το έργο μου, χρησιμοποίησα πολλά διαφορετικά στοιχεία, δίνοντας στο σχέδιό μου ένα πλούσιο αποτέλεσμα, το οποίο εκπέμπει θετικότητα και μέσα από τα έντονα χρώματα προσελκύει τον αποδέκτη. Καθοριστικό ρόλο στην έμπνευσή μου για τέτοιου στυλ σχέδια, έχει παίξει ο καλλιτέχνης Alphonse Mucha, που με επηρεάζει θετικά και θαυμάζω τα έργα και τις δημιουργίες του.

Αν έπρεπε να ορίσεις την αυθεντική ομορφιά με πέντε φράσεις ποιες θα ήταν αυτές;

Αυθεντική ομορφιά για εμένα σημαίνει αυτό που αναδύεται όταν κάποιος αισθάνεται άνετα με τον εαυτό του, όταν ζει σε αρμονία με ό,τι τον περιβάλλει, όταν εξυμνεί τη ζωή και την ύπαρξη, όταν έχει τη δύναμη να συγχωρεί και όταν αγαπά πραγματικά. Αυτό είναι για εμένα αυθεντική ομορφιά και έχει να κάνει με την ομορφιά που πηγάζει από μέσα μας.

Από πού αντλείς το inspo για κάθε σου δουλειά;

Οποιαδήποτε μορφή ανθρώπινης δημιουργίας που έχει σχεδιαστεί για να προκαλέσει ένα συγκεκριμένο συναίσθημα μπορεί να με εμπνεύσει ώστε να μεταφράσω αυτό το συναίσθημα ή την κατάσταση της ύπαρξης, στην τέχνη μου. Ωστόσο, έμπνευση αντλώ και από τα πιο καθημερινά πράγματα γύρω μου όπως είναι η φύση, ο πολιτισμός, τα βιβλία, όλες οι εικαστικές τέχνες, δηλαδή οι πίνακες ζωγραφικής, η γλυπτική, ο κινηματογράφος και η φωτογραφία.

Ποιο είναι το πιο συχνό σχέδιο τατουάζ που σου ζητούν;

Το tattoo design που έχει την περισσότερη ζήτηση είναι τα τριαντάφυλλα! Η αλήθεια είναι πως πάντα χαίρομαι όταν μου ζητάνε να τους κάνω τριαντάφυλλα, γιατί είναι κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ να σχεδιάζω και έτσι καλούμαι να συνεχίζω να ψάχνω να βρω τρόπους ώστε παρουσιάσω σχεδιαστικά ένα τριαντάφυλλο. 

3 tips για να περιποιείται κανείς σωστά τα τατουάζ του:

Η πρώτη και η πιο σημαντική συμβουλή είναι να ακούς τους επαγγελματίες tattoo artists και να ακολουθείς πιστά τις οδηγίες τους, καθώς γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πώς να φροντίσεις ένα τατουάζ αφού και οι ίδιοι το κάνουν για τα δικά τους tattoo ενώ έχουν έρθει κι «αντιμέτωποι» με πολλές και διαφορετικές περιπτώσεις.  H δεύτερη συμβουλή είναι πάντα να θυμάσαι να εφαρμόζεις την αντιηλιακή σου προστασία επάνω στο τατουάζ σου και η τρίτη συμβουλή είναι να ενυδατώνεις πάντα την επιδερμίδα και τον οργανισμό σου, καθώς εάν έχεις ωραία επιδερμίδα τότε και το tattoo σου θα φαίνεται ακόμα πιο όμορφο. Πραγματικά, το να μένει κανείς υγιής, μπορεί να κάνει τη διαφορά σε ένα tattoo!